ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Athletic: "Η EFL πιέζεται από συλλόγους να ερευνήσει τα κρούσματα κορονοϊού στη Λίβερπουλ"

Οι παίκτες της Λίβερπουλ στην αναμέτρηση με την Τσέλσι
Οι παίκτες της Λίβερπουλ στην αναμέτρηση με την Τσέλσι © 2021 MATT DUNHAM / AP IMAGES

Με τιμωρία κινδυνεύει η Λίβερπουλ, καθώς οι ομάδες πιέζουν την EFL να εξετάσει περαιτέρω τα κρούσματα κορονοϊού των Κόκκινων που οδήγησαν στην αναβολή του ματς με την Άρσεναλ, δεδομένου ότι στον τρίτο γύρο των τεστ θετικός βγήκε μόλις ένας παίκτης, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ.

Η EFL δέχεται πιέσεις από τις υπόλοιπες ομάδες για να διερευνήσει τα κρούσματα κορονοϊού στη Λίβερπουλ, που οδήγησαν στην αναβολή της αναμέτρησης με την Άρσεναλ στο πλαίσιο του ημιτελικού του League Cup. Οι Κόκκινοι ανέφεραν ότι μία ημέρα πριν από το προγραμματισμένο παιχνίδι, η ομάδα είχε διαθέσιμους λιγότερους από 14 ποδοσφαιριστές, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο λόγος που οι σύλλογοι ζητούν περαιτέρω έρευνα αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, καθώς όπως δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ από τα θετικά τεστ που προέκυψαν μόλις ένα αποδείχθηκε ότι ήταν στην πραγματικότητα θετικό. Για την ακρίβεια, στην επανάληψη του ελέγχου, τα τεστ έδειξαν ότι όσοι παίκτες βρέθηκαν θετικοί, πλην ενός, δεν είχαν προσβληθεί στην πραγματικότητα από τον ιό.

Η EFL είναι πιθανό να δεχθεί το αίτημα των ομάδων και να ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν, ενώ σύμφωνα με το Athletic, εάν αποδειχθεί ότι το παιχνίδι δεν διεξήχθη, λόγω μη έγκυρων κρουσμάτων, οι Κόκκινοι κινδυνεύουν να τιμωρηθούν αυστηρά. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ωστόσο, η Λίβερπουλ φαίνεται ότι υποβλήθηκε σε τουλάχιστον δύο γύρους τεστ πριν από την αναβολή.

Ο τρίτος γύρος όμως, που πραγματοποιήθηκε, έδειξε ότι οι εν λόγω παίκτες ήταν στην πραγματικότητα αρνητικοί, με τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ να είναι ο μοναδικός που βρέθηκε θετικός. Αυτό που υποστηρίζει το δημοσίευμα τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα στα rapid test θεωρούνται εξαιρετικά ασυνήθιστα.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΡΣΕΝΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ