ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Αθανασιάδης: "Πήρα το αίμα μου πίσω"

Αθανασιάδης: "Πήρα το αίμα μου πίσω"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Αθανασιάδης αποτέλεσε τον μεγάλο πρωταγωνιστή του Πανθρακικού στο 0-0 στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας αποκρούοντας πέναλτι αφού πέρασε στο παιχνίδι μετά την αποβολή του Πασχαλάκη. Διαβάστε τι δήλωσε στο Sport24.gr.

Για όσους είχανε ξεχάσει ότι ο Γιώργος Αθανασιάδης αποτελεί μέλος του ρόστερ του Πανθρακικού φρόντισε να τους το θυμίσει με την εμφάνισή του το απόγευμα της Κυριακής στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας.

Ο 20χρονος τερματοφύλακας αποτέλεσε τον μεγάλο πρωταγωνιστή της ομάδας της Κομοτηνής στο 0-0 με την Βέροια αποκρούοντας το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μπεν λίγο αφού πέρασε στο παιχνίδι μετά την αποβολή του Πασχαλάκη αλλά και με την συνολική του απόδοση.

Ο Αθανασιάδης φώναξε παρών όσο πιο δυνατά μπορούσε με την εμφάνισή του αποδεικνύοντας ότι εκτός των Ντίνο Σέρεμετ, Δημήτρη Κουτσόπουλου και του νεαποκτηθέντα Αλέξανδρου Πασχαλάκη υπάρχει και αυτός δουλεύοντας καθημερινά με τον Γιάννη Πλαβούκο.

Μία δουλειά που τον έκανε να βελτιώσει τις αδυναμίες του αλλά και να μάθε από τα λάθη του διορθώνοντας σε σημαντικό βαθμό τις δύο περσινές άτυχες εμφανίσεις του. Με τον Πανιώνιο στην Κομοτηνή στο ντεμπούτο του όπου είχε αποβληθεί στο 7΄ και έναν χρόνο πριν στην Βέροια.

Ο Αθανασιάδης στις 3 Φεβρουαρίου του 2013 είχε περάσει και πάλι αλλαγή στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας στο 15΄ τότε στη θέση του τραυματία Δημήτρη Κουτσόπουλου. Σε ένα παιχνίδι όπου ο Πανθρακικός δέχτηκε δύο γκολ στη συνέχεια στο 18΄ και στο 48΄ από τον Μορένο Πέρεζ και έχασε με 2-0.

Έναν χρόνο μετά παρά μία μέρα, ο Γιωργάκης που έγινε Γιώργος αλλά και Γιώργαρος από το απόγευμα της Κυριακής, στις 2 Φεβρουαρίου του 2014 πέρασε ως αλλαγή και πάλι στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας της φορά αυτή στο 5΄ μετά την αποβολή του Πασχαλάκη στο δικό του ντεμπούτο με την ομάδα της Κομοτηνή αντί του Μακρυδημήτρη.

Και όπως φάνηκε ήταν γραφτό της μοίρας του Αθανασιάδη να γίνει ο άνθρωπος του Πανθρακικού αλλά και του παιχνιδιού, αποκρούοντας καταρχήν το πέναλτι του Μπεν αλλά και με καίριες επεμβάσεις του συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να κρατήσει το μηδέν στην εστία του Άκη Μάντζιου.

Μία εμφάνιση που είχε σαν αποτέλεσμα μετά το τελευταίο σφύριγμα του Αρετόπουλου να πάνε όλοι πάνω του από τα μέλη του Πανθρακικού και να συλλέγει συγχαρητήρια δημιουργώντας με την εμφάνισή του έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για τον τεχνικό του Άκη Μάντζιο για το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Αθανασιάδης που κατάγεται από το Μελάνθιο, ένα χωριό στην περιοχή του Κιλκίς, ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή και μέσω Σοχού βρέθηκε το καλοκαίρι του 2012 στην Κομοτηνή για να δοκιμαστεί στις προπονήσεις του Πανθρακικού από τον Σάββα Παντελίδη που άναψε το πράσινο φως στην διοίκηση της ΠΑΕ για την απόκτησή του.

Ο 20χρονος τερματοφύλακας τα έφερε η μοίρα έτσι ώστε στο αυριανό εντός έδρας παιχνίδι του Πανθρακικού με τον Πλατανιά στην Κομοτηνή να είναι ο μόνος τερματοφύλακας που μπορεί να έχει στη διάθεσή του ο Άκης Μάντζιος. Κάτι που σημαίνει ότι θα έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει και βασικός τη φορά αυτή.

Συγκεκριμένα ο Αθανασιάδης όπως θυμάται στο Sport24.gr πως: « Ξεκίνησα την καριέρα μου από τον Ηρακλή όπου ήμουν έξι χρονών όπου και έμεινα μέχρι τα 18 μου και αγωνίστηκα βασικός στα πέντε παιχνίδια που είχε δώσει η ομάδα στην Δ΄ Εθνική.

Στη συνέχεια όμως μετά την συνένωσή της δεν με κράτησαν στην ομάδα αν και είμαι Ηρακλής, και πήγα στον Εθνικό Σοχού όπου αγωνίστηκα για άλλα 16 παιχνίδια βασικός στην Δ΄ Εθνική για να καταλήξω στον Πανθρακικό για να δοκιμαστώ από τον κόουτς Σάββα Παντελίδη που τελικά με επέλεξε».

Κι όσο για το πώς απολαμβάνει την ζωή του στην Κομοτηνή δεν έκρυψε πως: « Σαν την Ιθάκη μου όπου με αγάπησαν και δέθηκα με την ομάδα», ενώ όσον αφορά την εμφάνισή του της Κυριακής είπε:

« Χάρηκα που ήρθε και που βοήθησα κι εγώ από την πλευρά μου για να πάρουμε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα. Ήμουν έτοιμος να προσφέρω όπως και σε όποιο παιχνίδι μου ζητηθεί από τον κόουτς για αυτό και φροντίζω να δουλεύω σκληρά και καθημερινά».

Για το ότι η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να αγωνιστεί και πάλι όπως και πέρσι στην Βέροια περνώντας ως αλλαγή πετυχαίνοντας όμως τη φορά αυτή να βάλει την σφραγίδα του φαρδιά πλατιά τόνισε:

«Ρόδα είναι και γυρίζει και πήρα το αίμα μου πίσω. Πέρσι μπορεί να είχα δεχθεί δύο γκολ και να χάσαμε με 2-0 αλλά φέτος απέκρουσα το πέναλτι στην πρώτη μου φάση στο παιχνίδι που μου ανέβασε την ψυχολογία για να κάνω και άλλες σημαντικές επεμβάσεις.

Κι έτσι αφού πέρσι έφυγα από την Βέροια πληγωμένος αφού δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα φέτος έφυγα χαρούμενος».

Για την περσινή του αποβολή στο ντεμπούτο του με τον Πανιώνιο δήλωσε: «Ήμουν άτυχος στο ντεμπούτο μου. Από τα λάθη μας όμως μαθαίνουμε κι εγώ φροντίζω να μαθαίνω από τα δικά μου», για να παραδεχθεί : «Είναι αλήθεια ότι και στην Βέροια λίγο έλειψα με την έξοδό μου να αποβληθώ κι εγώ στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ευτυχώς που ο ποδοσφαιριστής της δεν είχε μέτωπο στην εστία μας».

Για την απόκρουση στο πέναλτι του Μπεν δεν έκρυψε πως: «Για κάθε παιχνίδι δουλεύουμε πάνω στα πέναλτι των αντιπάλων μας. Στην Βέροια τα πέναλτι τα εκτελούνε ο Μπεν και ο Καλτσάς και ο Μπεν και τη φορά αυτή δεν άλλαξε γωνία και τον κέρδισα αφού ήξερα την μεριά του, απέκρουσα την μπάλα και έφυγε το όποιο άγχος είχα για την συνέχεια του παιχνιδιού».

Για το γεγονός ότι με την λήξη βρέθηκε στις αγκαλιές όλων: « Χάρηκα και δεν το κρύβω», ενώ για την εμφάνισή του στην Βέροια επισήμανε: « Θα ήθελα να την αφιερώσω στην οικογένειά μου που με στηρίζει στους προπονητές μου και ειδικότερα στον προπονητή μου τον Γιάννη Πλαβούκο που με έχει πιστέψει από την πρώτη μέρα που είμαι στην ομάδα».

Για το ότι αύριο θα αγωνιστεί βασικός στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Πλατανιά Χανίων στην Κομοτηνή σχολίασε: «Θα δώσω για ένα ακόμη παιχνίδι τον καλύτερό μου εαυτό ώστε να πάρουμε το τρίποντο της νίκης και να φθάσουμε ακόμη πιο κοντά στον στόχο μας. Της παραμονής μας στην Super League και αφού θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ότι καλύτερο έρθει».

Τέλος για τον Ηρακλή που είναι και η ομάδα του από μικρό παιδί ο Αθανασιάδης ευχήθηκε: « Μακάρι να ανέβει και πάλι φέτος στην Super League γιατί είναι μία ιστορική ομάδα και το αξίζει», ενώ για το αν θα επέστρεφε σε αυτήν είπε: «Γ ιατί όχι».

Ο Σάββας Παντελίδης που ήταν ο προπονητής του Πανθρακικού που δοκίμασε και εισηγήθηκε την απόκτηση του Αθανασιάδη τόνισε στο Sport24.gr: «Ήταν ένας από τους τερματοφύλακες που είχαμε δοκιμάσει και μου άρεσαν τα στοιχεία του. Είναι δουλευταράς και καλό παιδί και χάρηκα πολύ για την εμφάνισή του στην Βέροια».

Κι όσο για τον συμπαίκτη του και τερματοφύλακα της ομάδας της Κομοτηνής Δημήτρη Κουτσόπουλο υποστήριξε: «Είναι ένας καλός τερματοφύλακας, του δόθηκε η ευκαιρία και το απέδειξε συμβάλλοντας ώστε η ομάδα να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Μία εμφάνιση πάντως που μόνο τυχαία δεν ήταν αφού δουλεύει σκληρά καθημερινά με τον προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας τον Γιάννη Πλαβούκο όλα αυτά τα δύο χρόνια που είναι στην ομάδα».

TAGS ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ