STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη 2-2

Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη 2-2
INTIME SPORTS

Ένα χορταστικό παιχνίδι διεξήχθη στην Τρίπολη με τον Αστέρα και την Ξάνθη να έρχονται ισόπαλοι 2-2 χάνοντας σωρεία ευκαιριών στο τέλος για να πάρουν τη νίκη. Οι Αρκάδες βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με τους φιλοξενούμενους να ανατρέπουν το σκορ σε έξι λεπτά και τον Αστέρα Τρίπολης να ισοφαρίζει στο 81' με τον Ουσέρο.

Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο διεξήχθη στην Τρίπολη με τον Αστέρα Τρίπολης και την Ξάνθη να έρχονται ισόπαλοι 2-2 ενώ η κάθε ομάδα έχασε από μια κλασική ευκαιρία στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και εν γένει είχαν την υπεροχή στην αναμέτρηση αλλά η Ξάνθη είχε κλασική ευκαιρία στις καθυστερήσεις να πάρει τη νίκη με τον Σολτάνι.

Ο Αστέρας προηγήθηκε με γκολ του Εντό στο 12' για να έρθει η ισοφάριση στο 37' με γκολάρα του Κάλβο μετά από εκτέλεση φάουλ ενώ στο 43΄ο Σολτάνι έκανε το 1-2 για τους Θρακιώτες για να έρθει ο Ουσέρο στο 81' να ισοφαρίσει σε 2-2. Κλασικές ευκαιρίες με τους Σολτάνι και Χουάνμα έχασαν οι δυο ομάδες στις καθυστερήσεις.

Η Ξάνθη επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης μετά από δυο ήττες αλλά σίγουρα η λήξη του αγώνα στην Αρκαδία άφησε με παράπονο τους Θρακιώτες που είχαν κλασικές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις να πάρουν τη νίκη με τον Σολτάνι και τον Σολάρι. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν έτσι τους 14 βαθμούς και παρέμειναν στην 11η θέση.

Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι έχουν δυο συνεχόμενες ισοπαλίες και παρά το γεγονός ότι είχαν την υπεροχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα με την Ξάνθη δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα χάνοντας και αυτοί αρκετές ευκαιρίες στην διάρκεια της αναμέτρησης ενώ είχαν και ένα δοκάρι με τον Χουάνμα στις καθυστερήσεις.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ξάνθη ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χοσέμι στο 88' καθώς ο παίκτης των φιλοξενούμενων έδωσε κουτουλιά στον Μπαράλες.

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης:

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Καιρός:

Διαιτητής: Κουτσιαύτης

Βοηθοί: Μαγιάνης, Ζυγούρης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Στάϊκος Βεργέτης ): Ερνάντες, Κοντοές, Κουρμπέλης, Ζησόπουλος, Λούι, Εντό, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Μουνάφο (57' Χουάνμα), Ναβάρο, Μπαράλες.

Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Χοσέμι, Παΐτο, Ντιέ (90' Ράνος), Φλίσκας, Μαρίν (46' Σολάρι), Μάνταλος, Σολτάνι, Κάλβο (77' Μπέρτος)

Γκολ: 12' Εντό, 81' Ουσέρο/ 37' Κάλβο, 43' Σολτάνι,

Κίτρινες: 17' Λούι, 19' Ντε Μπλάσις, 76' Μπαράλες, 89' Ζησόπουλος/30' Μαρίν, 40' Κάλβο, 52' Παΐτο, 89' Μπέρτος

Κόκκινες: 88' Χοσέμι

Ο αγώνας

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο όπου ήταν αρκετά βαρύ και γλιστρούσε από την συνεχή βροχή τόσο πριν το ματς όσο και στην διάρκεια του.

Οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 5΄όταν μετά από έναν γρήγορο συνδυασμό ανάμεσα σε παίκτες της Αρκαδικής ομάδας, ο Ναβάρο έδωσε στον Μπαράλες, εκείνος έκανε με τη μια το σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 8' Ο Ντε Μπλάσις βρήκε χώρο εκτός περιοχής και επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, όμως ο Τσέμα θα πέσει και θα διώξει με υπερένταση σε κόρνερ.

Τρίτη και φαρμακερή στο 12' για τον Αστέρα Τρίτπολης. Μετά από κόρνερ από τα αριστερά, ο Ντε Μπλάσις πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Εντό από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη 2-2
INTIME SPORTS

Ανατροπή σε έξι λεπτά

Η Ξάνθη μέχρι το 35' του αγώνα δεν υπήρχε στο ματς αλλά κατάφερε στο τελευταίο δεκάλεπτο να αφυπνιστεί και να εκμεταλλευτεί τις δυο ευκαιρίες που είχε κάνοντας την ανατροπή.

Η ισοφάριση ήρθε στο 37' όταν ο Κάλβο εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια αριστερά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και αφού χτύπησε στο "γάμα" του Ερνάντες, κατέληξε στα δίχτυα με τον γκολκίπερ των Αρκάδων να φέρει ευθύνη για το γκολ.

Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη 2-2
INTIME SPORTS

Η Ξάνθη κόντρα στην ροή του αγώνα έφτασε και στο 1-2 στο 43' όταν ο Μπαξεβανίδης έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά, ο Σολτάνι πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πρώτα στο έδαφος και μετά στα δίχτυα.

Πίεσε ο Αστέρας

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Αστέρας Τρίπολης πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση και στο 48' ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ουσερο από τα αριστερά, ο Κουρμπέλης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 59' ο Μπαράλες έκανε την προβολή μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον γκολκίπερ της Ξάνθης.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι στο 73' όταν επειτα από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά πάσα του Μπαράλες, ο Ζησόπουλος έκανε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι μπροστά από την εστία, αλλά η μπάλα έφυγε πάλι έξω.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπαράλες έδωσε πανέμορφα στον Ντε Μπλάσις, που βγήκε τετ α τετ με τον Τσέμα, όμως το σκαφτό σουτ του κατέληξε λίγο πάνω από την εστία της Ξάνθης.

Λύτρωση με Ουσέρο

Το γκολ της ισοφάρισης το οποίο δικαιούταν ο Αστέρας ήρθε 81' με τον Ουσέρο. Ο Εντό έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Μπαράλες με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Ουσέρο κι εκείνος από το σημείο του πέναλτι με σουτ γράφει το 2-2.

Στο 88' σε μια φάση μέσα στην περιοχή της Ξάνθης Μπαράλες και Χοσέμι αντάλλαξαν κουβέντες με τον άσο της Ξάνθης να ρίχνει κουτουλιά στον Μπαράλες και τον διαιτητή της αναμέτρησης να αποβάλει τον Χοσέμι αφήνοντας τους γηπεδούχους με 10 παίκτες στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Εκείνη την ώρα η μπάλα είχε βγει έξω και δεν ήταν εντός του αγωνιστικού χώρου και για αυτό ο διαιτητής δεν έδειξε και την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Τεράστιες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις

Στο 89' ο Αστέρας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά αλλά η άμυνα της Ξάνθης έδιωξε με τον Σολτάνι να γίνεται κάτοχος της μπάλας λίγο πριν την σέντρα. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ του Αστέρα ο οποίος αρχικά πήγε προς τα πίσω αλλά εν συνεχεία βγήκε. Ο Σολτάνι τον πέρασε αλλά το πλασέ του σε κενή εστία έφυγε έξω.

Στο 90' σε σέντρα από τα δεξιά ο Ερνάντες έχασε την μπάλα από τα χέρια του στην μικρή περιοχή αλλά ο Σολάρι φάνηκε να σπρώχνει με το χέρι και έτσι προτού σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα ο διαιτητής σφύριξε φάουλ. Με την Ξάνθη να διαμαρτύρεται έντονα για την συγκεκριμένη φάση.

Στο 94' οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να φτάσουν στην ολική ανατροπή αλλά η κεφαλιά του Χουάνμα βρήκε το δεξί οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ της Ξάνθης.

Ο MVP

Ο Κάλβο με ένα καταπληκτικό γκολ στο 37' έφερε το ματς στα ίσια. Ο άσος της Ξάνθης με ένα φάουλ αλά Ζουνίνιο είδε εκτός εστίας τον γκολκίπερ του Αστέρα και έστειλε την μπάλα εκεί ακριβώς που έπρεπε για να τον αιφνιδιάσει και να σκοράρει.

Η απογοήτευση

Αποβολή στο 88' λεπτό και μάλιστα με ενέργεια σαν και αυτή του Χοσέμι δεν δικαιολογείται. Στο πιο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης ο Χοσέμι άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες και ευτυχώς αυτό δεν στοίχισε στην Ξάνθη.

Τα στατιστικά

2 Γκολ 2
2 Ασίστ 1
21 Τελικές Προσπάθειες 6
7 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 0
9 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4
5 Κεφαλιές 2
0 Αποκρούσεις 6
8 Επεμβάσεις 30
17 Κλεψίματα 10
21 Φάουλ 22
0 Οφσάιντ 0
10 Κόρνερ 1
32 Λάθη 40
19/50 Γεμίσματα 4/11
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ