PREMIER LEAGUE

Άρσεναλ - Γουέστ Χαμ 2-1: Τη λύση έδωσε ο Ενκετία

Arsenal's Eddie Nketiah celebrates scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and West Ham at the Emirates Stadium in London, England, Saturday, Sept. 19, 2020. (Will Oliver/Pool via AP)
Arsenal's Eddie Nketiah celebrates scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and West Ham at the Emirates Stadium in London, England, Saturday, Sept. 19, 2020. (Will Oliver/Pool via AP) AP

Η Άρσεναλ επικράτησε της Γουέστ Χαμ με 2-1 στο Emirates. Οι κανονιέρηδες κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο στο 86ο λεπτό, όταν ο Ενκετία πέτυχε το νικητήριο γκολ.

Τη δεύτερη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στην Premier League κατάφερε να πάρει η Άρσεναλ. Οι κανονιέρηδες κέρδισαν με 2-1 την Γουέστ Χαμ στο Emirates παίρνοντας ένα δύσκολο τρίποντο.

Η Άρσεναλ ήταν εκείνη που πίεζε από το ξεκίνημα του παιχνιδιού με την Γουέστ Χαμ να έχει οπισθοχωρήσει στα 2/3 του γηπέδου. Στο 15ο λεπτό, η Γουέστ Χαμ ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Μπάουεν στην μικρή περιοχή από τον Γκάμπριελ, ωστόσο συνεχίστηκε το παιχνίδι.

Στο 25ο λεπτό οι κανονιέρηδες μπήκαν μπροστά στο σκορ. Ο Πιέρ Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά της περιοχής και ο Λακαζέτ έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνσκι.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η Γουέστ Χαμ ισοφάρισε. Ο Φρέντερικς μπήκε στην μικρή περιοχή, έδωσε την μπάλα στον Μπάουεν και εκείνος γύρισε στον Αντόνιο, ο οποίος με το μυτάκι έκανε το 1-1. Μάλιστα, ο σκόρερ των σφυριών από την επανέναρξη του πρωταθλήματος τον Ιούνιο έχει πετύχει 9 γκολ, όσα και ο Ράχιμ Στέρλινγκ.

Η Άρσεναλ ήταν αυτή που είχε την κατοχή της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια του β' ημιχρόνου. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικάν στο μεγαλύτερο μέρος. Ο Γουίλιαν ήταν καλός και σ' αυτό το ματς στο ανασταλτικό κομμάτι, ωστόσο δημιουργικά δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Η Γουέστ Χαμ απείλησε με τον Αντόνιο, ο οποίος είχε και δοκάρι μετά από κεφαλιά του στο 66ο λεπτό.

Τελικά, η Άρσεναλ κατάφερε να πάρει το τρίποντο με γκολ στο 86ο λεπτό. Ο Σακά βρήκε τον Θεμπάγιος και εκείνος στη συνέχεια τροφοδότησε τον Ενκετία, ο οποίος με πλασέ έδωσε τη λύση για τους κανονιέρηδες.

Γουέστ Χαμ (Μόγιες): Φαμπιάνσκι, Κρίσγουελ, Ογκμπόνα, Ντιοπ, Φρέντερικς, Ράις, Σούτσεκ, Μαζουακού, Φορνάλς Μπάουεν, Αντόνιο

Άρσεναλ (Αρτέτα): Λένο, Τίρνι, Γκάμπριελ, Χόλντινγκ, Τζάγκα, Θεμπάγιος, Σακά, Μπεγιερίν, Ομπαμεγιάνγκ, Γουίλιαν, Λακαζέτ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου

Έβερτον - Γουέστ Μπρομ 5-2 (31', 62', 66' Κάλβερτ-Λίουιν, 54' Κιν, 45' Ροντρίγκες / 10' Ντινγκανά, 47' Περέιρα)

Λιντς - Φούλαμ 4-3 (5', 57' Έλντερ Κόστα, 41' πεν. Κλιχ, 50' Μπάμφορντ / 34' πεν., 67' Μίτροβιτς, 62' Ριντ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κρίσταλ Πάλας 1-3 (80' Φαν ντε Μπέεκ /7' Τάουνσεντ, 74' πεν., 85' Ζαχά)

Άρσεναλ - Γουέστ Χαμ 2-1 (25' Λακαζέτ, 86' Ενκετία / 45' Αντόνιο)

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου

Σαουθάμπτον - Τότεναμ (14:00)

Τσέλσι - Λίβερπουλ (18:30)

Λέστερ - Μπέρνλι (21:00)

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου

Άστον Βίλα - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (20:00)

Γουλβς - Μάντσεστερ Σίτι (22:15)

Photo Credits: Carl Recine/Pool via AP

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ