ΑΤΑΛΑΝΤΑ

Αταλάντα: Στα άκρα ο Σαπάτα με το ιατρικό επιτελείο, εκτός για τουλάχιστον 10 εβδομάδες

Ο Ντουβάν Σαπάτα με τη φανέλα της Αταλάντα σε αναμέτρηση κόντρα στην Λίβερπουλ για το Champions League | 3 Νοεμβρίου 2020
Ο Ντουβάν Σαπάτα με τη φανέλα της Αταλάντα σε αναμέτρηση κόντρα στην Λίβερπουλ για το Champions League | 3 Νοεμβρίου 2020 © 2021 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Ο Ντουβάν Σαπάτα δεν θέλει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση κι έτσι εκτιμάται ότι θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 10 εβδομάδες και κατά συνέπεια θα χάσει σχεδόν όλο το υπόλοιπο της σεζόν και τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στο Europa League.

Ο Ντουβάν Σαπάτα θα απουσιάσει από τα δύο παιχνίδια της Αταλάντα κόντρα στον Ολυμπιακό για τα μπαράζ για τη φάση των 16 του Europa League και πιθανόν να μην αγωνιστεί ξανά φέτος.

Ο Κολομβιανός επιθετικός τραυματίστηκε στον προσαγωγό στο παιχνίδι κόντρα στην Κάλιαρι και ταξίδεψε στο Τούρκου της Φινλανδίας για να εξεταστεί από τον δρ. Σακάρι Οράβα, εξειδικευμένο γιατρό σε τέτοιου είδους τραυματισμούς.

Ο 30χρονος διεθνής επέστρεψε στην Ιταλία και ενημέρωσε το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου ότι δεν θέλει να υποβληθεί σε εγχείρηση, ώστε να προσπαθήσει να ξεπεράσει τη ζημιά με συντηρητική μέθοδο. Οι γιατροί της Αταλάντα του ζήτησαν να ξαπλώσει στο χειρουργικό τραπέζι, ώστε να υπάρξει πιο βέβαιη αποκατάσταση και ίσως λιγότερο χρονοβόρα, ωστόσο ο Σαπάντα εμφανίζεται ανένδοτος, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

Σε περίπτωση που αποφασίσει να προχωρήσει συντηρητικά, τότε θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 8-10 εβδομάδες και στη συνέχεια θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες προπονήσεων για να επανέλθει σε αγωνιστική κατάσταση, κάτι που σημαίνει ότι η σεζόν του πιθανόν να ολοκληρωθεί πρόωρα.

TAGS ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ