PREMIER LEAGUE

Άστον Βίλα - Άρσεναλ 0-1: Σε θέση ισχύος για το Champions League

Ο Μπουκαγιό Σακά πανηγυρίζει γκολ της Άρσεναλ κόντρα στην Γουότφορντ | 6 Μαρτίου 2022
Ο Μπουκαγιό Σακά πανηγυρίζει γκολ της Άρσεναλ κόντρα στην Γουότφορντ | 6 Μαρτίου 2022 @2021 MATT DUNHAM/AP IMAGES

Η Άρσεναλ ρέφαρε για την ήττα της από την Λίβερπουλ μεσοβδόμαδα, αφού πέρασε νικηφόρα από το Μπέρμιγχαμ επικρατώντας 1-0 της Άστον Βίλα και εδραιώθηκε στην 4η θέση με +4 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με ματς λιγότερο.

Ένα χρυσό τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει να καπαρώσει την 4η θέση της βαθμολογίας και να βρεθεί στο Champions League τη νέα σεζόν πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου (19/3) η Άρσεναλ, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Premier League.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είχε δύσκολη αποστολή στο "Βίλα Παρκ" και προερχόταν μάλιστα από εντός έδρας ήττα με 2-0 από την Λίβερπουλ, όμως έδειξε χαρακτήρα και προσωπικότητα στο πλέον κατάλληλο σημείο της σεζόν, αφού επικράτησε με 1-0 της Άστον Βίλα και είναι πλέον στο +4 από την 5η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (με ματς λιγότερο), και στο +6 από Γουέστ Χαμ (με ματς λιγότερο) και Τότεναμ (με ίδιο αριθμό αγώνων).

Οι κανονιέρηδες ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, πίεσαν τους γηπεδούχους και επιβραβεύτηκαν με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, όταν σε φάση διαρκείας όπου η μπάλα δεν βγήκε από την περιοχή των βίλανς ο -καλύτερος παίκτης των Λονδρέζων- Σακά έκανε το σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής και νίκησε τον Μαρτίνες (0-1).

Το γκολ αυτό έμελε να μείνει μέχρι το φινάλε και να χαρίσει το τρίποντο και την 5η σερί εκτός έδρας επιτυχία στο πρωτάθλημα για τους κανονιέρηδες, μιας που η συνέχεια βρήκε την Άρσεναλ να έχει τον έλεγχο και ουσιαστικά να δέχεται ελάχιστη απειλή για την ισοφάριση.

Οι παίκτες του Τζέραρντ δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του ματς να ασκήσουν πραγματική πίεση και να βάλουν σε συνθήκες άγχους τους Λονδρέζους, με την καλύτερη στιγμή τους μάλιστα να έρχεται στην τελευταία φάση του ματς και μία φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ του Κουτίνιο που υποχρέωσε τον Λένο σε δύσκολη επέμβαση στην αριστερή γωνία του.

Άστον Βίλα: Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Γιανγκ, ΜακΓκιν, Λουίζ, Ράμσεϊ (69' Τραορέ) Μπουεντία (69' Μπέιλι), Γουότκινς (82' Ινγκς), Κουτίνιο

Άρσεναλ: Λένο, Σοάρες, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίερνι, Παρτέι, Τζάκα, Σακά (69' Πεπέ), Έντεγκααρντ (86' Χόλντινγκ), Σμιθ Ρόου, Λακαζέτ (78' Ενκέτια)

Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής

Τα highlights:

Νόριτς - Τσέλσι 1-3

Γουλβς - Λιντς 2-3

Η βαθμολογία της Premier League

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ