ΙΣΠΑΝΙΑ

Αθλέτικ - Μπαρτσελόνα 3-2 παρ.: Οι ψυχωμένοι Βάσκοι κέρδισαν τη μάχη και προκρίθηκαν στους 8 του Copa del Rey

Ο Ινίγκο Μαρτίνεθ πανηγυρίζει γκολ του με την Αθλέτικ απέναντι στην Μπαρτσελόνα για το Copa del Rey | 21 Ιανουαρίου 2021
Ο Ινίγκο Μαρτίνεθ πανηγυρίζει γκολ του με την Αθλέτικ απέναντι στην Μπαρτσελόνα για το Copa del Rey | 21 Ιανουαρίου 2021 @2022 ALVARO BARRIENTOS/AP IMAGES

Σε ένα ματς που έσπασαν καρδιές και κράτησε για 120 λεπτά, η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέταξε με σκορ 3-2 την Μπαρτσελόνα στο καυτό Σαν Μαμές και πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση στην προημιτελική φάση του Copa del Rey.

Βάσκοι vs Καταλανοί σημειώσατε ... 1 μετά από ένα δίωρο θρίλερ! Στην μεγάλη νοκ-άουτ κόντρα των δύο πιο επιτυχημένων ομάδων στην ιστορία του Copa del Rey, η Αθλέτικ (23 τρόπαια) έριξε στο καναβάτσο την Μπαρτσελόνα (31 τρόπαια) καθώς επιβληθηκε με 3-2 στην παράταση (2-2 η κανονική διάρκεια του αγώνα) και πήρε πανάξια το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Copa del Rey.

Οι γηπεδούχοι του Μαρθελίνο ήταν καλύτεροι στα σημεία και προηγήθηκαν τόσο στο πρώτο μέρος όσο και στο δεύτερο, όμως οι παίκτες του Τσάβι έστελναν κάθε φορά μήνυμα πως ήταν πολύ σκληροί για να πεθάνουν, με τον Τόρες να απαντάει στο γκολ του Μουνιαΐν και τον Πέδρι σε αυτό του Ινίγκο Μαρτίνεθ.

Αυτή η απόλυτη ισορροπία στην κανονική διάρκεια είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε ημίωρη παράταση οι δύο ομάδες για να λύσουν τις διαφορές τους, με την πρόκριση να κρίνεται από ένα πέναλτι.

Το έδωσε ο διαιτητής σε χέρι του Άλμπα μετά από γύρισμα του Ινιάκι Γουίλιαμς μέσα στη μεγάλη περιοχή και κατόπιν ελέγχου της φάσης από το VAR, με τον Μουνιαΐν να είναι εύστοχος από την άσπρη βούλα απέναντι στον Τερ Στέγκεν και να αρχίζει την αντίστροφη μέτρηση για ένα τρελό πάρτι στις εξέδρες του Σαν Μαμές που κορυφώθηκε όταν ήρθε το τριπλό σφύριγμα στο φινάλε.

Το ματς

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα στο Σαν Μαμές και για τις δύο ομάδες, αφού στο πρώτο 20λεπτο αμφότερες είχαν βρει το δρόμο προς τα δίχτυα μέσα από υπέροχες προσπάθειες. Μόλις στο 2ο λεπτό σκόραρε η Αθλέτικ, με το φαλτσαριστό διαγώνιο σουτ του Μουνιαΐν ενώ στο 20' απάντησε με άπιαστο σουτ εκτός περιοχής ο Φεράν Τόρες, που έκανε το 1-1 με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και το πρώτο του γενικά από τον Σεπτέμβριο του 2021 (με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Γουίκομπ για το League Cup).


Το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε την Αθλέτικ να αισθάνεται ελαφρώς αδικημένη αφού είχε 1-2 πολύ καλές στιγμές για να ξαναμπεί επικεφαλής στο σκορ, την ώρα που η Μπαρτσελόνα από την πλευρά της δεν είχε άλλη τελική εντός εστίας πέρα από το γκολ του Τόρες.

Στο δεύτερο μέρος έπεσε αισθητά ο ρυθμός και οι καλές φάσεις ήταν είδος υπό εξαφάνιση, με τους γηπεδούχους του Μαρθελίνο να επιχειρούν πάντως, με το ματς στην τελική ευθεία, να βρουν το γκολ της νίκης πριν έρθει η παράταση και να δικαιώνονται.

Στο 85' ο Ινιάκι Γουίλιαμς έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με σέντρα σουτ από τα δεξιά ενώ στο 86' ήρθε η εκτέλεση φάουλ του Μουνιαΐν, με τον Μπερενγκέρ να παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι δίνοντας στη μπάλα κατεύθυνση προς την εστία και τον Ινίγκο Μαρτίνεθ να νικάει τον Πικέ μέσα στη μικρή περιοχή, κάνοντας το 2-1 με το τρίτο γκολ της καριέρας του στο Copa del Rey σε σύνολο 35 παιχνιδιών.

Ούτε όμως αυτή τη φορά άντεξαν πολύ οι παίκτες του Μαρθελίνο, με την "Μπάρτσα" να βγαίνει όλη μπροστά ως ύστατη προσπάθεια και να παίρνει το φιλί της ζωής στο 90+3, με το ανάποδο ψαλίδι του Ντάνι Άλβες να κρατάει τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή των Βάσκων και τον Πέδρι να εκτελεί για το 2-2 που ισοδυναμούσε με παράταση.


Εκεί η κόπωση ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής για τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων (η Μπαρτσελόνα έχασε μάλιστα με τραυματισμό τον Άνσου Φάτι που δεν συγκράτησε τα δάκρυά του την ώρα της αλλαγής του), ωστόσο το θρίλερ δεν έφτασε μέχρι και τη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι λόγω VAR.

Από γύρισμα της μπάλας από τον Ινιάκι Γουίλιαμς η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τζόρντι Άλμπα και ο διαιτητής πήγε να δει τη φάση στο μόνιτορ μετά από έλεγχο της φάσης από τον Video Assistant Referee, για να δείξει την άσπρη βούλα και τον Μουνιαΐν να νικάει τον Τερ Στέγκεν για το 3-2.

Ο βραχύσωμος εξτρέμ έγινε ο πρώτος παίκτης της Αθλέτικ μετά τον Αντούριθ το 2015 που πετυχαίνει 2 τουλάχιστον γκολ σε ένα ματς κόντρα στους μπλαουγκράνα σε όλες τις διοργανώσεις, με το ευτύχημα για τους Βάσκους να είναι πως μπόρεσαν αυτή τη φορά να υπερασπιστούν το προβάδισμά τους και να σφραγίσουν ονειρικά μία πρόκριση-θρίλερ.

ΑΘΛΕΤΙΚ: Αγκιρεθαμπάλα, Ντε Μάρκος (106' Λέκουε), Βιβιάν, Μαρτίνεθ, Γιούρι (91' Μπαλενθιάγα), Νίκο Γουίλιαμς (110' Θαράγα), Ντάνι Γκαρθία, Βέσγκα, Μουνιαΐν, Σανθέτ (52' Ινιάκι Γουίλιαμς), Ραούλ Γκαρθία (79' Μπερενγκέρ)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Άλβες, Πικέ, Αραούχο, Άλμπα, Γκάβι (61' Φρένκι ντε Γιονγκ), Μπουσκέτς, Πέδρι (105' Μπρέθγουεϊτ), Αμπντέ Εζαλζουλί (46' Νίκο Γκονσάλες), Τόρες, Τζουτγκλά (61' Φάτι (96' Ντεστ)

Copa del Rey: Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ