STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-2: Πειστική εμφάνιση στο Περιστέρι και επιστροφή στις νίκες

Μάνταλος, Τσούμπερ και Ανσαριφάρντ πανηγυρίζουν το γκολ του δεύτερου κόντρα στον Ατρόμητο
Μάνταλος, Τσούμπερ και Ανσαριφάρντ πανηγυρίζουν το γκολ του δεύτερου κόντρα στον Ατρόμητο INTIME

Η ΑΕΚ επικράτησε του Ατρομήτου με 2-0, χάρη στα γκολ των Τζαβέλλα και Τσούμπερ στο 22' και το 51' και επέστρεψε στις νίκες, πηγαίνοντας με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για τον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες στη Super League Interwetten, καθώς νίκησε τον Ατρόμητο με 2-0 στο Περιστέρι, χάρη στα γκολ των Τζαβέλλα στο 22' και Τσούμπερ στο 51ο λεπτό.

Η Ένωση δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, κατάφερε να αξιοποιήσει τις τελικές προσπάθειές της και να απενεργοποιήσει τα ατού των Περιστεριωτών και να μην απειλείται στο ανασταλτικό κομμάτι και στα δύο ημίχρονα.

Με αυτή τη νίκη η Ένωση παρέμεινε στην τρίτη θέση, καθώς την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Βόλο με 4-0 και παρέμεινε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Βρήκε γκολ στην πρώτη της τελική η Ένωση

Το παιχνίδι για την ΑΕΚ ξεκίνησε με ένα πρόβλημα, καθώς ο Τσιντώτας στη δοκιμή στο ζέσταμα, λόγω του μυϊκού σπασμού που είχε υποστεί με αποτέλεσμα να του κλειδώσει η μέση, δεν κατάφερε να αγωνιστεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει, καθώς του κοβόταν η ανάσα ακόμα και στο τρέξιμο. Στη θέση του κάθισε ο Βασίλης Χατζηεμμανουήλ.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος είχε ελάχιστες καλές φάσεις για τις δύο ομάδες, με την ΑΕΚ να παίρνει προβάδισμα στο σκορ στο 22ο λεπτό. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ ο Λιβάι Γκαρσία έκανε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και αφού απέφυγε έναν αντίπαλο έκανε το σουτ, με τον Γιαννιώτη να απομακρύνει. Ο Τζαβέλλας πήρε το ριμπάουντ και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 29' ο Μάνταλος ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ντένιτς πάνω του, με τον διαιτητή VAR να συμφωνεί μαζί του, καθώς δεν παρενέβη. Ο Ατρόμητος απείλησε μόνο με δύο σουτ έξω από την περιοχή, μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ στο 3' και ένα σουτ του Καρτάλη στο 42ο λεπτό του Καρτάλη.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Το 2-0 και η αποβολή απλοποίησαν τα πράγματα για την Ένωση

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση μπήκε πιο δυνατά και επιβραβεύτηκε γρήγορα με ένα γκολ στο 51ο λεπτό, με τον Τσούμπερ να επιστρέφει στα γκολ, με έξοχη ασίστ μάλιστα του Λιβάι Γκαρσία. Οι δυο τους ανέβηκαν στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και ταλαιπώρησαν αρκετά την άμυνα του Ατρομήτου.

Στο 54' και πάλι με δημιουργό τον Λιβάι Γκαρσία, ο Ανσαριφάρντ έπιασε μια κεφαλιά μέσα στην περιοχή, πηδώντας πιο ψηλά από τους αμυνόμενους, ωστόσο η κεφαλιά του δεν ανησύχησε τον Γιαννιώτη που μπλόκαρε εύκολα. Ο Έλληνας πορτιέρε έδειξε τα αντανακλαστικά του λίγα λεπτά μετά (59'), σε ένα εξαιρετικό σουτ του Λιβάι Γκαρία.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στο 65' ο Ατρόμητος έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μουνίθ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήρθε σε μια μονομαχία με τον Λάζαρο Ρότα, μετά από μια μεταξύ τους μονομαχία και τον γρονθοκόπησε.

Μετά από αυτό και παρόλο που έμεινε με δέκα παίκτες ο Ατρόμητος πήρε τα ηνία του παιχνιδιού, προσπαθώντας να πάρει κάτι από το ματς. Μέχρι το 75' δημιούργησε τελικές προς την εστία του Χατζηεμαννουήλ, δίχως όμως να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός. Ωστόσο μετά από αυτό η Ένωση κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό και να απενεργοποιήσει τον Ατρόμητο.

Στο 67' ο Κουλούρης έκανε ένα αδύναμο σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Χατζηεμμανουήλ, ενώ στο 74ο λεπτό, ένα ωραίο σλάλομ του Σπιριντόνονβιτς που συνδυάστηκε με σουτ, κόπηκε από τον Τζαβέλλα που απομάκρυνε σε κόρνερ. Ο Αυστριακός μέσος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Στρουγγής από κοντά έπιασε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα πήγε άουτ.

Η Ένωση απείλησε στο 89ο λεπτό με ωραίο σουτ του Αραούχο, το οποίο πέρασε λίγο έξω από την περιοχή, ενώ ένα δυνατό σουτ που εξαπέλυσε ο Γέβτιτς μέσα από την περιοχή πήγε ψηλά. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του δευτέρου μέρους, ο Κλωναρίδης έκανε μια επέλαση μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο Μοχαμάντι τον έκοψε με εκπληκτική επέμβαση.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ