ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Ατλέτικο: "Μοιράστηκε" τον τίτλο με τους ήρωες της πανδημίας

Atletico Madrid players celebrate with the trophy at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Sunday, May 23, 2021. Atletico Madrid survived a dramatic final round to clinch its first Spanish league title since 2014 with a 2-1 come-from-behind win at Valladolid on Saturday. (AP Photo/Manu Fernandez)
Atletico Madrid players celebrate with the trophy at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Sunday, May 23, 2021. Atletico Madrid survived a dramatic final round to clinch its first Spanish league title since 2014 with a 2-1 come-from-behind win at Valladolid on Saturday. (AP Photo/Manu Fernandez) @ 2021 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Σε μία σπουδαία κίνηση προχώρησε η Ατλέτικο Μαδρίτης, με αντιπροσωπεία των πρωταθλητών Ισπανίας να επισκέπτεται με το τρόπαιο ανθρώπους που έχουν βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού.

Το βράδυ του Σαββάτου η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέκτησε το πρωτάθλημα, πρώτο της μετά το 2014, με την επικράτηση με 2-1 στην έδρα της Βαγιαδολίδ ενώ μία ημέρα αργότερα έστησε ένα τρελό πάρτι στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο" που έγινε η απονομή του τίτλου.

Ωστόσο, οι ροχιμπλάνκος φρόντισαν να συνεχίσουν τη γιορτή με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αφού την Δευτέρα (24/5) αντιπροσωπεία των νέων πρωταθλητών Ισπανίας, συνοδευόμενοι από το βαρύτιμο τρόπαιο έκανε τέσσερις συμβολικές στάσεις συναντώντας τους ήρωες της εποχής της πανδημίας που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για πάνω από έναν χρόνο.

Η αντιπροσωπεία των πρωτευουσιάνων αποτελείτο από τον πρόεδρο Ενρίκε Θερέθο, τον προπονητή Ντιέγκο Σιμεόνε και τον αρχηγό Κόκε, και η πρώτη τους στάση για να φωτογραφηθούν και να μιλήσουν με τους σύγχρονους ήρωες της Ισπανίας ήταν το αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας.

Δεύτερος σταθμός ήταν ένα κέντρο υγείας και ένα Γηροκομείο όπου συνομίλησαν με νοσηλευτικό προσωπικώ, αμέσως μετά επισκέφτηκαν λαϊκή αγορά στο Αλκορκόν όπου ήρθαν τετ α τετ με καταστηματάρχες και υπαλλήλους ενώ το τελευταίο τους συναπάντημα ήταν με εργαζόμενους στον Ερυθρό Σταυρό.

Όπως ήταν λογικό, η κίνηση της Ατλέτικο σκόρπισε πολλά χαμόγελα σε πάρα πολλούς ανθρώπους και έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: το ποδόσφαιρο, ως λαϊκό άθλημα, όχι μόνο δεν είναι αποκομμένο από την υπόλοιπη κοινωνία αλλά είναι ένα ενεργό κομμάτι που ζει μέσα σε αυτήν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Manu Fernandez/Associated Press

TAGS ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ