SERIE A

Ασταμάτητη η Ίντερ

Ασταμάτητη η Ίντερ
New Image

Με τον Αργεντινό φορ να σκοράρει δις, η πρωτοπόρος Ίντερ επικράτησε 2-1 της Νάπολι στο "Σαν Σίρο", πετυχαίνοντας την τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα

Tην γλυκιά μοναξιά της κορυφής θα απολαμβάνει και μετά το τέλος της 7ης αγωνιστικής η Ίντερ. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι πιστοποίησε την μεγάλη φόρμα στην οποία βρίσκεται, καθώς επικράτησε με 2-1 της Νάπολι στο "Μεάτσα" φτάνοντας τις τέσσερις επιτυχίες (τρεις για το πρωτάθλημα και μία για το Τσάμπιονς Λιγκ) και αυξάνοντας τη διαφορά της από τη δεύτερη της βαθμολογίας στους τέσσερις πόντους (έχει έναν αγώνα περισσότερο).
Στο αντίποδα, η νεοφώτιστη Νάπολι γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα στο Καμπιονάτο μετά το 1-2 από τη Τζένοα στο άδειο λόγω τιμωρίας "Σαν Πάολο", με τους "παρτενοπέι" να έχουν δείξει πάντως ότι δεν θα αρκεστούν στην παραμονή στη Serie A αλλά θα κυνηγήσουν κάτι παραπάνω.

Το σκορ για τους πρωταθλητές Ιταλίας άνοιξε μόλις στο 20ο λεπτό, με τον... on fire το τελευταίο διάστημα Ιμπραΐμοβιτς (3 γκολ σε 2 ματς) να τραβάει πάνω του 4 παίκτες και την κατάλληλη στιγμή να "σερβίρει" στον Κρουζ, με τον Αργεντινό επιθετικό να κεραυνοβολεί τον Ιέτζο μέσα από την περιοχή για να κάνει το 1-0.

Ο γκολκίπερ της Σέζαρ ήταν απροσπέλαστος, λέγοντας "όχι" σε εξαιρετική προσπάθεια του Λαβέτζι στη συνέχεια, ενώ στο 36ο λεπτό, ο Κρουζ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα αλλά και της ομάδας του.

Μετά από βαθιά μπαλιά που έγινε, ο Αργεντινός έσπασε το τεχνητό οφσάιντ, έκανε ωραίο κοντρόλ με το στήθος και με αριστερό δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα να καταλήξει με θεαματικό τρόπο στα δίχτυα των Ναπολιτάνων.

Τρία λεπτά αργότερα ο Κρουζ είχε την ευκαιρία να πανηγυρίσει το χατ-τρικ, με τη μπάλα όμως να μην του κάνει το χατήρι και να φεύγει σύριζα άουτ από το δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος η Νάπολι επιχείρησε να ανατρέψει την κατάσταση, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά ακριβείας του Σόσα έξι λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου.

* Πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι αρχηγοί των δύο ομάδων διάβασαν ένα μήνυμα για την ευαισθητοποίηση του κόσμου αναφορικά με το πρόβλημα της φτώχειας στον κόσμο.

* Παρά το γεγονός ότι είχε απαγορευτεί η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών της Νάπολι στο "Σαν Σίρο", περισσότεροι από 2000 φίλοι των "παρτενοπέι" ταξίδεψαν μεμονωμένα, αγόρασαν εισιτήρια από τα εκδοτήρια και φιλοξενήθηκαν τελικά σε συγκεκριμένη εξέδρα του γηπέδου, όπου προορίζεται για τους οπαδούς των φιλοξενουμένων.

* Με την επιτυχία αυτή, η Ίντερ έφτασε τις 41 νίκες στα 62 συνολικά παιχνίδια που έχει φιλοξενήσει στο "Σαν Σίρο" τη Νάπολι, με την ομάδα του ιταλικού Νότου να μετράει μόλις επτά επιτυχίες. Η τελευταία μάλιστα χρονολογείται στις 11 Δεκεμβρίου 1994, με σκορ 2-0.

Χωρίς τέρματα Αταλάντα-Ουντινέζε
Ουσιαστικά η "λευκή" αυτή ισοπαλία δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά, ευκαιρίες να χάνονται εκατέρωθεν (κυρίως στο πρώτο μέρος) και τους δύο τερματοφύλακες να βρίσκονται σε καλή βραδιά, διατηρώντας ο καθένας απαραβίαστη την εστία τους.

Η ομάδα που άγγιξε πάντως το γκολ και τους τρεις βαθμούς της νίκης ήταν η ομάδα του Μπέργκαμο, με τον Τζαμπάνια να αποτυγχάνει να νικήσει τον γκολκίπερ της Ουντινέζε, Χαντάνοβιτς, από την άσπρη βούλα, καθώς έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 82ο λεπτό.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από δύο σερί νίκες, όπου η Αταλάντα δεν κατάφερε να πάρει φέτος το "τρίποντο" εντός έδρας, απέναντι πάντως σε μία Ουντινέζε που αγνοεί την ήττα στο Μπέργκαμο τα τελευταία 11 χρόνια (πριν την έναρξη του ματς μετρούσε τέσσερις νίκες στις 5 τελευταίες επισκέψεις της).

Πάντως αμφότεροι οι αντίπαλοι είχαν αμφότεροι από μία σημαντική απώλεια. Οι μεν γηπεδούχοι αγωνίστηκαν χωρίς τον βασικό τους φορ, Κριστιάνο Ντόνι που ήταν τιμωρημένος, ενώ οι "φριουλάνι" δεν είχαν στη διάθεσή τους τον Αντόνιο Ντι Νατάλε, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής εξαιτίας του θανάτου της μητέρας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ματς συνέπεσε με την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Αταλάντα, γεγονός που συνδιάστημε με την παρέλαση στον αγωνιστικο χώρο παικτών που έγραψαν ιστορία με τη φανέλα της ομάδας, σε ένα μικρό τελετουργικό που έλαβε χώρα πριν το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Αταλάντα-Ουντινέζε 0-0

Ίντερ-Νάπολι 2-1 (20', 36' Κρουζ / 84' Σόσα)

ΚΥΡΙΑΚΗ
Κατάνια-Λιβόρνο (16.00)
Φιορεντίνα-Γιουβέντους
Τζένοα-Κάλιαρι
Παλέρμο-Ρετζίνα
Πάρμα-Ρόμα
Σιένα-Έμπολι
Τορίνο-Σαμπντόρια
Λάτσιο-Μίλαν (21.30)

Ίντερ - Νάπολι 2-1
















































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ