ΑΡΗΣ

Άρης: Στη ρεβάνς καλείται να διορθώσει την αμυντική τρικυμία και να ρισκάρει στην επίθεση

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι
Ο Ντάνιελ Μαντσίνι INTIME SPORTS

Το πλάνο του Μπούργος δεν βγήκε στο πρώτο παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και πλέον στη ρεβάνς παίζοντας με μεγαλύτερο ρίσκο στην επίθεση καλείται να λύσει παράλληλα τα "θέματα" που τού προκάλεσε η "ομάδα του λαού" στο ανασταλτικό κομμάτι.

Ο Άρης ταξίδεψε στο Ισραήλ έχοντας πίστη στον εαυτό ότι θα πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. Ο Μπούργος επέλεξε να αλλάξει τον σχηματισμό της ομάδας του, φορτώνοντας τον άξονα του προκειμένου να διαφυλάξει τα μετόπισθεν, αλλά αυτή η τακτική δεν του βγήκε.

Δεν βγήκε στην εικόνα του Άρη και κυρίως στον πίνακα του σκορ. Το 2-0 του Μπλούμφιλντ δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς για την πρόκριση στα playoffs του Conference League, η οποία κυριάρχησε στα 85 από τα 90 λεπτά του ματς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ, αν ο Κουέστα δεν ήταν σε καλό βράδυ.

Ο Ματέο Γκαρσία έχασε την ευκαιρία του, εκτέθηκε το κέντρο της άμυνας στο πρώτο μέρος

Ο Μπούργος προτίμησε να χρησιμοποιήσει τον Ματέο Γκαρσία και μάλιστα σε θέση "10" και όχι στο πλάι του Γκρέι. Ο Αργεντινός τεχνικός πόνταρε ότι ο συμπατριώτης ποδοσφαιριστής του μπορεί να προσφέρει στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά και με το τρέξιμο και την ποιότητά του να βοηθήσει τον Τζαμαϊκανό που έπαιζε μόνος του στην κορυφή.

Άλλωστε χρησιμοποιήθηκε αρκετές φορές στον άξονα στα φιλικά προετοιμασίας του Άρη, ενώ οι πολλές επιλογές του Μπούργος στα άκρα της επίθεσης, "ωθούν" τον Ματέο Γκαρσία στον άξονα.

Ωστόσο αυτή τη φορά απέτυχε. Ο Άρης δέχθηκε πολλές φάσεις, είχε αρκετά προβλήματα στον άξονα μεσοαμυντικά, με ευθύνη του Γκαρσία, αλλά και των Ντουκουρέ και Νταμπό. Την ίδια στιγμή, Φαμπιάνο και Μπράμπετς "έφαγαν" πολλές φάσεις στην πλάτη τους, με τον Γιοβάνοβιτς να τους "εκθέτει" αρκετές φορές.

Η τρύπα φαινόταν είτε με βαθιές μπαλιές, είτε με κατεβασιές ποδοσφαιριστών. Σε μια από αυτές ο Κανισόβσκι τροφοδότησε τον Σέρβο φορ μέσα στην περιοχή και εκείνος έκανε το "πρώτο χτύπημα". Την ίδια στιγμή, ο Μπούργος βγάζοντας τον Πάλμα από την ενδεκάδα, άφησε τον Γκρέι εντελώς μόνο του και εκείνος "εξαφανίστηκε".

Το πρώτο μέρος πέρασε με τον Άρη όχι μόνο να μην απειλεί, αλλά να αδυνατεί να εκδηλώσει αντεπιθέσεις και την ίδια στιγμή να δέχεται φάσεις με ευκολία. Στο δεύτερο μέρος βελτίωσε την εικόνα του και ίσως ένας από τους λόγους ήταν ότι ο Ματέο Γκαρσία έφυγε νωρίς από το παιχνίδι. Ωστόσο με εξαίρεση το τελευταίο πεντάλεπτο δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Πρέπει να λύσει τα προβλήματα του παίζοντας πιο επιθετικά

Στο Κλεάνθης Βικελίδης θα είναι δεδομένα ένα άλλο παιχνίδι. Οι κίτρινοι με τον κόσμο στο πλευρό τους οφείλουν να εμφανιστούν καλύτερα και να παίξουν και τα ρέστα τους για να συνεχίσουν στην Ευρώπη.

Ωστόσο για να το κάνουν πρέπει να ρισκάρουν περισσότερο και την ίδια στιγμή να δεχθούν μικρότερη απειλή για να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Η επιστροφή του Πάλμα στην ενδεκάδα στο πλάι του Γκρέι είναι μια λογική επιλογή, μιας και ο μεσοεπιθετικός από την Ονδούρα έδειξε να είναι σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα.

Το μεγαλύτερο θέμα του Άρη στη ρεβάνς είναι να περιορίσει την απειλή των Ισραηλινών. Σε αυτό το παιχνίδι είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει βασικός ο Εράν Ζάχαβι, ένας ποδοσφαιριστής που έδειξε ότι παρά τα 35 έτη εξακολουθεί να είναι εκτελεστής, αρκεί να τροφοδοτηθεί.

Στη ρεβάνς θα φανεί η "ζημιά" της ευκαιρίας του Καμάτσο

Η ευκαιρία που έχασε ο Καμάτσο ήταν ανεπανάληπτη και σίγουρα θα είχε φέρει σε καλύτερη μοίρα την ομάδα του. Ο Άρης άξιζε να πετύχει ένα γκολ βάσει των ευκαιριών που δημιούργησε, αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να δεχτεί και παραπάνω από δύο.

Ο Κουέστα ήταν εξαιρετικός για ένα ακόμα βράδυ και σίγουρα δεν φέρει μερίδιο ευθύνης. Το πώς θα κυλήσει η ρεβάνς αλλά και το τελικό σκορ θα δείξει τι ζημιά προκάλεσε ο Καμάτσο. Διότι αν ο Άρης δεν κερδίσει, τότε αυτή η ευκαιρία θα έχει απλά στερήσει ένα γκολ από τον Άρη σε αυτή τη σειρά και τίποτα παραπάνω.

TAGS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ