ΑΡΣΕΝΑΛ

Άρσεναλ: Να ξορκίσει την κατάρα των 16 του Champions League κόντρα στο τελευταίο θύμα της

Άρσεναλ: Να ξορκίσει την κατάρα των 16 του Champions League κόντρα στο τελευταίο θύμα της
Οι παίκτες της Άρσεναλ, προεξάρχοντος του αρχηγού Έντεγκαρντ, πανηγυρίζουν γκολ της ομάδας του στο Champions League @2023 AP IMAGES/KIN CHEUNG

Ένα από τα οκτώ ζευγάρια της κληρωτίδας του Champions League ήταν το Πόρτο - Άρσεναλ, με τους Άγγλους -ποντάροντας στην εξαιρετική χρονιά που διανύουν- να καλούνται να ξορκίσουν... την κατάρα της φάσης των 16, κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχουν να θυμούνται ευχάριστες στιγμές.

Η κληρωτίδα του Champions League δεν είχε ιδιαίτερα "κέφια", με τις μεγάλες μάχες να απουσιάζουν. Ωστόσο, υπάρχουν αξιόλογοι αντίπαλοι που θα προσφέρουν θέαμα και θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων.

Ένα από τα ζευγάρια είναι και το Πόρτο - Άρσεναλ, με τους δευτεραθλητές σε Πορτογαλία και Αγγλία αντιστοίχως, να αναμετρώνται με φόντο τον "εξορκισμό της κατάρας" τους και την προημιτελική φάση. Μια φάση που έχουν να "δουν" από το 2010 οι Κανονιέρηδες, με το αρνητικό σερί των αποκλεισμών τους να φτάνει στους 7.

Οι αποκλεισμοί της Άρσεναλ στη φάση των 16 του Champions League:

  • 2010/11: Άρσεναλ - Μπαρτσελόνα (3-4 συνολικό σκορ)
  • 2011/12: Μίλαν - Άρσεναλ (4-3)
  • 2012/13: Άρσεναλ - Μπάγερν (3-3, πέρασαν οι Γερμανοί λόγω των εκτός έδρας γκολ)
  • 2013/14: Άρσεναλ - Μπάγερν (1-3)
  • 2014/15: Άρσεναλ - Μονακό (3-3, πέρασαν οι Γάλλοι εξαιτιίας του κανονισμού του εκτός έδρας γκολ)
  • 2015/16: Άρσεναλ - Μπαρτσελόνα (1-5)
  • 2016/17: Μπάγερν - Άρσεναλ (10-2)

Οι διπλές αναμετρήσεις, λοιπόν, της Πόρτο με την Άρσεναλ είναι η ιδανική ευκαιρία που έψαχναν εδώ και 13 χρόνια οι Κανονιέρηδες. Έξι χρόνια μετά από την επιστροφή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, καλούνται να ξορκίσουν... την κατάρα που τους θέλει να μην προχωρούν μετά τους 16 του Champions League.

Συγκεκριμένα, ο λονδρέζικος σύλλογος έχει να συμμετάσχει στην προημιτελική φάση από τη σεζόν 2009/10, με το "θύμα" τότε να είναι η Πόρτο. Με συνολικό σκορ 6-2, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο των Δράκων, πριν αποκλειστεί από την Μπαρτσελόνα με 6-3.

Σε μία χρονιά που η Άρσεναλ δείχνει να βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από την περσινή της απόδοση στις υποχρεώσεις εντός νησιού, μένει να αποδείξει αν μπορεί παράλληλα να κάνει και μία ευρωπαϊκή πορεία που θα "ξορκίσει τους δαίμονες" του παρελθόντος.

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ ΠΟΡΤΟ CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ