ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Ατλέτικο: Ο Φιλίπε Λουίς αποκάλυψε το παρατσούκλι που είχε βγάλει για τον Μέσι ο Σιμεόνε

Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε μονομαχία του με τον Φιλίπε Λουίς της Ατλέτικο | 28 Αυγούστου 2013
Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε μονομαχία του με τον Φιλίπε Λουίς της Ατλέτικο | 28 Αυγούστου 2013 @2013 EMILIO MORENATTI/AP IMAGES

Ο πρώην παίκτης της Ατλέτικο, Φιλίπε Λουίς, αποκάλυψε σε συνέντευξή του πως ο Ντιέγκο Σιμεόνε είχε βγάλει ένα προσωνύμιο για τον Μέσι την εποχή που έπαιζε στην Μπαρτσελόνα ώστε να μην αντιμετωπίζουν με φόβο οι παίκτες των ροχιμπλάνκος.

Ο Λιονέλ Μέσι μεγαλούργησε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και όχι μόνο σάρωσε τους τίτλους σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο αλλά δημιούργησε.. εφιάλτες σε όλους τους αντιπάλους του, με την Ρεάλ, την Ατλέτικο και την Σεβίλλη να αποτελούν τα αγαπημένα του "θύματα" όσον αφορά στον αριθμό γκολ που πέτυχε εναντίον τους.

Όλα αυτά μάλιστα ενώ όλες οι ομάδες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον εξουδετερώσουν, ακόμα και με συνεργασίες παικτών, με τον Φιλίπε Λουίς να δίνει στο φως της δημοσιότητας τις τακτικές του Ντιέγκο Σιμεόνε στα ντέρμπι Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο που είχαν ως στόχο τον περιορισμό του Αργεντινού.

Συγκεκριμένα, ο πρώην παίκτης των ροχιμπλάνκος υποστήριξε πως προτεραιότητα για τον Σιμεόνε ήταν να σταματήσει τον συμπατριώτη του και για αυτό δεν τον αποκαλούσε με το όνομά του αλλά του είχε βγάλει παρατσούκλι για να δίνει... θάρρος στους ποδοσφαιριστές του.

"Στην Ατλέτικο, ο Σιμεόνε έβαζε τέσσερις παίκτες πάνω στον Μέσι! Οπότε όταν σκόραρε, δεν ήταν λάθος κάποιου παίκτη, ήταν απλά ο Μέσι.

Πριν από τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα, ο Σιμεόνε δεν ανέφερε ποτέ το όνομα Μέσι στις αναλύσεις του. Τον αποκαλούσε πάντα "νάνο", ώστε να μην τον φοβόμαστε όταν ήμασταν απέναντί του", δήλωσε στην "Marca" ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος μπακ, με την έμπνευση του Σιμεόνε να μην αποδίδει πάντως αν αναλογιστεί κάποιος πως ο Μέσι σκόραρε συνολικά 32 γκολ ως παίκτης της Μπαρτσελόνα απάντι στους ερυθρόλευκους της Μαδρίτης.

TAGS ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ