STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-0: Ο νόμος του Κάναντι

Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-0: Ο νόμος του Κάναντι

Ο Ατρόμητος πανηγύρισε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 1-0 της ΑΕΚ, η οποία αγωνίστηκε με 10 παίκτες από το 39ο λεπτό εξαιτίας της αποβολής του Πέτρου Μάνταλου. Ο Δημήτρης Γούτας το "χρυσό" γκολ στο 24' για την ομάδα του Νταμίρ Κάναντι.

Απότομη προσγείωση για την ΑΕΚ, τρεις ημέρες μετά την σπουδαία νίκη/πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ. Οι "κιτρινόμαυροι" γνώρισαν την ήττα με 1-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι χάρη σε γκολ του Δημήτρη Γούτα στο 24', με τους Περιστεριώτες να πανηγυρίζουν την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, την 4η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Η Ένωση αγωνίστηκε για σχεδόν 50 λεπτά με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Πέτρου Μάνταλου με απευθείας κόκκινη κάρτα, ενώ είχε και την ατυχία με τον τραυματισμό του Λιβάι Γκαρσία μόλις στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης. Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος ήταν πολύ καλά στημένος, είχε σε εξαιρετική βραδιά τους Ρισβάνη - Γούτα, παίρνοντας ένα σημαντικό τρίποντο ενόψει της συνέχειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η τρίτη νίκη για τον Νταμίρ Κάναντι σε πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ένωση, δημιουργώντας μία τρομερή παράδοση. Βέβαια, αυτή ήταν η πρώτη νίκη στο Περιστέρι για τον Αυστριακό, αφού είχε ηττηθεί 1-0 τον Μάρτιο του '19, ενώ το έτερο ματς είχε ολοκληρωθεί ισόπαλο 1-1, τη χρονιά που η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα.

ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΜΕ ΓΚΑΡΣΙΑ ΚΙ Ο ΓΟΥΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας... μπροστάρη τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος άρχισε εντυπωσιακά το παιχνίδι με 2/2 επιτυχημένες ντρίμπλες και 4/4 κερδισμένες μονοναχίες. Ο εξτρέμ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης της Ένωσης, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς αποχώρησε τραυματίας μόλις στο 12ο λεπτό του αγώνα.

Μία αλλαγή που επηρέασε σημαντικά τους "κιτρινόμαυρους", οι οποίοι μετά την είσοδο του Νέναντ Κρίστισιτς και τη μετατόπιση του Πέτρου Μάνταλου στα αριστερά, οπισθοχώρησαν και τελικά το... πλήρωσαν Ο Δημήτρης Γούτας προειδοποίησε στο 7' με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκο Γκάλο, αλλά 17 λεπτά αργότερα οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν ξανά κι αυτοί τη φοράν δεν λάθεψαν, με τον υψηλόσωμο αμυντικό να νικάει στον αέρα τον Στράτο Σβάρνα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα για το 1-0.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για την Ένωση, είδε και τον Μάνταλο να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ με τις τάπες στο στήθος του Κυριάκου Κιβρακίδη, σε μία εναέρια διεκδίκηση της μπάλας. Ο αρχηγός της ΑΕΚ δεν χτύπησε ηθελημένα τον αντίπαλό του, αλλά ο άτσαλος τρόπος του, του στοίχισε την αποβολή και άλλαξε τα δεδομένα του παιχνιδιού.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που κινήθηκε κάθε παίκτης.

ΣΤΑΣΗ ΡΙΣΒΑΝΗ - ΓΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

Η ΑΕΚ, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά βρήκε απέναντι έναν εξαιρετικά στημένο Ατρόμητο. Ειδικά οι Σπύρος Ρισβάνης και Δημήτρης Γούτας ήταν ανίκητοι στις προσωπικές μονομαχίες, χωρίς να αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας στους αντιπάλους του.

Την ίδια στιγμή, οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στην κόντρα επίθεση, έχοντας δύο πολύ καλές στιγμές με τον Κωτσόπουλο (49') και τον Πέτρο Γιακουμάκη (71'). Από την άλλη πλευρά, η Ένωση, παρά τις αλλαγές του Μάσιμο Καρέρα και την είσοδο του Νέλσον Ολιβέιρα, δεν απείλησε την εστία του Γιαννιώτη και γνώρισε την ήττα, τρεις ημέρες μετά την σπουδαία πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Πατήστε εδώ και δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στη Super League

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ