ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Γιώργος Αθανασιάδης στο SPORT24: "Ανατριχιάζω στην ιδέα της Ρεάλ και του Μπερναμπέου, θέλω να αλλάξω φανέλα με τον Κουρτουά"

Ο Γιώργος Αθανασιάδης στην εστία της Σερίφ Τιρασπόλ
Ο Γιώργος Αθανασιάδης στην εστία της Σερίφ Τιρασπόλ ©PIXSELL/MB MEDIA/GETTY IMAGES/IDEAL IMAGE

Ο τερματοφύλακας της Σερίφ Τιρασπόλ, Γιώργος Αθανασιάδης, μίλησε στο SPORT24 για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League με την οποία νιώθει ότι κάνει restart στην καριέρα του, τα δύσκολα χρόνια με την ΑΕΚ και την επιθυμία του να αγωνιστεί στην Εθνική.

Ο Γιώργος Αθανασιάδης είναι ένας εκ των πέντε ποδοσφαιριστών που θα εκπροσωπήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο Champions League, μαζί με τον συμπαίκτη του, Δημήτρη Κολοβό, αλλά και τους Κώστα Τσιμίκα (Λίβερπουλ), Ορέστη Καρνέζη (Λιλ) και Οδυσσέα Βλεχοδήμο (Μπενφίκα).

Για να τα καταφέρει ο 28χρονος τερματοφύλακας και κατ’ επέκταση η Σερίφ, έπρεπε να περάσει από τον σκόπελο τεσσάρων προκριματικών, αφήνοντας εκτός Champions League μεταξύ άλλων τον Ερυθρό Αστέρα και τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ομάδες με ιστορία, πιο βαρύ όνομα και τακτική παρουσία στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το SPORT24 μίλησε με τον Γιώργο Αθανασίαδη, ο οποίος είχε να πει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Από την έντονη συναισθηματική στιγμή του μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης στο Ζάγκρεμπ, έως και το κλίμα στη Μολδαβία με τους οπαδούς και την καθημερινότητά του εκεί.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φυσικά δεν μίλησε μόνο για το Champions League και την αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης και το Μπερναμπέου που ανατριχιάζει στη σκέψη ότι θα αγωνιστεί εκεί. Δεν ξέχασε τα δύσκολα χρόνια που πέρασε στην ΑΕΚ, λόγω των άσχημων συγκυριών, ενώ έθεσε και τον επόμενο στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να κληθεί στην Εθνική ομάδα.

Δεν έκανα δεύτερες σκέψεις, είπα κατευθείαν το ναι

Αρχικά ο Αθανασιάδης εξήγησε πώς προέκυψε το ενδιαφέρον της Σερίφ: "Μιλούσα με τον ατζέντη μου τι θα κάνω τη νέα χρονιά. Η περσινή χρονιά δεν ήταν καλή και για μένα και για την ΑΕΚ. Αυτή η πρόταση είχε έρθει πριν από το τέλος της περσινής σεζόν, ωστόσο ο ατζέντης μου περίμενε να τελειώσει η χρονιά για να μου πει την ανακοινώσει.

Μου ανέλυσε τα δεδομένα της ομάδας, ότι πήρε το πρωτάθλημα στη Μολδαβία και ότι παλεύει για την έξοδο σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μου είπε ότι αν προκριθεί σε μια από αυτές τις τρεις διοργανώσεις θα είναι μια πολύ καλή περίπτωση. Με είχαν τσεκάρει και από τη Σερίφ πριν, οπότε αποδέχτηκα την πρόταση”.

Το γεγονός ότι η Σερίφ έπαιζε στη Μολδαβία δεν τον επηρέασε καθόλου, μιας και το κίνητρο της Ευρώπης ήταν αρκετά ισχυρό γι’ αυτόν: “Όχι δεν έκανα δεύτερες σκέψεις. Αν έπαιζαν μόνο στη Μολδαβία θα το σκεφτόμουν, αλλά όταν άκουσα Ευρώπη είπα κατευθείαν το “ναι”. Δεν είχα μιλήσει με τον Κολοβό, παρά μόνο τρεις μέρες πριν φύγω. Μου είπε πώς είναι η κατάσταση, τι πρέπει να κάνω τις πρώτες ημέρες. Δεν είχαμε κάποια επικοινωνία πριν από αυτό”.

Ο προπονητής μας μίλησε από την πρώτη στιγμή για το Champions League

Για πολλούς ήταν άθλος αυτό που πέτυχε η Σερίφ, ωστόσο ο κόουτς των Μολδαβών το πίστευε από την αρχή: “Ο προπονητής από την πρώτη στιγμή που πήγα κάθε στιγμή μας μιλούσε για το Champions League. Έλεγε ότι είμαστε καλή ομάδα και ότι πιστεύει ότι θα μπούμε στους ομίλους. Ο πρώτος προκριματικός κόντρα στην Τεούτα δεν ήταν πολύ δύσκολος, καθώς προκριθήκαμε εύκολα. Όταν κερδίσαμε και την Αλασκέρτ εντός και εκτός έδρας αρχίσαμε να το πιστεύουμε όλοι”.

Από τα τέσσερα πιο δύσκολα παιχνίδια, πιο δύσκολες ήταν οι ρεβάνς (ασχέτως έδρας), καθώς εκεί υπήρχε η υψηλότερη πίεση: “Τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια ήταν πολύ κρίσιμα. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια ομάδα με ιστορία στην Ευρώπη και τακτική παρουσία στο Champions League. Το ρόστερ μας έχει σαν αξία 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ του Ερυθρού Αστέρα 65, είναι μια μεγάλη διαφορά. Νομίζω ότι στο πρώτο ματς υπήρχε πολλή πίεση, ήμασταν τυχεροί που πήραμε την ισοπαλία εκεί. Αλλά τα πιο δύσκολα ήταν με τους Σέρβους στην έδρα μας - κερδίσαμε 1-0 - αλλά και το δεύτερο παιχνίδι κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, υπήρχε πίεση”.

Εξηγώντας για το δεύτερο ματς με Ντιναμό Ζάγκρεμπ τόνισε ότι υπήρχε πίεση, παρά το 3-0 καθώς οι Κροάτες πίεζαν για 90 λεπτά: “Παρόλο που υπήρχε ασφάλεια, εμείς είχαμε στο μυαλό μας ότι θα μας πιέσουν πολύ τα πρώτα 30 λεπτά και μετά αν δεν δεχτούμε κάποιο γκολ μετά από αυτό το διάστημα, είτε θα κουραστούν είτε θα εξασθενίσουν, αλλά από ό,τι είδαμε δεν τα παράτησαν ούτε για ένα λεπτό, πίεζαν μέχρι το 90+5”.

Μετά την πρόκριση έκλαψα γιατί είδα όλα τα αρνητικά που έζησα να περνάνε από μπροστά μου

Μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Ζάγκρεμπ ο Αθανασιάδης είχε μια έντονη συναισθηματική στιγμή, ξεσπώντας σε κλάματα. Ο ίδιος εξηγεί ότι είδε να περνά μπροστά του όλα τα αρνητικά που βίωσε τα τελευταία χρόνια: “Δεν ξέρω τι ακριβώς ένιωσα. Εκείνη τη στιγμή έκλαψα, γιατί θυμήθηκα όλα τα αρνητικά από μπροστά μου.

"Ότι είχε συμβεί τα προηγούμενα δύο χρόνια. Πέρυσι δεν ήταν καλή χρονιά. Για ένα διάστημα έπεσαν όλοι πάνω μου. Ένιωσα ότι ξανασηκώθηκα και πάλι και ότι τώρα αλλάζουν όλα”.

Οι φίλοι της ομάδας άρχισαν να εκδηλώνουν τον ενθουσιασμό τους μετά την πρόκριση με τον Ερυθρό: “Μετά το δεύτερο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, οι φίλοι της ομάδας άρχισαν να μας αναγνωρίζουν στο δρόμο και να μας καταλαβαίνουν. Είναι πολύ χαρούμενοι.

Πηγαίνουμε έξω για καφέ ή βόλτα ή στο σούπερ μάρκετ και όλοι μας τα δίνουν τα χέρια και μας συγχαίρουν συνεχώς. Είναι λογικό γιατί η Σερίφ πάει για πρώτη φορά στο Champions League και είναι η πρώτη ομάδα από τη Μολδαβία που το πετυχαίνει. Όλη η χώρα είναι χαρούμενη με την επιτυχία μας”.

Οι αντιδράσεις των φιλάθλων δεν είχαν καμία σχέση για την πρόκριση με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε σχέση με αυτήν κόντρα στον Ερυθρό. Το γεγονός ότι η ομάδα προκρίθηκε για πρώτη φορά σε ομίλους Champions League: “Ήταν μια μεγάλη πρόκριση δίχως αμφιβολία. Αλλά η ομάδα είχε προκριθεί στο παρελθόν σε ομίλους Europa League. Επομένως το κίνητρο ήταν να προκριθούμε στο Champions League, να το κάνουμε για πρώτη φορά στην ιστορία”.

Ανατριχιάζω στην ιδέα ότι θα παίξω στο Μπερναμπέου, είμαι φίλος της Ρεάλ από μικρός, δεν περίμενα να παίξω εναντίον της

Αφήνουμε τώρα τα προκριματικά και πάμε στους ομίλους. Δύο πρώην πρωταθλήτριες Ευρώπης (Ρεάλ, Ίντερ) και μια ομάδα με αρκετές παρουσίες στους ομίλους (Σαχτάρ) θα βρεθεί στο διάβα της. Αυτό που περιμένει εναγωνίως ο Αθανασιάδης είναι το ματς της δεύτερης αγωνιστικής στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου: “Ανατριχιάζω στην ιδέα ότι θα μπω στο γήπεδο της Ρεάλ. Ανατριχιάζω μια μέρα πριν που θα πάω να κάνω προπόνηση μέσα στο Μπερναμπέου, πριν από τον αγώνα. Και αυτό που είπα στους δικούς μου είναι ότι δεν με νοιάζει το σκορ. Με νοιάζει να το χαρώ και να παίξω με αυτούς ως αντίπαλος”.

Αυτή τη διοργάνωση την παρακολουθεί όλος ο κόσμος. Τη βλέπουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Είμαι ευγνώμων που θα καταφέρω να ζήσω αυτό το πράγμα”.

Σταθήκαμε λίγο παραπάνω στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Είναι ένα ιδιαίτερα ματς για τους μερένγκες. Πρώτο εντός έδρας ματς εκεί στην Ευρώπη με κόσμο μετά τον κορονοϊό, αλλά και με την ανακαίνιση που θα δείχνει το γήπεδο κυριολεκτικά καινούργιο. Όλα αυτά του πέρασαν από το μυαλό του: “Εννοείται. Είναι ένα γήπεδο που θα γίνει πιο όμορφο, γιατί ξαναχτίζεται σχεδόν από την αρχή. Πάντως δεν με νοιάζει αν θα είναι γεμάτο, με νοιάζει ότι θα παίξω αντίπαλος με τον Κουρτουά που τον βλέπω και τον θαυμάζω, γιατί είμαι Ρεάλ από μικρός.

Με την ομάδα που αγαπάω θα παίξω αντίπαλος, δεν περίμενα ποτέ ότι θα συμβεί αυτό. Θα συναντήσω τον Αζάρ, τον Μπενζεμά, τον Μόντριτς, μακάρι να συναντούσα και τον Εμπαπέ. Παρακαλούσα να γίνει αυτή η μεταγραφή (γέλια)”.

Η επιλογή του Αθανασιάδη δεν προκάλεσε έκπληξη όσον αφορά τις φανέλες που θα ζητήσει μετά τα ματς. Ωστόσο θα ήθελε να είναι εκεί και ο Ράμος, ο πρώην αρχηγός των Μαδριλένων: “Θέλω να ανταλλάξω φανέλα με τον Κουρτουά. Αν ήταν εκεί ο Σέρχιο Ράμος, θα ζητούσα τη φανέλα του. Τον αγαπάω αυτόν τον παίκτη είναι μια προσωπικότητα. Τον θαυμάζω. Σίγουρα θα ζητήσω από τον Κουρτουά και από την Ίντερ θα ζητήσω του Χαντάνοβιτς, γιατί είναι πολύ καλός τερματοφύλακας”.

Η μια ομάδα με την οποία ήθελε να κληρωθεί έγινε. Αυτή ήταν η Ρεάλ. Η άλλη ομάδα με την οποία θα ήθελε να παίξει είναι η Ντόρτμουντ: “Εκτός από τη Ρεάλ, θα ήθελα να παίξουμε με τη Ντόρτμουντ πάρα πολύ, μου αρέσει το γήπεδο και η ατμόσφαιρα στη Γερμανία”.

Στη Μολδαβία η ζωή είναι ήρεμη και ιδανική για έναν οικογενειάρχη αθλητή. Ωστόσο ο 28χρονος τερματοφύλακας μένει μόνος του εκεί τους πρώτους μήνες, καθώς η γυναίκα του είναι έγκυος: “Δεν έχω την οικογένειά μου εκεί. Η γυναίκα μου είναι έγκυος και αναμένεται να γεννήσει τον επόμενο μήνα. Δεν μπορεί να έρθει τώρα, θα έρθει μετά τα Χριστούγεννα. Στη Μολδαβία είναι ωραία να ζήσει μια οικογένεια. Έχει κάποια ωραία εστιατόρια, έχει κάποια ωραία πάρκα να κάνεις βόλτα με την οικογένεια.

Έχουμε ένα τεράστιο προπονητικό κέντρο, με πολλά κολυμβητήρια και γήπεδα πολλών αθλημάτων για να περνάνε όμορφα εκεί και οι οικογένειες των ποδοσφαιριστών της ομάδας. Υπάρχει ηρεμία, δεν υπάρχει πίεση. Είναι ιδανικό κλίμα για έναν αθλητή και έναν οικογενειάρχη”.

Με τον Κολοβό ταιριάξαμε πολύ καλά, με βοήθησε αρκετά στην αρχή

Η απόσταση δεν είναι εύκολη, υπάρχουν αρκετές δυσκολίες τις οποίες ελπίζει με την πάροδο του χρόνου να ξεπεράσει: “Είναι δύσκολα, γιατί είναι το πρώτο μας παιδί. Πιο δύσκολα είναι για τη σύζυγο, γιατί σε μια εγκυμοσύνη υπάρχουν ανασφάλειες, φόβος, άγχος. Όταν δεν είσαι δίπλα, δεν νιώθει ασφάλεια και υπάρχει έλλειψη. Ευτυχώς έχει την οικογένειά της στο πλάι της και αισθάνομαι και εγώ πιο ανακουφισμένος, να αποδώσω καλά στα παιχνίδια.

Το μόνο που με στενοχωρεί είναι ότι τον πρώτο μήνα δεν θα είμαι εκεί που θα γεννήσει με το καλό πρώτα ο Θεός, να βλέπω τις πρώτες μέρες του παιδιού μου. Υγεία να έχουμε και όλα θα μπουν σε ένα δρόμο”.

Η συνύπαρξη με τον Κολοβό τον έχει βοηθήσει πάρα πολύ μέχρι στιγμής, καθώς ο Έλληνας μέσος τον βοήθησε αρκετά στην προσαρμογή του: “Με τον Δημήτρη δεν ήμασταν συμπαίκτες παρά μόνο μια φορά στην Εθνική Κ19. Τώρα με τον Δημήτρη είναι πολύ καλύτερα. Ήταν εκεί έναν χρόνο, ήξερε τι ισχύει στην ομάδα Τις πρώτες ημέρες μου έδειχνε αν συνέβαινε κάτι, ποιος να με βοηθήσει και ποιος όχι.

Είχε μιλήσει και με κάποιους παλιούς συμπαίκτες και ήρθαν και με πλησίασαν αμέσως, είναι πολύ καλά παιδιά. Είχα παρέα, δεν υπήρχε κάποιο θέμα. Θα ήταν πιο δύσκολα αν ήμουν μόνος μου, αν δεν είχα έναν Έλληνα να του πω καλημέρα, να ανταλλάξω δύο κουβέντες. Τώρα έχω τον Δημήτρη, έχουμε ταιριάξει πολύ καλά, είναι πολύ καλό παιδί και κάνουμε αρκετή παρέα”.

Το πρωτάθλημα της Μολδαβίας είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό. Σύμφωνα με τον Έλληνα κίπερ δεν υπάρχουν πολλά κοινά, με εξαίρεση το σκληρό παιχνίδι αλλά και σε μεγάλο βαθμό την τακτική των ομάδων: “Πέρυσι ήταν δέκα ομάδες, φέτος είναι οκτώ. Παίζουμε τέσσερις φορές μεταξύ μας. Είναι τρεις ομάδες που είμαστε δυνατές, όλες οι άλλες είναι πιο αδύναμες. Αυτές οι τρεις ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα. Δεν είναι πολύ δυνατό σαν πρωτάθλημα. Είναι πολύ θετικό που παίζουμε στην Ευρώπη μας βοηθάει.

Γενικά παίζουν πολύ σκληρά και αμυντικά, ειδικά εναντίον μας. Ξέρουν ότι είμαστε πολύ καλή ομάδα, παίζουν αρκετά χαμηλά, επομένως οι χώροι είναι λιγότεροι. Για εμάς είναι πιο δύσκολο αυτό, καθώς αναγκαζόμαστε να περιμένουμε”.

Οι συχνές διακοπές σε ρίχνουν σαν αθλητή, στη Μολδαβία η οργάνωση είναι πολύ καλή

Τέλος τον ρωτήσαμε για τη διακοπή του πρωταθλήματος στην Ελλάδα και τον αντίκτυπο που έχει στους αθλητές. Οι συνέπειες είναι άσχημες για τους αθλητές, ειδικότερα εκείνους των μικρομεσαίων ομάδων“ Όταν ξεκινάει ένα πλάνο μια ομάδα στην Ελλάδα, μια μικρομεσαία ομάδα που ξεκινάει προετοιμασία 1 Ιουλίου και πρέπει να είναι καλοί στα 3-4 παιχνίδια, όπου θα χρειαστεί να μαζέψουν κάποιους πόντους για να είναι καλά στον βαθμολογικό πίνακα. Όταν κάνεις για τρεις μήνες προετοιμασία και περιμένεις να δώσει το «ΟΚ» η ΕΠΟ ή η Super League και να πει «Οκ τα βρήκαμε, ξεκινάμε το πρωτάθλημα», είναι πολύ κακό”.

“Για τον αθλητή αυτό και ψυχολογικά δεν είναι καλά, λόγω ρυθμού, γιατί τον αποκτάς μέσα από τα παιχνίδια. Για να παραμείνεις φρέσκος πρέπει να δώσεις 3-4 φιλικά και να είσαι σε φόρμα. Αυτό σε ρίχνει σαν αθλητή”.

Μια ακόμα διαφορά του μολδαβικού με το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι εκεί υπάρχει οργάνωση και σπανιότερα έχουμε αναβολές στα παιχνίδια: “ Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, η οργάνωση είναι πολύ καλή. Το μόνο θέμα ήταν όταν εμείς παίζαμε Ευρώπη, είχαμε ένα θέμα με τα παιχνίδια και τα ταξίδια, πήγαμε στην Αρμενία με πέντε ώρες πτήση και μας ακυρώσαν δύο ματς. Ωστόσο το πρωτάθλημα ξεκινάει στην ώρα του, τα παιχνίδια γίνονται στην ώρα τους.

Εδώ υπάρχει θέμα το χειμώνα. Οι θερμοκρασίες πιάνουν τους -15 και -20 βαθμούς Κελσίου, επί δύο μήνες χιονίζει ασταμάτητα. Παύουν οι αγώνες για 1.5 μήνα και πρέπει μέχρι τη διακοπή να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον ο πρώτος γύρος”.

Στη Σερίφ εκτός από τους δύο Έλληνες παίζει και ο Μπρούνο, που πέρασε από Ατρόμητο, Ολυμπιακό και Άρη αντίστοιχα. Ο ίδιος εξηγεί ότι ακούστηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές να έρθουν στην ομάδα μετά την πρόκριση με τον Ερυθρό, ενώ θεωρεί ότι οι Έλληνες μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα στη Σερίφ: “Εγώ το ρίσκαρα να έρθω εδώ. Δεν ήξερα ότι θα παίξουμε Champions League. Στη ζωή σου αν δεν ρισκάρεις δεν θα μάθεις. Ή θα μάθεις ή θα πάθεις. Πριν το πρώτο παιχνίδι με τον Ερυθρό δεν ακουγόταν τίποτα και για κανέναν. Μετά το παιχνίδι αυτό και τη ρεβάνς, ξεκίνησαν να θέλουν να έρθουν όλοι εκεί.

Το θέμα είναι να ρισκάρεις από νωρίς, πριν καν αρχίσει η Ευρώπη. Το να έρθουν παίκτες από την Ελλάδα ή την Ευρώπη είναι καλό για εμάς. Εμένα μου βγήκε το ρίσκο. Οι παίκτες από την Ελλάδα γνωρίζουν από πίεση και τη νοοτροπία του παιχνιδιού εδώ, οπότε μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα”.

Ξεπέρασα την περσινή δύσκολη σεζόν, μετάνιωσα που δεν έφυγα νωρίτερα στο εξωτερικό

Σε αντίθεση με τη Σερίφ στην ΑΕΚ δεν κύλησαν όλα ομαλά. Διάφορες συγκυρίες και καταστάσεις δεν του επέτρεψαν να καταφέρει να καθιερωθεί εκεί: “Εγώ όταν πήγα στην ΑΕΚ, υπήρχε αρκετή πίεση από την ομάδα να έρθω, μου έδειχναν πολύ ότι με θέλανε, γιατί επρόκειτο να πωληθεί ο Μπάρκας. Τελικά ο Μπάρκας δεν έφυγε, οπότε παραμείναμε τρεις τερματοφύλακες. Τον ένα χρόνο τον πέρασα στην κερκίδα.

Τον δεύτερο χρόνο ξεκινήσαμε κάπως περίεργα. Στη μέση της σεζόν ξεκίνησα να παίζω. Έκανα κάποια καλά και κάποια άσχημα παιχνίδια. Σαν σύνολο δεν ήμασταν καλά. Όταν δεν είναι όλη η ομάδα καλά, όλοι επηρεάζονται. Νομίζω ότι ήταν μια κακή χρονιά για την ΑΕΚ και για τους παίκτες. Το έχω αφήσει πίσω μου αυτό, το ξεπέρασα και προχωράω”.

Ο Γιώργος Αθανασιάδης με τη φανέλα της ΑΕΚ
Ο Γιώργος Αθανασιάδης με τη φανέλα της ΑΕΚ INTIME SPORTS

Για το αν μετάνιωσε κάποια επιλογή του ο Αθανασιάδης τόνισε ότι θα προτιμούσε να έφευγε νωρίτερα στο εξωτερικό: “Το λάθος που έκανα σαν Γιώργος είναι που δεν έφυγα νωρίτερα στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, μετά τον Αστέρα έπρεπε να φύγω για το εξωτερικό. Ακόμα και να πήγαινα για δοκιμαστικό δεν με ένοιαζε. Να έφευγα πιο μικρός. Οι επιλογές που έκανα ως προς τις ομάδες ήταν καθαρά δικές μου”.

Στη Σερίφ με εμπιστεύονται γι' αυτό έχω αυτή την απόδοση, κάθε Έλληνας θέλει να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο

Για το αν θεωρεί τη Σερίφ ιδανική επιλογή για να δώσει απαντήσεις και να δείξει τι μπορεί να κάνει: “Όταν ήρθα στη Σερίφ το μυαλό μου καθάρισε. Λες και είμαι άλλος Γιώργος. Την άλλη μέρα, μετά τα παιχνίδια βλέπω τα στιγμιότυπά μου και την ανάλυσή μου, λες και είμαι άλλος παίκτης. Ο πρόεδρος, ο γενικός αρχηγός και οι προπονητές μου είναι πολύ κοντά μου, γιατί εγώ τους κέρδισα, όχι γιατί είμαι καλό παιδί.

Είναι θετικοί σε ό,τι τους πω. Για παράδειγμα, σήμερα νιώθω κουρασμένος θα κάνω αυτό, είναι θετικοί. Μου δίνει πολύ καλή ψυχολογία αυτό, ότι με σέβονται και με εμπιστεύονται, γι’ αυτό και έχω αυτή την απόδοση στον αγωνιστικό χώρο” .

Φυσικά επόμενος στόχος μετά το Champions League είναι να παίξει στην Εθνική ομάδα: “Το ότι παίζουμε στο Champions League με τη Σερίφ είναι ένας στόχος που έχω από μικρό παιδί. Κάθε ποδοσφαιριστής και κάθε Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει αυτό το στόχο.

Τώρα θέλω να είμαι υγιής, να είμαι σε καλή κατάσταση και σε καλό επίπεδο. Θέλω να κάνω έξι καλά παιχνίδια στο Champions League, που είναι δύσκολο αλλά θέλω να σταθώ στο ύψος μου. Κάθε Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει μεράκι να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος”.

Τον πρώτο λόγο για το μέλλον τον έχει η ΑΕΚ

Τέλος ως προς την Εθνική, ο Αθανασιάδης τόνισε ότι σαν ομάδα έχουμε πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα εκεί που της αξίζει: “Στην Εθνική τα τελευταία χρόνια γίνονται πολλά και περίεργα πράγματα, αλλά έχουμε καλούς παίκτες. Χρειαζόμαστε νίκες, πρέπει η Εθνική να πάει εκεί που της αξίζει. Έχουμε παίκτες με μεγάλη άξια, που είναι και καλά παιδιά. Εγώ παρακαλάω να πάει καλά η Εθνική, γιατί είναι σημαντικό σαν χώρα να είμαστε στο ψηλότερο επίπεδο”.

Για τα σχέδιά του για τη νέα χρονιά, αυτό που τόνισε είναι ότι η ΑΕΚ είναι εκείνη που έχει τον πρώτο λόγο: “ Μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού με το που τελειώσει με το καλό το Champions League και όλη η χρονιά είναι «ΟΚ», πρώτα απ’ όλα να είμαι υγιής. Αυτό είναι το πρωτεύον καθώς πολύ κόσμος πεθαίνει κάθε μέρα, λόγω κορονοϊού.

Θα γυρίσω πίσω με το καλό, έχω άλλον ένα χρόνο με την ΑΕΚ συμβόλαιο. Θα τα βάλω κάτω, θα μιλήσω με την ομάδα να δω τι θέλει και η ΑΕΚ, δεν ξέρω τι θα γίνει. Τον πρώτο λόγο δεν τον έχω εγώ, τον έχει η ΑΕΚ, γιατί έχω άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο και πρέπει να λέω τα πράγματα όπως είναι. Από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει. Πάνω απ’ όλα να τελειώσουμε ομαλά τη χρονιά”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΕΚ CHAMPIONS LEAGUE ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ