ΣΕΡΙΦ

Κολοβός: "Ο Μόντριτς μού είπε ότι είμαι πολύ καλός παίκτης κι ανταλλάξαμε φανέλες"

Η αγκαλιά του Αθανασιάδη με τον Κολοβό
Η αγκαλιά του Αθανασιάδη με τον Κολοβό PHOTO CREDITS: © 2021 JOSE BRETON / AP IMAGES

Ο Γιώργος Αθανασιάδης και ο Δημήτρης Κολοβός μίλησαν μεταξύ άλλων στην ανταλλαγή που έκαναν στις φανέλες του, με τον Αθανασιάδη να ανταλλάζει τελικά τη φανέλα του με τον Κουρτουά, όπως είχε πει στο SPORT24. Ο Δημήτρης Κολοβός αντάλλαξε τη φανέλα του με τον Λούκα Μόντριτς

Ο Γιώργος Αθανασιάδης και ο Δημήτρης Κολοβός μίλησαν σε live στο Instagram της PROSPORT, την εταιρεία που τους εκπροσωπεί μαζί με τον Πασχάλη Τουντούρη και τον Μιχάλη Σηφάκη, μια ημέρα μετά τον θριάμβο της Σέριφ στο Μπερναμπέου, η οποία επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1 για τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League.

Ο 28χρονος κίπερ αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης, καθώς πραγματοποίησε 10 επεμβάσεις, με τον Μπενζεμά να είναι ο μόνος που τον νίκησε από την άσπρη βούλα. Αυτή η επίεδοση αποτελεί ρεκόρ, καθώς ο Αθανασιάδης είναι ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες επεμβάσεις σε εκτός έδρας νίκη ομάδας στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Δημήτρης Κολοβός συνέβαλε και αυτός τα μέγιστα για την επικράτηση των Μολδαβών, καθώς έμεινε στον αγωνιστικό χώρο, μέχρι το 90+2', δίνοντας μεγάλες μάχες στον χώρο του κέντρου με τα θηρία των μερένγκες.

Ο Γιώργος Αθανασιάδης τελικά αντάλλαξε τη φανέλα του με τον Τιμπό Κουρτουά, όπως είχε πει στο SPORT24, ενώ ο Κολοβός αντάλλαξε φανέλα με τον Λούκα Μόντριτς.

Ο Αθανασιάδης μίλησε για τον Κουρτουά, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ότι αντάλλαξε τη φανέλα του με τον Κουρτουά, κάτι που είχε προαναγγείλει στο SPORT24 σε ερώτηση του μάνατζέρ του, Μιχάλη Σηφάκη: "Πήγα τον βρήκα του λέω θελω τη φανέλα σου και γυρνάει και μου λέει οκ αλλά θελω και εγώ τη δική σου".

Ο Σηφάκης τον ρώτησε εκ νέου, του την έδωσες και αυτός είπε: "Ναι, ναι, όλα κομπλέ".

Ο Κολοβός μίλησε για την εμπειρία του με τον Μόντριτς:: "Ο Μόντριτς ήρθε μου χτύπησε την πλάτη και μου είπε ότι είμαι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και του πήρα τη φανέλα, φυσικά του έδωσα και εγώ τη δική μου γέλια".

Για το πώς ήταν χθες το παιχνίδι με τη Ρεάλ: Αθανασιάδης: " Δεν κοιμήθηκα καθόλου από την υπερένταση, ήταν φανταστική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη. Παίξαμε με μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου.

Μου έκανε εντύπωση που η Ρεάλ παίζει σε υψηλή πίεση συνέχεια και ότι δεν είχαν κούραση, έπαιζαν σαν να είναι καθημερινότητα. Μπορεί να μας υποτίμησαν γιατί ήμασταν μικρότερη ομάδα, αλλά παίξαμε καλά.

Ο προπονητής διαβάζει πολύ καλά τα παιχνίδια και μας παρατάσσει πολύ καλά. Με τη Σαχτάρ ήμασταν πολύ καλά στημένοι. Το θετικό είναι ότι μας αφήνει να παίξουμε από πίσω. Αν δεν παίξουμε από πίσω, η κατοχή χάνεται εύκολη".

Κολοβός: "Τα συγκεκριμένα ματς είναι από αυτά που δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Παίξαμε με τη Ρεάλ που πηρε 13 Champions League, επομένως μπήκαμε να το απολαύσουμε.

Μπήκαμε συγκεντρωμένοι και συμπαγείς, γιατί και αι αυτοί έπαιζαν πολύ στον άξονα. Σε αυτό το παιχνίδι παίξαμε πολύ καλά, κλείναμε πολύ στον άξονα. Ο τρόπος που έπαιζαν μου άφηναν κενό μπροστά.

Με μία κίνηση μπορούσα να αποφύγω έναν αντίπαλο και να βγω απέναντι στους τέσσερις αμυντικούς. Ο Γιώργος περίμενε να ανοιχτούν οι παίκτες για να παίξουμε στρωτά. Ως προς τον Γιώργο, βλέπαμε το πρωί την ντρίμπλα που έδωσε γέλια".

Για το ότι παίζανε χαμηλά, αν και παίζανε κόντρα στη Ρεάλ στο Μπερναμπέου: Αθανασιάδης: "Η Ρεάλ πίεζε ψηλά, αλλά το πρέσινγκ τους δεν ήταν τόσο πιεστικό και γι' αυτό παίξαμε με την μπάλα, μας το έδειξε και ο προπονητής κόντρα στη Βιγιαρεάλ".

Κολοβός: "Το παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ μας έδειξε ότι δεν έπρεπε να φοβηθούμε να παίξουμε πίσω. Η τετράδα τους μπροστά παίρνανε την μπάλα σε ανοικτό χώρο, γιατί δεν μαρκάρουν μέχρι το τέλος οι δικοί τους".

Για το αν είναι έξυπνος ο προπονητής τους. Κολοβός: Ο προπονητής εξετάζει κάθε λεπτομέρεια, μέχρι και τα κόρνερ. Μας είπε και για την τακτική του Μπενζεμά με το ball boy, στο κόρνερ. Έχει δύο βοηθούς, έναν γυμναστή, προπονητή τερματοφυλακων και έναν αναλυτή
".

Τι είναι η Σέριφ στον τρόπο λειτουργίας της: Αθανασιάδης: "Έχω έρθει σε μια χώρα που είναι λίγο περίεργη η κατάσταση. Έχουν επενδύσει πολλά εδώ, έχουν ξενοδοχεία, γήπεδα.

Ο προπονητής μας δίνει το ελεύθερο, μας απελευθερώνει σαν παίκτες και μας αφήνει να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Εμένα με αφήνει να παίξω από πίσω, μου λέει κάνεις ότι θέλεις. Χθες όλα είχαμε φτάσει στα κόκκινα.

Εγώ ήθελα να παίξουμε γιατί έβλεπα ότι βγαίνει. Προφανώς υπάρχουν στιγμές που δεν θα παίξεις. Γενικά ο προπονητής τερματοφυλάκων και ο Γιούρι ο βοηθός τους, έχουν πολύ καλά στοιχεία σε θέματα τακτικής και τοποθέτησης για έναν τερματοφύλακα".

Για το ότι η ομάδα έβγαλε αντίδραση και που οφείλεται αυτό: Κολοβός: "Πέρυσι τα παιδιά εδώ ξεκουράστηκαν δέκα μέρες. Θεωρώ ότι η ομάδα είναι σαν πρωτάρα στο Champions League. Όλοι θέλουμε να δείξουμε πράγματα εδώ και όχι απλά να παίξουμε έξι παιχνίδια. Δεν θα ήταν καλό να είμαστε απλά ο σάκος του μποξ στον όμιλο.

Την πίεση την αισθανθήκαμε στα προκριματικά. Τώρα προσπαθούμε να είμαστε πιο ομάδα. Μας βοηθάει ότι ο προπονητής μπορεί να ξεκουράσει παίκτες στο πρωτάθλημα".

Για το ροτέισον του προπονητή και αν αυτό είναι εκτεταμένο, Κολοβός: "Νομίζω κάνει το σωστό ροτέισον. Εγώ έχασα δύο παιχνίδια και δεν ήμουν έτοιμος στο πρωτάθλημα πριν τη Ρεάλ και μου είπε θα σε βάλω 60 λεπτά για να έχεις ρυθμό για το επόμενο παιχνίδι.

Μοιράζει πολύ καλά το χρόνο σε όλο το σύνολο. Εγώ έχω αρκετά λεπτά και ας ήρθα αργότερα στην ομάδα και απουσιάζα λόγω προβλήματος τραυματισμού".

Για το πόσο σημαντικό ήταν που ήταν εκεί ο Κολοβός εκεί, Αθανασιάδης: "Ο Δημήτρης βοήθησε γιατί ήξερε τα πάντα, εδώ την καθημερινότητα, τη ζωή τις παρέες. Τα παιδιά με αγκάλιασαν εδώ, μου έδωσαν σπίτι αυτοκίνητο. Είχα μια διαχείριση διαφορετική. Ο Δημήτρης είπε τα καλύτερα για μένα, δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά (γέλια)".

Για την "κοινή θητεία" τους σε αγώνα Super League, Αθανασιάδης: "Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή στον Πανθρακικό, παίζαμε κόντρα στον Πανιώνιο. Σε εκείνο το παιχνίδι έκανα τάκλιν στον Δημήτρη που έφυγε στην αντεπίθεση και δέχτηκα την κόκκινη κάρτα.

Για το αν ήταν πιο εύκολο που είναι ο Αθανασιάδης τη νέα χρονιά; "Με τον Γιώργο έχουμε δέσει πάρα πολύ καλά. Είμαστε επαγγελματίες, είμαστε όλη την ημέρα μαζί
".

Για τη ζωή στο Τίρασπολ, Κολοβός: "Είναι μια όμορφη πόλη με 130 χιλιάδες κόσμο. Έχει τέσσερα πέντε εστιατόρια, πολλά πάρκα για να πάρεις καφέ στο χέρι. Γενικά είναι όμορφα για οικογενειάρχες αθλητές".

Για το πώς είναι φέτος με τον κορονοϊό σε σχέση με πέρυσι, Κολοβός: "Στην αρχή χρειαζόταν διαβατήρια για να πάω από το Κισινάου στο Τίρασπολ, λόγω της «γκρίζας ζώνης». Πραγματικά η κατάσταση ήταν λες και πέρασα από σύνορα. Τώρα τα πράγματα είναι πιο εύκολα εκεί, τη δεύτερη φορά πέρασα τα σύνορα σχεδόν κατευθείαν".

Για το αν είναι επαγγελματικά δομημένη η Σέριφ, Κολοβός: "Το να πει κάποιος θα έρθει στη Σερίφ, θα πει σιγά τη Μολδαβία. Ωστόσο όλα αυτά που παρέχουν σε έναν ποδοσφαιριστή δεν παρέχονται στην Ελλάδα. Δεν σου λείπει τίποτα, έχουν ακόμα και δικό τους νοσοκομείο. Έχουν 13 γήπεδα και είναι όλα εξαιρετικά. Στην Ελλάδα πόσες φορές λέμε «πωπώ θα πάμε σε αυτό το γήπεδο». Στην Ελλάδα πολλά γήπεδα προπόνησης είναι χάλια. Δεν είναι τυχαία η επιτυχία. Ο προπονητής το πίστευε από πέρυσι. Θεωρεί ότι η ομάδα με δύο καλές προσθήκες, μπορεί να μπει στους ομίλους του Champions League το έλεγε από τότε".

Αθανασιάδης: "Στα πρώτα δύο παιχνίδια χάσαμε το σούπερ καπ και την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ωστόσο ο προπονητής μας στήριξε, δεν θέλω αν βλέπω κάποιον με το κεφάλι κάτω και να πάμε δυνατά στην Ευρώπη. Και γι' αυτό το λόγο πετύχαμε. Μας οργάνωσε σωστά και μας έδωσε αυτοπεποίθηση αυτό".

Για το πώς βιώσατε τις νίκες στην Ευρώπη, τόσο με τη Σαχτάρ, όσο και στα προκριματικά, Κολοβός: "Κάθε φορά το αποδεικνύαμε μετά το ματς. Και οι δύο ομάδες μας έβλεπαν υποτιμητικά".

Για το αν θα προκριθεί στην επόμενη φάση και για τη Ρεάλ και το χτύπημα του Μόντριτς, Αθανασιάδης: "Δεν λέμε μεγάλα λόγια. Θα κάνουμε ανάλυση σε όλα τα παιχνίδια και θεωρώ ότι από εδώ και πέρα δεν θα μας υποτιμήσουν. Όταν είδα να βγαίνει η ομάδα της Ρεάλ πραγματικά ένιωσα ανατριχίλα.

Ο Μόντριτς παίρνει ένα κοντρόλ και λέω πρέπει να βγω για να τον κλείσω. Όταν σηκώθηκα είδα όλο το γήπεδο. Η γυναίκα μου είναι έτοιμη να γεννήσει οπότε είπα σήκω Γιώργο, μήπως σπάσουν τα νερά. Μετά συνέχισε με το ίδιο τέμπο
".

Ο Κολοβός για την οικογένεια και τους φίλους που βρέθηκε στο Μπερναμπέου: "Δεν είχα άγχος, το αντίθετο το χάρηκα. Ήταν μαζί μου και συνεχάρησαν, είχαν και πολύ όμορφη υποδοχή από τη διοίκηση της Ρεάλ.

Ως προς τους πανηγυρισμούς, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και πανηγύριζαν όλοι μεταξύ τους. Πραγματικά τους κάναμε πολύ ενθουσιασμένους. Ο Γιώργος έσπασε την τάπα μετά το χαμένο πέναλτι από τα νεύρα του (γέλια)".

Ο Αθανασιάδης για την ανάλυση στον Μπενζεμά: "Έκανα ανάλυση τον Μπενζεμά και στον τρόπο που εκτελεί τα πένατι, ο Δημήτρης μου είπε ότι θα το πιάσω και νευρίασα γιατί παραλίγο να το πιάσω. Τον είδα που κοίταξε την τελευταία στιγμή και δεν πήδηξα νωρίτερα".

Για τα ονόματα στα γάντια μου: "Στο ένα ήταν το όνομα της συζύγου μου και στο άλλο του γιου μου".


Για το ότι οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν εμπιστοσύνη στους Έλληνες ποδοσφαιριστές: Αθανασιάδης: "Πέρυσι το βίωσα σε μεγάλο βαθμό και οι υπόλοιποι Έλληνες ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα. Γενικά εδώ σε πυροβολούν και δεν υπάρχει υπεράσπιση από κανέναν".

Για το ότι το Big-5 δεν χρησιμοποίησε πολλούς Έλληνες, παρά την επιτυχία τους: Κολοβός: "Πιστεύω ότι όταν ένας Έλληνας είναι σε μια μεγάλη ομάδα δεν θα έχει στήριξη για μεγάλο διάστημα, αν δεν είναι καλός στην αρχή τον αλλάζουν. Στους ξένους δεν ισχύει αυτό. Στο Βέλγιο η στήριξη που δέχτηκα ήταν μεγάλη και δεν την περίμενα".

"Την πρώτη μου χρονιά στον Παναθηναϊκό δεν ήταν αυτή που περίμενα. Δεν ήμουν καλός. Στον Ολυμπιακό μου άλλαζαν συνεχώς θέση, στο Βέλγιο μου είπαν ξέρουμε ότι παίζεις εκεί και ο προπονητής με στήριξε. Αν έπαιζα σε άλλη θέση ο προπονητής ήξερε τις δυνατότητές μου και δεν υπήρχε πίεση".

Για το ότι έχουμε μόνο ένα εισιτήριο για το Champions League και τον πόλεμο που γίνεται ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες, αλλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες: Αθανασιάδης :" Ο Αστέρας είναι λάτρης των ξένων παικτών, παρόλο που έχει πουλήσει αρκετούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Συνεχίζει να υπάρχει αυτό το πλάνο. Πιστεύω είναι καλό και σαν χώρα και σαν Εθνική ομάδα".

Κλείνοντας οι δύο αθλητές ανέφεραν: Κολοβός: "Συγχαρητήρια Γιώργο και πάλι. Το μόνο που εύχομαι είναι να έχουμε υγεία. Όλα είναι στα πόδια και στα χέρια μας. Ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή. Εγώ ελπίζω να πετύχω αυτά που θέλω, αλλά πρέπει να έχουμε την υγειά μας πάνω απ' όλα".

Αθανασιάδης: "Εγώ είπα στον Γιώργο, όταν πηγαίναμε στο προπονητικό κέντρο και τι έγινε που κερδίσαμε. Την υγειά μας να έχουμε και να πετύχουμε αυτά που θέλουμε. Αυτό είναι το σημαντικότερο, γιατί η ήττα από τη Ρεάλ ενδεχομένως να ξεχαστεί κάποια στιγμή".

TAGS ΣΕΡΙΦ CHAMPIONS LEAGUE ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ