STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας - Λαμία 0-2: "Δώρο" Ιωνικού και σημαντικό βήμα για τα μπαράζ η ομάδα της Φθιώτιδας

Οι παίκτες της Λαμίας πανηγυρίζουν τη νίκη επί του Αστέρα
Οι παίκτες της Λαμίας πανηγυρίζουν τη νίκη επί του Αστέρα INTIME

Η Λαμία πανηγύρισε ένα σημαντικό διπλό και έφυγε με ένα πολύτιμο τρίποντο από την Τρίπολη επικρατώντας του Αστέρα με 2-0 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten. Η ομάδα της Φιώτιδας εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Απόλλωνα στη Νεάπολη και ξέφυγε στο +4, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για τη συμμετοχή της στα μπαράζ παραμονής.

Η Λαμία επιβλήθηκε εκτός έδρας 2-0 του Αστέρα Τρίπολης για την 5η αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten και πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα της Φθιώτιδας εκμεταλλεύτηκε την ήττα του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης κόντρα στον Ιωνικό και διεύρυνε τη διαφορά στο +4 δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο. Οι φιλοξενούμενοι αρχικά, μπήκαν με διάθεση να βρουν ένα γρήγορο γκολ, πατούσαν πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, όμως τους έλειπε η τελική πάσα.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ανήκε και στη Λαμία, με τον Γιώργο Μανούσο να μην καταφέρνει στο 23' να στείλει με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα, αφού τον σταμάτησε ο Χριστόπουλος, ο οποίος όμως, έφερε ευθύνη στο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του λίγα λεπτά μετά.

Έπειτα από λάθος του κεντρικού αμυντικού των Αρκάδων, που δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα, η οποία κόντραρε στον Καραμάνο, ο Μανούσος το εκμεταλλεύτηκε, την έκλεψε, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε νικώντας τον Τσιφτσή για το 0-1 στο 45'

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και με διάθεση να ισοφαρίσουν άμεσα. Στο 48' έχασαν μάλιστα διπλή ευκαιρία με τον Μπαράλες. Έπειτα από γέμισμα ο Αργεντινός έπιασε την κεφαλιά στον αέρα, με τον Σαράνοφ να αποκρούει και σε δεύτερο χρόνο να επιχειρεί ξανά με κεφαλιά να βρει δίχτυα, αλλά ο κίπερ της Λαμίας μπλόκαρε.

Πέντε λεπτά αργότερα απείλησαν με τον Σίτο, ο οποίος με ωραία ατομική ενέργεια διέσχισε το γήπεδο και δοκίμασε ένα δυνατό σουτ με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή, με τον Σαράνοφ όμως να μπλοκάρει σχετικά εύκολα.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στο 80' ο Προβυδάκης χάρισε στη Λαμία το προβάδισμα των δύο γκολ έπειτα από τρομερή εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνία του Τσιφτσή για το 0-2, κλειδώνοντας και τη νίκη για την ομάδα του.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία των playouts

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΛΑΜΙΑ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ