ΑΡΣΕΝΑΛ

Άρσεναλ: Ο μικρός που μεγάλωσε για να ηγηθεί και η ανατροπή που δείχνει μέταλλο πρωταθλήτριας

Άρσεναλ: Ο μικρός που μεγάλωσε για να ηγηθεί και η ανατροπή που δείχνει μέταλλο πρωταθλήτριας
Ο Μουκαγιό Σάκα πανηγυρίζει γκολ της Άρσεναλ στο "Emirates" @2023 AP IMAGES/KIN CHEUNG

Η ανατροπή - δήλωση διεκδικήτριας του τίτλου της Premier League και ο κομβικός Μπουκαγιό Σάκα που μεγάλωσε για να ηγηθεί της νέας εποχής της Άρσεναλ.

Η έξοδος της Άρσεναλ στο "Kenilworth Road", προκειμένου να αντιμετωπίσει τη 17η στη βαθμολογία Λούτον, έμοιαζε υπόθεση ρουτίνας και ας είχε αφήσει στο ίδιο γήπεδο δύο πόντους η Λίβερπουλ πριν τέσσερις αγωνιστικές.

Πράγματι, οι Κανονιέρηδες πέρασαν από την πιο καλτ έδρα της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος, με τρόπο που, ωστόσο, ενδέχεται να αποδειχθεί σημαντικότερος στη δύσκολη συνέχεια. Η νοοτροπία νικητή έχει επιστρέψει για τα καλά στην Άρσεναλ και την ωθεί εκεί που βγαίνει η κούραση και σταματούν τα ψυχικά αποθέματα των παικτών της.

Ο σύλλογος του Λονδίνου "έκλεψε" το διπλό στο 97ο λεπτό του αγώνα χάρη στην κεφαλιά του Ντέκλαν Ράις. Ένα τέρμα που αποτελεί το νικητήριο γκολ της Άρσεναλ που ήρθε πιο αργά σε εκτός έδρας ματς της μετά την αγωνιστική περίοδο 2006-07 και στέρησε την παρουσία του Μικέλ Αρτέρα στον πάγκο της προσεχής αναμέτρησης με την Άστον Βίλα.

Ο Ισπανός δέχθηκε κίτρινη κάρτα στον πανζουρλισμό που προκάλεσε το γκολ του Ράις, η οποία ήταν η τρίτη του στη διάρκεια της σεζόν και θα χρειαστεί να εκτίσει την ποινή του στο επόμενο ματς της Premier League.

Το παιδί που "ψηλώνει" για να ηγηθεί

Ο Μπουκαγιό Σάκα αποτελεί γέννημα θρέμμα της Άρσεναλ. Έχει δει μόνο σε βιντεάκια την εκπληκτική αήττητη πορεία των Κανονιέρηδων της σεζόν 2003-04, που τους έδωσαν εκτός από τον τίτλο της Premier League, αλλά και το προσωνύμιο "The Invincibles". Πλέον, ήρθε η δική του ώρα για να πρωταγωνιστήσει.

Με την ασίστ του στο πρώτο τέρμα της Άρσεναλ μπήκε στα βιβλία της ιστορίας του συλλόγου, καθώς έγινε ένας από τους λίγους ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει ή μοιράσει τελική πάσα εναντίον και στις 25 ομάδες της Premier League που έχει βρεθεί αντιμέτωπος.

Ο κομβικός ρόλος του 22χρονου εξτρέμ, όμως, δεν σταματάει εκεί. Κάθε ένα από τα 10 τελευταία γκολ του ή ασίστ στο αγγλικό πρωτάθλημα, έχουν δώσει βαθμό ή βαθμούς στους Λονδρέζους.

Συγκεκριμένα, σε δύο περιπτώσεις η Άρσεναλ έχει ισοφαρίσει και σε οκτώ έχει προηγηθεί στο σκορ, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας να επιστρέψουν οι Κανονιέρηδες στην κορυφή - ύστερα από 20 χρόνια.

Με 8 γκολ και 12 ασίστ σε 21 αγώνες από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, ο Άγγλος διεθνής πραγματοποιεί σεζόν καριέρας. Πέρυσι (2022/2023) είχε 15 γκολ και 11 ασίστ σε 48 εμφανίσεις και το 2021-22 12 τέρματα και 7 τελικές πάσες προς τους συμπαίκτες του.

Ο Σάκα, λοιπόν, δηλώνει παρών, αποτελώντας τον πιο κομβικό "κανονιέρη" στο οπλοστάσιο του Μικέλ Αρτέτα, με στόχο αυτή τη φορά η Άρσεναλ να κόψει πρώτη το νήμα της Premier League.

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ