STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 1-0: Ο Κρεσπί λύτρωσε τους Αρκάδες στο 90+1'

Ο Κρέσπι πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Παναιτωλικό
Ο Κρέσπι πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Παναιτωλικό EUROKINISSI

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε τον Παναιτωλικό με 1-0, χάρη στο γκολ του Κρεσπί στο 90+1'. Το αποτέλεσμα αδικεί τους Αγρινιώτες που ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, ωστόσο οι Αρκάδες ήτα αυτοί που πανηγύρισαν στο τέλος.

Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ στο παιχνίδι με το οποίο ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος της Super League Interwetten, με τους Αρκάδες να επικρατούν με 1-0, χάρη στο γκολ του Κρεσπί στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του δευτέρου ημίχρονου.

Οι Αρκάδες αναπτύχθηκαν ωραία από τα αριστερά και έπειτα από μια γλυκιά σέντρα, ο Μπενίτο με προβολή έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι και τον Κρεσπί να παίρνει το ριμπάουντ και από κοντά να κάνει το 1-0.

Οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες και διάθεση για να παίξουν ποδόσφαιρο, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού (15' - 70'), ωστόσο δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον Παπαδόπουλο σε καμία τελική, έχοντας μοιραίο τον Καρέλη, που έχασε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες.

Ο Αστέρας πήρε τα ηνία του παιχνιδιού στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα και "δικαιώθηκε" στο τέλος με τον Κρεσπί. Με αυτό το τρίποντο οι Αρκάδες έκαναν ένα σημαντικό βήμα για να πάρουν το τρίποντο, σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό που έμεινε χαμηλά.

Λίγες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος

Το πρώτο ημίχρονο είχε λίγες καλές φάσεις στις δύο εστίες, πάντως και οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να πάρουν την μπάλα στα πόδια τους και να παίξουν ποδόσφαιρο. Αυτή τη φορά, ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε καλύτερη κατάσταση, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι των Αρκάδων με την ΑΕΚ, οπότε οι δύο ομάδες μπορούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο.

Οι Αρκάδες απείλησαν για πρώτη φορά στο έβδομο λεπτό. Ο Ριέρα μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή, ωστόσο ο Καρμόνα δεν μπόρεσε να τη στείλει στην εστία, κάνοντας επιθετικό φάουλ στον Μελίσσα. Στο 15' ήταν η σειρά του Ιγκλέσιας να απειλήσει με ένα πλασέ λίγο έξω από την περιοχή του Μελίσσα, ωστόσο ο Έλληνας κίπερ του Παναιτωλικού έπεσε στη γωνιά του και απέκρουσε.

Ο Παναιτωλικός στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου απείλησε με αξιώσεις την εστία του Παπαδόπουλου. Ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από όχι πολύ μακρινή απόσταση στο 22ο λεπτό, η μπάλα πήρε τροχιά προς την αριστερή γωνιά του Παπαδόπουλου, που απομάκρυνε.

Πέντε λεπτά μετά, ο Αντούνες από τα αριστερά έκανε το γύρισμα, ο Βέργος έφερε την μπάλα στο αριστερό και με δυνατό σουτ την έστειλε την μπάλα προς την εστία, με τον Παπαδόπουλο να εκτινάσσεται και να απομακρύνει.

Οι παίκτες του Αναστασίου είχαν και άλλες τελικές, με Μόρσεϊ και Κορνέλιους (αμφότεροι έγιναν αναγκαστική αλλαγή λίγα λεπτά μετά) και Μαλή, ωστόσο καμία δεν κατέληξε προς την εστία.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Καρέλης μοιραίος για τους φιλοξενούμενους

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά και έφτασε κοντά στο να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Αρχικά στο 57ο λεπτό, ο Μεντόσα έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά, οι Αγρινιώτες έφτασαν μια ανάσα από το 1-0.

Ο Μεντόσα έστρωσε στον Φλόρες έξω από την περιοχή, αυτός έκανε το σουτ, με τον Παπαδόπουλο να κάνει μια ασταθή επέμβαση. Η μπάλα στρώθηκε στον Καρέλη, ο οποίος από κοντινή απόσταση έκανε "τσαφ" και δεν κατάφερε να τη στείλει προς την εστία.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που ο Κρητικός φορ "χάλασε" μια επίθεση των φιλοξενούμενων, μιας και στο 71ο λεπτό, δεν κατάφερε να τη στείλει προς την εστία. Ο Παναιτωλικός έχασε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία. Ο Βέργος γύρισε στον Αντούνες έξω στην περιοχή αυτός έκανε το 1-2 με τον Καρέλη, ο Έλληνας φορ είδε την μπάλα να του στρώνεται μπροστά σε κενή εστία, δίχως αποτέλεσμα. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Σονί έφυγε στην αντεπίθεση και έκανε το σουτ, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Αστέρας ξεμπλόκαρε μετά το 70'

Μετά το 70ο λεπτό , ο Αστέρας ξεμπλόκαρε και ήταν αυτός που είχε τα ηνία του παιχνιδιού. Στο 79' ο Τιλίκα βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Κρεσπί στο 82ο λεπτό.

Ο Αστέρας είχε διαρκώς στην κατοχή του την μπάλα και έκλεισε στα καρέ του τον Παναιτωλικό, ο οποίος βολεύτηκε με τον βαθμό της ισοπαλίας. Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς δεν τα παράτησε και στο τέλος δικαιώθηκε με το γκολ του Κρεσπί.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ