ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Αστέρας: Ο Μεταξάς έγινε ο προπονητής με τη χειρότερη εκκίνηση στην ιστορία της ομάδας στη Super League

Ο Ηρακλής Μεταξάς
Ο Ηρακλής Μεταξάς INTIME SPORTS

Η ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες δεν κόστισε μόνο τρεις βαθμούς στον Αστέρα, αλλά στοίχισε και στον Ηρακλή Μεταξά, ο οποίος έσπασε αρνητικό ρεκόρ και έγινε ο προπονητής με τη χειρότερη εκκίνηση στην ιστορία της ομάδας στη Super League.

Τη Δευτέρα (31/10) ο Ηρακλής Μεταξάς επέστρεψε στους Ζωσιμάδες, αυτή τη φορά για να βρεθεί απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίο την περασμένη σεζόν οδήγησε στην 6η θέση της Super League, την καλύτερη που έχει κατακτήσει η ομάδα από το 2015/16.

Η επιστροφή του στα Γιάννενα ωστόσο, όντας πλέον στον πάγκο του Αστέρα, δεν στέφθηκε με επιτυχία. Αν και οι Αρκάδες προηγήθηκαν με τον Ρεγκίς στο 47', οι Ηπειρώτες χάρη στις χρυσές αλλαγές του Στάικου έφτασαν στην ανατροπή με τα γκολ των Μπάλαν και Φοφανά στο 63’ και 76' αντίστοιχα.

Σαν déjà vu ο Αστέρας είδε να παίρνει από νωρίς το προβάδισμα και στο τέλος να χάνει το παιχνίδι, όπως συνέβη και με τον ΠΑΟΚ στην προηγούμενη αγωνιστική, όπου ενώ μέχρι το 54’ ήταν μπροστά με 2-0 στα τελευταία εννέα λεπτά του αγώνα ο Δικέφαλος έφερε το ματς στα ίσα.

Η ήττα της Δευτέρας όμως, δεν κόστισε μόνο σε βαθμούς στην ομάδα, αφήνοντας τρεις στα Γιάννενα, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά στοίχισε και στον Ελληνογερμανό τεχνικό, ο οποίος έγραψε το όνομά του σ’ ένα αρνητικό ρεκόρ.

Με εννέα βαθμούς σε 10 παιχνίδια στο πρωτάθλημα ο Μεταξάς έγινε ο προπονητής με τη χειρότερη επίδοση στην εκκίνηση από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία της ομάδας στη Super League.

Ο 57χρονος, που ανέλαβε το καλοκαίρι τον Αστέρα, μετράει μία νίκη, έξι ισοπαλίες και τρεις ήττες, έχοντας το χειρότερο ποσοστό συγκομιδής που είχε ποτέ προπονητής που πέρασε από τον πάγκο των Αρκάδων.

Στη δεύτερη και την τρίτη θέση του σχετικού πίνακα βρίσκονται ο Παύλος Δερμιτζάκης και ο Μπόρχα Χιμένεθ, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν οι Δημήτρης Ελευθερόπουλος, Νίκος Κωστένογλου, Σάκης Τσιώλης, Μίλαν Ράσταβατς, Γιώργος Παράσχος, Βαγγέλης Βλάχος, Στάικος Βεργέτης, Σάββας Παντελίδης και Πάουλο Κάμπος.

Αναλυτικά οι 12 προπονητές του Αστέρα με τη χειρότερη εκκίνηση στους πρώτους 10 αγώνες πρωταθλήματος:


ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΒΑΘΜΟΙ Ν/Ι/Η
1. Ηρακλής Μεταξάς 9 1/6/3
2. Παύλος Δερμιτζάκης 9 2/3/5
3. Μπόρχα Χιμένεθ 10 3/1/6
4. Δημήτρης Ελευθερόπουλος 12 3/3/4
5. Νίκος Κωστένογλου 12 3/3/4
6. Σάκης Τσιώλης 13 4/1/5
7. Μίλαν Ράσταβατς 14 4/2/4
8. Γιώργος Παράσχος 15 5/0/5
9. Βαγγέλης Βλάχος 15 4/3/3
10. Στάικος Βεργέτης 16 4/4/2
11. Σάββας Παντελίδης
17 5/2/3
12. Πάουλο Κάμπος 18 5/3/2
TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ