SERIE A

Αταλάντα: Απειλεί να διαλύσει τα όνειρα της Ρόμα για Champions League, για 4 εκατομμύρια ευρώ

Ο Ίσακ Χίεν πανηγυρίζει την κατάκτηση του Europa League από την Αταλάντα απέναντι στην Λεβερκούζεν
Ο Ίσακ Χίεν πανηγυρίζει την κατάκτηση του Europa League από την Αταλάντα απέναντι στην Λεβερκούζεν @2024 FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Η Αταλάντα αποτελούσε την ελπίδα της Ιταλίας για να βγάλει και έκτη ομάδα στο νέο Champions League μέσω της κατάκτησης του Europa League, με την Ρόμα να θέλει όμως τώρα γκέλες των μπεργκαμάσκι για να πραγματοποιηθεί το παραπάνω σενάριο.

Το γκολ του Ρομέλου Λουκάκου κόντρα στην Τζένοα την περασμένη Κυριακή, στο 1-0 υπέρ της Ρόμα για την 37η αγωνιστική της Serie A, πανηγυρίστηκε έξαλλα στο "Ολίμπικο" για δύο λόγους. Όχι μόνο γιατί με αυτό κλείδωσε οριστικά η 6η θέση της Ρόμα στην βαθμολογία αλλά και επειδή επέτρεπε στην ομάδα του Ντανιέλε Ντε Ρόσι να κρατάει ζωντανό το όνειρο της συμμετοχής στο νέο Champions League μέσω της... Αταλάντα.

Πώς θα γινόταν αυτό; Από τη στιγμή που η Ιταλία βγάζει φέτος πέντε εκπροσώπους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, υπάρχει δυνατότητα για συμμετοχή και έκτης ομάδας από την bal paese, που σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι μόνο η Ρόμα.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για να συμβεί κάτι τέτοιο θα ήταν να έπαιρνε η Dea το Europa League απέναντι στην Λεβερκούζεν και παράλληλα να τερματίσει στην 5η θέση της βαθμολογίας της Serie A, με τους τζαλορόσι να πανηγυρίζουν για την επιτυχία των μπεργκαμάσκι στον τελικό του Δουβλίνου (3-0 με τον εκπληκτικό Αντεμόλα Λούκμαν που σημείωσε χατ-τρικ) και να προσδοκούν τώρα... γκέλες από την ομάδα του Γκασπερίνι!

Και αυτό γιατί η ομάδα από το Μπέργκαμο είναι αυτή τη στιγμή 5η, στο -2 από τις Μπολόνια (3η) και Γιουβέντους (4η), ωστόσο έχει τη δυνατότητα να της προσπεράσει, από τη στιγμή που εκείνες έχουν να δώσουν ένα παιχνίδι για την ολοκλήρωση του φετινού Καμπονάτο ενώ εκείνη δύο, εντός έδρας μάλιστα.

Συγκεκριμένα, υποδέχεται στις 26 Μαΐου την Τορίνο και στις 2 Ιουνίου την Φιορεντίνα, κάτι που σημαίνει πως αν κάνει το "2 στα 2" θα βγει σίγουρα 3η, αφήνοντας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο στην 5η θέση μία εκ των Μπολόνια ή Γιουβέντους και αναγκάζοντας την Ρόμα να συμβιβαστεί με τη συμμετοχή της στο Europa League.

Όπως αναφέρουν μάλιστα τα ιταλικά ΜΜΕ, η Ρόμα μπορεί να ελπίζει σε πιθανό "άδειασμα" των παικτών του Γκασπερίνι μετά από την υπερπροσπάθεια του τελικού, με το κίνητρο όμως να είναι σοβαρό για την Αταλάντα από τη στιγμή που αν τερματίσει 3η θα κερδίσει - βάσει συμφωνίας των ομάδων της ιταλικής λίγκας- 4 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα σε σύγκριση με τα χρήματα που θα πάρει αν βγει 5η.

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ