ΑΕΚ

Αριστερό μπακvsεξτρέμ

Αριστερό μπακvsεξτρέμ

Στην «ζυγαριά» η απόφαση της ΑΕΚ για μια ακόμα μεταγραφή στην επίθεση ή την άμυνα – Όλα τα δεδομένα

Τα διαδικαστικά της μετακίνησης του Σέρχιο Αραούχο στην ΑΕΚ ακόμα δεν έχουν τελειώσει. Υπό την έννοια πως έστω και αν ο Αργεντινός φορ ήρθε χθες(26/1) στην Αθήνα, εκκρεμούν για τις επόμενες ώρες τα ιατρικά και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Ωστόσο, εκτός συγκλονιστικής ανατροπής, πρόκειται για μια απολύτως τυπική διαδικασία. Και με δεδομένο πως πλέον στην ΑΕΚ ξέγνοιασαν με την μεταγραφή φορ, ρίχνουν όλο το βάρος την απόφαση για τον τρόπο που θα ολοκληρώσουν το σεργιάνι τους στην φετινή χειμερινή αγορά.

Υπάρχει και η σκέψη και βούληση για μια ακόμα κίνηση. Δύσκολα για δυο. Ακόμα και λόγω στενών χρονικών περιθωρίων. Επομένως στην ΑΕΚ θα πρέπει επί της ουσίας να ζυγίσουν, αν πρέπει να προσθέσουν έναν παίκτη στα άκρα της επίθεσης, ή στο αριστερό άκρο της άμυνας. ΤοSport24 αναλύει όλα τα δεδομένα

Υπόθεση εξτρέμ και… Μπαρμπόζα

Την εκτίμηση πως η ΑΕΚ χρειάζεται να αποκτήσει άμεσα έναν εξτρέμ, την είχε ο Ζοσέ Μοράις. Και είχε μπει αυτή η κίνηση στον χειμερινό μεταγραφικό σχεδιασμό. Με δεδομένο πως και ο Μανόλο Χιμένεθ έχει στο μυαλό του σχήμα που απαιτεί εξτρέμ, προφανώς και θα ήθελε και αυτός μια ακόμα εναλλακτική λύση.

Αυτή την στιγμή ο Ανδαλουσιανός τεχνικός έχει ως επιλογές για τα άκρα της επίθεσης τον Πατίτο, τον Λάζαρο, τον Βάργκας και υπό προϋποθέσεις τον Μπακασέτα. Όμως θα χρειαζόταν και έναν ακόμα, με πιο καθαρά αγωνιστικά χαρακτηριστικά ακραίου. Περιπτώσεις όπως του Ομπερτάν, που έχουν προταθεί, δύσκολα θα προχωρήσουν, πιθανότατα και λόγω τάιμινγκ.

Αντιθέτως η προοπτική επιστροφής του Έλντερ Μπαρμπόζα, είναι πολύ πιο ισχυρή. Σε περίπτωση που τελικά η απόφαση της ΑΕΚ είναι να προχωρήσει στην κίνηση για εξτρέμ. Ο Πορτογάλος, όπως έχετε ενημερωθεί από τοSport24, έτσι κι αλλιώς θέλει να επιστρέψει στην Ένωση, από την οποία το καλοκαίρι έφυγε με πολύ βαριά καρδιά.

Είναι όμως και η μοναδική ευρωπαϊκή ομάδα στην οποία έχει δικαίωμα να αγωνιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς ο νόμος επιτρέπει τρεις εγγραφές, αλλά μόνο δυο διαφορετικές ομάδες. Αν ο Μπαρμπόζα εξασφαλίσει άμεσα την δυνατότητα να μείνει ελεύθερος από την Αλ Γουάσλ, ίσως δώσει ώθηση στην οριστική απόφαση της ΑΕΚ για κίνηση ενίσχυσης στα εξτρέμ.

Αριστερό μπακ και… Βινίσιους

Η συζήτηση για απόκτηση ενός αριστερού μπακ έχει μπει στο τραπέζι ήδη από τον Δεκέμβρη και έχει «παγώσει» και έχει «αναθερμανθεί» πολλές φορές. Όταν ανέλαβε ο Μανόλο Χιμένεθ, υπήρχε η προοπτική να δοθούν ευκαιρίες στον Ντίας, αλλά και να γίνει προσπάθεια να βρει ξανά την αυτοπεποίθηση και τον καλό του εαυτό ο Ντίντακ.

Όμως πολύ γρήγορα προέκυψε η θλάση στον Ουρουγουανό μπακ. Και έτσι μπήκε και πάλι στο τραπέζι η συζήτηση για μεταγραφή αριστερού μπακ. Στην ΑΕΚ προτάθηκε ο 24χρονος Βραζιλιάνος Βινίσιους Ντε Φρέιτας. Παίκτης που ανήκει στην Λάτσιο, αλλά που δεν έχει καθόλου χρόνο συμμετοχής.

Παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις των Ιταλών (λένε για 2018), το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου λήγει το καλοκαίρι. Και ως εκ τούτου υπάρχει η προοπτική να μπορέσει η ΑΕΚ να βρει μια φόρμουλα, για να αποκτήσει τον Βινίσιους άμεσα. Με μια συμφωνία που θα είναι συμφέρουσα και για την Λάτσιο.

Όλο αυτό ωστόσο, σε περίπτωση που τελικά η οριστική απόφαση, είναι να προχωρήσει η ΑΕΚ σε κίνηση για την ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κίκε Σετιέν: "Ο Αραούχο χρειάζεται βοήθεια, δεν μπορεί μόνος του"
"Ενδιαφέρεται για τον Ομπερτάν η ΑΕΚ"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ