PREMIER LEAGUE

Άρσεναλ - Νιούκαστλ 2-0: Επιστροφή στις νίκες μετά την τεσσάρα από τη Λίβερπουλ

Ο Μαρτινέλι πανηγυρίζει το γκολ του στο Άρσεναλ - Νιούκαστλ
Ο Μαρτινέλι πανηγυρίζει το γκολ του στο Άρσεναλ - Νιούκαστλ © 2021 KIRSTY WIGGLESWORTH / AP IMAGES

Η Άρσεναλ επιβλήθηκε με 2-0 της Νιούκαστλ στο Έμιρεϊτς, επιστρέφοντας στις νίκες στην Premier League μετά το 4-0 της Λίβερπουλ στην προηγούμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Σακά και Μαρτινέλι οι σκόρερ των κανονιέρηδων.

Επιστροφή στις νίκες για την Άρσεναλ. Μετά το 4-0 από τη Λίβερπουλ η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα πήρε το τρίποντο κόντρα στη Νιούκαστλ το απόγευμα του Σαββάτου (27/11) στο Έμιρεϊτς, επικρατώντας 1-0. Οι καρακάξες συνεχίζουν την πορεία τους στην Premier League δίχως νίκη, με την ομάδα του Έντι Χάουι να βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογικής κατάταξης με μόλις έξι βαθμούς.

Στο πρώτο μέρος αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την πρώτη καλή στιγμή στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Άαρον Ράμσντεϊλ απέδειξε για ακόμη μία φορά τη φοβερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό, κρατώντας το μηδέν στο ματς, έπειτα από το εξαιρετικό σουτ του Σέλβεϊ, ο οποίος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και δοκίμασε με το δεξί. Ο Άγγλος κίπερ πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή επέμβαση, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ, αφού πρώτα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Λίγα λεπτά αργότερα, η Άρσεναλ απάντησε, φλερτάροντας με το γκολ, με τον Ομπαμεγιάνγκ να χάνει ασύλληπτη ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στους κανονιέρηδες. Ο Σακά έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σμιθ Ρόου έπιασε την κεφαλιά, με τον Ντούμπραβκα να διώχνει σωτήρια και τον Ομπαμεγιάνγκ να χάνει σε δεύτερο χρόνο την ευκαιρία να σκοράρει. Ο 31χρονος πήρε το ριμπάουντ, έκανε την προβολή, με την μπάλα όμως, να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του κίπερ των φιλοξενούμενων.

Οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα βρήκαν τελικά το γκολ στο δεύτερο μέρος. Η Άρσεναλ αναπτύχθηκε ωραία από τα αριστερά, με τον Νταβάρες να μοιράζει στον Σάκα, ο οποίος με ωραίο τελείωμα από κοντά, έστειλε την μπάλα στην εστία του Ντούμπραβκα για το 1-0 στο 56'.

Στο 66' ο Μαρτινέλι, ο οποίος είχε μόλις δύο λεπτά που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα. Έπειτα από το γέμισμα του Τομιγιάσου, ο Βραζιλιάνος έκανε κίνηση και με ένα σουτ έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους. Οι Gunners κράτησαν το προβάδισμα μέχρι τέλους, με τη Νιούκαστλ να γνωρίζει νέα ήττα.

Άρσεναλ: Ράμσντειλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Μαγκαλιάες, Ταβάρες, Σακά (64' Μαρτινέλι), Πάρτεϊ (85' Ελνένι), Λοκόνγκα, Σμιθ Ρόου, Έντεγκαρντ, Ομπαμεγιάνγκ (76' Λακαζέτ)

Νιούκαστλ: Ντούμπραβκα, Κραφτ, Σερ, Λασέλς, Φρέιζερ, Γουίλοκ, Σέλβεϊ (88' Χέιντεν), Ρίτσι (64' Μέρφι), Ζοέλιντον (67' Μέρφι), Γουίλσον, Σεν Μαξεμέν

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΣΕΝΑΛ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ