SERIE A

Αταλάντα - Ίντερ 0-0: Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών κράτησε το ματς στο μηδέν

Μονομαχία των Μπαρέλα και Ντε Ρουν σε ματς της Ίντερ με την Αταλάντα για την Serie A | 25 Σεπτεμβρίου 2021
Μονομαχία των Μπαρέλα και Ντε Ρουν σε ματς της Ίντερ με την Αταλάντα για την Serie A | 25 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Αταλάντα και Ίντερ είχαν αμφότερες αρκετές ευκαιρίες για να βρουν δίχτυα και να πάρουν το τρίποντο όμως δεν αξιοποίησαν ούτε μία και μοιραία έμεινε το 0-0 στο Μπέργκαμο, που φέρνει τους πρωτοπόρους νερατζούρι στο +2 από την Μίλαν.

Η αναμέτρηση στο Μπέργκαμο το βράδυ της Κυριακής (16/1) για την 22η αγωνιστική της Serie A εξελίχτηκε σε μία πραγματική μάχη, ωστόσο το φινάλε δεν βρήκε κάποια από τις Αταλάντα ή Ίντερ να αναδεικνύεται νικήτρια αφού έμειναν στο μηδέν (0-0).

Αμφότερες οι ομάδες απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο μέρος, για να πάρουν το χρυσό τρίποντο, για να συμφιλιωθούν τελικά με τον βαθμό της ισοπαλίας που κρατάει τους νερατζούρι στην κορυφή με +2 από τη συμπολίτισσα Μίλαν και την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League στην 4η θέση, στο +1 από την 5η Γιουβέντους και με ματς λιγότερο.

Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για την Ίντερ στο πρωτάθλημα μετά από οκτώ διαδοχικές νίκες (η αμέσως προηγούμενη απώλεια το 1-1 με την Μίλαν στις 7 Νοεμβρίου), με την Dea να κρατάει μάλιστα άσφαιρους τους Μιλανέζους έπειτα από 39 σερί ματς στην Serie A.

Το ματς

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το πρώτο μέρος στο "Jewiss Stadium", με τις αξιόλογες φάσεις να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού όπως αποδεικνύει και το ένα μόνο σουτ στο στόχο που είχε η κάθε ομάδα. Οι καλύτερες στιγμές ήταν δύο και άνηκαν στην Ίντερ, με τον Τζέκο στο 16' και τον Σάντσες δέκα λεπτά αργότερα να μη βρίσκουν δίχτυα παρά τις καλές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν για να το κάνουν.

Το δεύτερο μέρος άνοιξε με μία τεράστια ευκαιρία από πλευράς Αταλάντα στο 49', όπου ο Χαντάνοβιτς χρειάστηκε να αποκρούσει με εκπληκτικό τρόπο το σουτ του Πεσίνα από πλεονεκτική θέση, ενώ η Ίντερ "απάντησε" στο 71'.

Τότε ο Μπαρέλα έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο Ντάμφρις σέρβιρε με το κεφάλι στον Τζέκο αλλά ο Βόσνιος με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Από εκεί και πέρα, ακολούθησε ένα 20λεπτο... τρόμου, που ήταν πολύ ανοιχτό και είχε τις ευκαιριές της να πάρει τη νίκη τόσο η ομάδα του Γκασπερίνι όσο και εκείνη του Ιντζάγκι. Οι Πάσαλιτς και Μουριέλ είχαν τις καλύτερες στιγμές για τους μπεργκαμάσκι όμως δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Χαντάνοβιτς ενώ στον αντίποδα οι νερατζούρι θα μπορούσαν να φύγουν με το τρίποντο από το Μπέργκαμο είτε με τον Βιδάλ, είτε με τον Ντ'Αμπρόζιο που είχε μοναδικό τετ α τετ στο 89ο λεπτό.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Τζιμσίτι, Ντεμιράλ, Παλομίνο, Πετσέλα, Ντε Ρουν, Κούπμαϊνερς, Φρόιλερ, Πεσίνα (78' Μίραντσουκ), Πάσαλιτς (90' Τζαπακόστα), Μουριέλ (87' Πίκολι)

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ντ'Αμπρόζιο, Σκρίνιαρ, Μπαστόνι (83' Ντε Φράι), Νταρμιάν (67' Ντάμφρις), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου (67' Βιδάλ), Πέρισιτς, Τζέκο (82' Μαρτίνες), Σάντσες (67' Κορέα)

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Σαλερνιτάνα - Λάτσιο 0-3

Σαμπντόρια - Τορίνο 1-2

Γιουβέντους - Ουντινέζε 2-0

Σασουόλο - Βερόνα 2-4

Βενέτσια - Έμπολι 1-1

Ρόμα - Κάλιαρι 1-0

Η βαθμολογία της Serie A:

Η επόμενη αγωνιστική:

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΙΝΤΕΡ ΑΤΑΛΑΝΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ