EUROPA LEAGUE

ΑΕΚ - Βόλφσμπουργκ 2-1: Ονειρική ανατροπή και πρόκριση στους ομίλους του Europa League

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στη Βόλφσμπουργκ
Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στη Βόλφσμπουργκ EUROKINISSI

H AEK έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά με μία τρομερή ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και buzzer beater του Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 94', επικράτησε 2-1 της Βόλφσμπουργκ και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League. (VIDEOS)

Σπουδαία πρόκριση για την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League. Οι "κιτρινόμαυροι", κόντρα στη ροή του αγώνα, έμειναν πίσω στο σκορ με τη λήξη του πρώτου μέρους, αλλά με μία τρομερή ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησαν 2-1 της Βόλφσμπουργκ και πήραν το εισιτήριο για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

"Χρυσός" σκόρερ ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 87' και επτά λεπτά αργότερα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Στο 65ο λεπτό, ο MVP της Ένωσης, Αντρέ Σιμόες είχε ισοφαρίσει σε 1-1 με τρομερό σουτ. Η ΑΕΚ είχε χάσει και πέναλτι στο 20ό λεπτό με τον Μάνταλο, αλλά δεν επηρεάστηκε, πάλεψε μέχρι τέλους και πήρε μία μεγάλη νίκη.

Οι "κιτρινόμαυροι" θα μπουν το μεσημέρι της Παρασκευής (02/10, 14:00) στην κληρωτίδα στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας και θα μάθουν τους αντιπάλους τους στους ομίλους του Europa League.

Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ "ΧΑΛΑΣΕ" ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΗ

Η ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρο από τα πρώτα λεπτά πως θα επικεντρωθεί στη σωστή ανασταλτική λειτουργία, δίνοντας την μπάλα στη Βόλφσμπουργκ και επιχειρώντας να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις. Ήταν τέτοια η αμυντική προσήλωση των παικτών της Ένωσης που μέχρι κι ο Λιβάι Γκαρσία ακολουθούσε τον Οτάβιο μέχρι την "κιτρινόμαυρη" περιοχή. Βέβαια, σε μία από τις πρώτες φάσεις θα μπορούσε να γίνει μοιραίος, αφού δεν είδε πως ακολουθούσε ο μπακ των "λύκων", ο οποίος του έκλεψε την μπάλα, αλλά ο Παναγιώτης Τσιντώτας απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η ευκαιρία της γερμανικής ομάδας αφύπνισε τους "κιτρινόμαυρους" που ανέλαβαν τα ηνία, έχοντας μία καλή στιγμή με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι στο 14ο λεπτό. Τελικά, τέσσερα λεπτά αργότερα, η έμπνευση του Μάνταλου έδωσε την ευκαιρία στην Ένωση να κερδίσει πέναλτι. Ο αρχηγός της ΑΕΚ εκτέλεσε συρτά το φάουλ, με τον Νέναντ Κρίστισιτς να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή από τον Σλάγκερ. Ωστόσο, ο Πέρβαν "διάβασε" την εκτέλεση και απέκρουσε το πέναλτι του Μάνταλου, κρατώντας το 0-0.

ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ

Η ΑΕΚ, παρά την ψυχρολουσία του χαμένου πέναλτι, δεν κινδύνεψε ουσιαστικά σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους. Πέρα από ένα μακρινό σουτ του Άρνολντ στο 25', η Βόλφσμπουργκ δεν έβρισκε χώρους προς την περιοχή της Ένωσης, καθώς η τριάδα του κέντρου (Σιμόες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ) είχε εξαιρετική παρουσία.

Όμως, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, μία κακή απομάκρυνση του Εμάνουελ Ινσούα, έδωσε τη δυνατότητα στη Βόλφσμπουργκ να βρει ανοργάνωτη την "κιτρινόμαυρη" άμυνα, με τον Μπρέκαλο να στρώνει στον -άφαντο σε ολόκληρο το 45λεπτο- Μεχμέντι, ο οποίος πλάσαρε τον Τσιντώτα για το 0-1.

ΜΑΓΙΚΟ ΓΚΟΛ ΣΙΜΟΕΣ & KARIM THE DREAM

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και έψαξε την ισοφάριση, αλλά η Βόλφσμπουργκ ήταν εκείνη που είχε δύο καλές στιγμές με Μεχμέντι (56') και Μπρέκαλο (60'). Τελικά, στο 65ο λεπτό ο MVP της ΑΕΚ, Αντρέ Σιμόες με ένα τρομερό γκολ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Μετά την ισοφάριση, οι δύο ομάδες ουσιαστικά αλληλοεξουδετερώθηκαν, με συνέπεια οι ευκαιρίες να έρχονται με το σταγονόμετρο. Ωστόσο, στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, η ομάδα του Καρέρα έψαξε το δεύτερο γκολ, είχε δύο καλές φάσεις με τους Σβάρνα (81') και Σάκχοφ (82') και τελικά είδε την προσπάθειά της να αποδίδει καρπούς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (94') με "χρυσό" σκόρερ τον Καρίμ Ανσαριφάρντ.

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γήπεδο: ΟΑΚΑ (Σπύρος Λούης)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμόες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Μάνταλος (62' Λιβάγια), Γκαρσία (81' Μαχαίρας), Ολιβέιρα (87' Ανσαριφάρντ).

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Πέρβαν, Ρουσιγιόν, Λακρουά, Γκιλαβογκί, Πάουλο Οτάβιο, Σλάγκερ (60' Γκέρχαρντ), Άρνολντ, Στέφεν, Μεχμέντι, Μπρέκαλο (79' Μπιάλεκ), Βέργκχορστ.

Σκόρερ: 65' Σιμόες, 90 +4' Aνσαριφάρντ / 45' Mεχμέντι

Χαμένο πέναλτι: 20' Μάνταλος

Κίτρινες: 16' Ινσούα, 89' Σιμόες, 90 +5' Λιβάγια / 22' Λακρουά

Κόκκινη: -

Διαιτητής: Αρτούς Ντίας (Πορτογαλία)

Βοηθοί: Ρουί Ταβάρες (Πορτογαλία), Πάουλο Σοάρες (Πορτογαλία)

4ος: Ζοάο Πινιέιρο (Πορτογαλία)


TAGS EUROPA LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ