ΑΡΗΣ

Άρης: Τα "κλειστά χαρτιά" του Μπούργος και ο Γκαρσία

Ο Γκαρσία στη διάρκεια του αγώνα Μακάμπι Τελ Αβίβ - Άρης | 4 Αυγούστου 2022
Ο Γκαρσία στη διάρκεια του αγώνα Μακάμπι Τελ Αβίβ - Άρης | 4 Αυγούστου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Χερμάν Μπούργος έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με την ενδεκάδα του Άρη κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά το 2-0 του πρώτου αγώνα υπέρ των ισραηλινών δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους κίτρινους για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να παίξουν.

Ο Άρης υποδέχεται το βράδυ της Πέμπτης (11/8, 21:00, Novasports Prime, LIVE από SPORT24) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έχοντας μπροστά του ένα πολύ δύσκολο έργο, να ανατρέψει το εις βάρος του 2-0 από το πρώτο ματς στο Ισραήλ και να πετύχει τρία γκολ ώστε να πάρει αυτός τη νίκη-πρόκριση στα playoffs Europa Conference League.

Φυσικά το να το γράφει κάποιος είναι εύκολο, το να γίνει πράξει είναι αρκετά δύσκολο και για να συμβεί αυτό δεν θα πρέπει απλά ο Άρης να μετουσιώσει σε γκολ τις φάσεις που θα δημιουργήσει όπως είπε ο Χερμάν Μπούργος στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, αλλά θα πρέπει να είναι αποτελεσμαστικός στην επίθεση και ιδιαίτερα προσεκτικός και συγκεντρωμένος στην άμυνα για να μη δεχτεί κάποιο τέρμα.

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη δεν πρέπει να παρασυρθούν από την "κάψα" του "Κλ. Βικελίδης" καθώς ο κόσμος με την παρουσία του και στην τελευταία προπόνηση έδειξε πόσο διψάει να σπρώξει την ομάδα του στην πρόκριση. Αντίθετα θα πρέπει να ψάξουν τα δύο τέρματα που χρειάζονται με ιδιαίτερη προσοχή.

Το 2-0 του πρώτου αγώνα υπέρ της Μακάμπι Τελ Αβίβ αναγκάζει τον Άρη να παίξει επιθετικά. Να χρησιμοποιήσει περισσότερους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές και να αγωνιστεί ακόμα και με δίδυμο στην επίθεση. Την ίδια ώρα που η Μακάμπι δεν είναι ανάγκη να αλλάξει τα πλάνα της.

Ο Χερμάν Μπούργος στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε την Τετάρτη (10/8) ήταν "σφίγγα" αναφορικά με τα πλάνα και τις ενδεχόμενες αλλαγές στην ενδεκάδα που προτίθεται να παρατάξει στον αγωνιστικό χώρο του "Κλεάνθης Βικελίδης" κόντρα στην ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς.

Επίσης σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, από την επόμενη του αγώνα στο Ισραήλ, έως και την τελευταία προπόνηση παρουσία κόσμου στο προπονητικό κέντρο της ομάδας ο Αργεντινός έκανε αρκετές δοκιμές σε σχήματα και ποδοσφαιριστές. Οπότε το να γίνει μια ακριβής πρόβλεψη αναφορικά με την 11άδα που θα παραταχθεί σήμερα το βράδυ στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου είναι κάτι το ριψοκίνδυνο.

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει στο μυαλό του να χρησιμοποιήσει ως βασικό τον Μανού Γκαρθία αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να εμπιστευθεί και πάλι το 4-2-3-1 και δύσκολα τότε θα βρει θέση στο αρχικό σχήμα ο Πάλμα. Ο οποίος όμως μπορεί με μια ενέργεια του να προσφέρει κάτι αναπάντεχο στην επίθεση όπως και ο Καμάτσο.

Ας δούμε όμως ποια αναμένεται να είναι η πιθανή ενδεκάδα του Άρη. Ο Κουέστα θα είναι κάτω από τα γκολπόστ. Ο Εμπακατά θα παίξει στα δεξιά και ο Πίρσμαν αριστερά με τους Φαμπιάνο-Μπράμπετς να είναι το δίδυμο των στόπερ. Στο κέντρο οι Νταμπό-Ντιόπ και Ντουκουρέ διεκδικούν τις δύο θέσεις ενώ σίγουρη πρέπει να θεωρείται η παρουσία των Ιτούρμπε και Ματέο Γκαρσία στις δύο από τις τρεις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ. Οι Μαντσίνι και Πάλμα διεκδικούν την τρίτη θέση που μένει.

Φυσικά στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Γκρέι με τον Μπούργος να περιμένει από τον έμπειρο επιθετικό να βοηθήσει τα μέγιστα στη δημιουργία ευκαιριών που θα μπορούσαν να γίνουν γκολ για λογαριασμό του Άρη.

TAGS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ