CHAMPIONS LEAGUE

Ατλέτικο - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Ο Ελάνγκα απάντησε στον Φέλιξ και όλα ανοιχτά στη ρεβάνς

Ο Ελάνγκα πανηγυρίζει γκολ του στο Ατλέτικο - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Ελάνγκα πανηγυρίζει γκολ του στο Ατλέτικο - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2022 AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

H Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 80ο λεπτό απέναντι στην Ατλέτικο, που είχε προηγηθεί με τον Φέλιξ στο 7' και πλέον όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του Ολντ Τράφορντ για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στην Ατλέτικο και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο ματς της μονομαχίας τους για τη φάση των 16 του Champions League. Ο Ζοάο Φέλιξ έβαλε μπροστά τους κολτσονέρος στο 7ο λεπτό, όμως ο Άντονι Ελάνγκα βρήκε απάντηση στο 80', αν και η ομάδα του έδειχνε νωχελική. Πλέον, όλα είναι ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς στο Ολντ Τράφορντ.

Η Ατλέτικο ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Στο 5' ο Φέλιξ πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ. Ο Πορτογάλος επιθετικός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα δύο λεπτά αργότερα. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, απομάκρυνε ο Λίντελεφ, ο Λόντι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Φέλιξ έκανε την κίνηση στην περιοχή και αμαρκάριστος με το κεφάλι άνοιξε το σκορ.

Από εκεί και πέρα η Ατλέτικο ήταν εκείνη που είχε την κατοχή της μπάλας. Η Ατλέτικο αμυνόταν με 5-4-1 και πρέσαρε στη μεσαία γραμμή. Στο 15' οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους αξιόλογη στιγμή. Ο Φερνάντες έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Σάβιτς, άλλαξε πορεία και έφυγε κόρνερ. Οι κολοτσονέρος εκμεταλλεύονταν λάθος μεταβιβάσεις στον άξονα και χτυπούσαν στην κόντρα.

Στο 34' ο Λόντι έκανε στα αριστερά της περιοχής, έπειτα από μία μακρινή μεταβίβαση. Έχοντας πάνω του τον Λίντελεφ, έκανε το σουτ, που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της κλειστής γωνίας του Ντε Χέα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπαθούσε να απειλήσει από μακριά δίχως αντίκρισμα. Στο 45' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και στο 2-0. Ο Λόντι εκτέλεσε από τα αριστερά, έπειτα από παρέμβαση στην άμυνα της Γιουνάιτεντ, ο Βρσάλικο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε πρώτα στο πρόσωπο του Λίντελεφ, έπειτα στο έδαφος και στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο β' μέρος το παιχνίδι πήγε στον ρυθμό της Ατλέτικο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε την κατοχή της μπάλας και οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να χτυπούν στην κόντρα. Στο 46' ο Γιορέντε έπιασε το σουτ εκτός περιοχής στην κίνηση, η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Ράνγκνικ πέρασε τους Γουάν-Μπισάκα, Μάτιτς, Τέλες στον αγωνιστικό χώρο ψάχνοντας κάτι καλύτερο.

Ωστόσο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειχνε πως δεν μπορούσε να βρει αυτό το κάτι παραπάνω. Είχε λάθος μεταβιβάσεις που προσπαθούσε να εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι, ενώ επιχείρησαν κάποια σουτ εκτός περιοχής. Στο 79' ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέλαβε να εκτελέσει ένα φάουλ σε καλό σημείο, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Λίγο νωρίτερα, ο Σιμεόνε έβγαλε εκτός του Φέλιξ και Λόντι, οι οποίοι ήταν από τους καλύτερους στον αγωνιστικό χώρο και φάνηκε να το πλήρωσε.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο 80ο λεπτό. Ο Μπρούνο Φερνάντες τροφοδότησε ωραία τον Ελάνγκα, ο οποίος έκανε την κίνηση στην πλάτη της άμυνα της Ατλέτικο. Ο Ρεϊνίλντο έπεσε, χωρίς να καταφέρει να κόψει, ο Ελάνγκα έφυγε τετ α τετ και έκανε το 1-1. Στο 87ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά κοντά στο προβάδισμα. Ο Γκριεζμάν βρέθηκε στα δεξιά της περιοχής, έκανε το σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Η τελευταία ευκαιρία του ματς ανήκε στους κόκκινους διαβόλους, με τον Λίνγκαρντ να κάνει σουτ, το οποίο μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Όμπλακ.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Βρσάλικο, Χιμένες, Σάβιτς, Ρεϊνίλντο, Γιορέντε, Ερέρα, Κοντογκμπιά, Λόντι (76' Λεμάρ), Κορέα, Φέλιξ (76' Φέλιξ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Λίντελεφ (66' Γουάν-Μπιζάκα), Βαράν, Μαγκουάιρ, Σο (67' Τέλες), Φρεντ, Πογκμπά (66' Μάτιτς), Ράσφορντ (75' Ελάνγκα), Φερνάντες, Σάντσο (82' Λίνγκαρντ), Ρονάλντο

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των 16

Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων της φάσης των 16

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ