LA LIGA

Αθλέτικ - Ρεάλ Σοσιεδάδ 4-0: Μετέτρεψε σε περίπατο το παραδοσιακό ντέρμπι

Ο Ινιάκι Γουίλιαμς πανηγυρίζει γκολ της Αθλέτικ απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο Σαν Μαμές | 21 Ιανουαρίου 2022
Ο Ινιάκι Γουίλιαμς πανηγυρίζει γκολ της Αθλέτικ απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο Σαν Μαμές | 21 Ιανουαρίου 2022 @2022 ALVARO BARRIENTOS/AP IMAGES

Το πολυδιαφημισμένο ντέρμπι των Βάσκων αποδείχτηκε παράσταση για έναν ρόλο το βράδυ της Κυριακής, με την Αθλέτικ να είναι σαρωτική στο τελευταίο ημίωρο και να συντρίβει με 4-0 στο Σαν Μαμές την Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ιστορικός ερυθρόλευκος θρίαμβος στο κλασικό βάσκικο ντέρμπι. Η Αθλέτικ υποδέχτηκε το βράδυ της Κυριακής (20/2) την Ρεάλ Σοσιεδάδ σε ένα ματς που αμφότερες οι ομάδες ήθελαν τη νίκη στη μάχη που δίνουν για την έξοδο στην Ευρώπη και το φινάλε βρήκε εκείνη του Μαρθελίνο να προκαλεί έκσταση στους οπαδούς της στις εξέδρες, σκορπώντας με το εντυπωσιακό 4-0 το σύνολο του Αλγουαθίλ για την 25η αγωνιστική.

Το αποτέλεσμα μάλιστα φέρνει ακόμα πιο κοντά τις δύο παραδοσιακές εκπροσώπους της Χώρας των Βάσκων, με την Αθλέτικ να σκαρφαλώνει στην 8η θέση της βαθμολογίας της La Liga με 38 βαθμούς, έχοντας μόλις έναν λιγότερο από την Σοσιεδάδ, την ώρα που η 6η Βιγιαρέαλ, που κρατάει αυτή τη στιγμή το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, είναι στους 39 βαθμούς.

Όσον αφορά στην αναμέτρηση, η Αθλέτικ ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, όμως πέταξε στα σκουπίδια τη μεγάλη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε στο 32', με τον Μουνιαΐν να παίρνει φόρα από την άσπρη βούλα αλλά να βλέπει τον Μερίνο να πέφτει στη δεξιά γωνία του και να αποκρούει το πέναλτι που του εκτέλεσε.

Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές μετά το 60' και έφτασαν σε έναν υπερήφανο θρίαμβο, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ απέναντι στη μεγάλη αντίπαλό τους.

Η αρχή έγινε στο 68ο λεπτό με κεφαλιά του Βιβάν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά (1-0), ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα από ένα άλλο κόρνερ, αυτή τη φορά από τα δεξιά, ο Σανθέτ έκανε το 2-0 με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 80ο λεπτό ο Ινιάκι Γουίλιαμς εκμεταλλεύτηκε γύρισμα του Μπερενγκέρ από τα δεξιά για να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα μέσα από τη μικρή περιοχή για το 3-0, ενώ ο εφιάλτης της Σοσιεδάδ ολοκληρώθηκε στο 89', με τον Μουνιαΐν να παίρνει το αίμα του πίσω για το χαμένο πέναλτι στο πρώτο μέρος, γράφοντας το τελικό 4-0 με διαγώνιο κοντινό σουτ και γνωρίζοντας την αποθέωση από τους παραληρούντες οπαδούς της Αθλέτικ.

ΑΘΛΕΤΙΚ: Σιμόν, Ντε Μάρκος (90' Πέτχα), Βιβιάν, Μαρτίνεθ, Γιούρι (90' Μπαλενθιάγκα), Μπερενγκέρ, Ντάνι Γκαρθία, Βέσγκα (63' Βενθεδόρ), Μουνιαΐν, Ινιάκι Γουίλιαμς (87' Βιγιαλίμπρε), Ραούλ Γκαρθία (63' Σάνθετ)

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο Γκοροσάμπελ, Ζουμπελδία, Λε Νορμάντ, Μουνιόθ, Θουμπιμέντι, Μερίνο (62' Γκουρίδι), Πόρτου (73' Μαρτίν), Νταβίντ Σίλβα (62' Ραφίνια), Οϊαρθάμπαλ (88' Λομπέτε, Σέρλοθ (74' Τζουάχρα)

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία:

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ