FOOTBALL ANALYSIS

Άρης: Ο Μορόν γίνεται ο απόλυτος σκόρερ του πρωταθλήματος και οι κίτρινοι κοιτάζουν ψηλά

Άρης: Ο Μορόν γίνεται ο απόλυτος σκόρερ του πρωταθλήματος και οι κίτρινοι κοιτάζουν ψηλά

Ο Λορέν Μορόν στρογυλλοκάθεται στην κορυφή των σκόρερ της Stoiximan Super League με επτά γκολ και είναι κομβικός στην καθιέρωση του Άρη στην πεντάδα.

Ο Άρης πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, καθώς επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού για την 12η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Έτσι, καθιερώνεται στην πεντάδα, εφόσον βρίσκεται στο +4 από την 6η Λαμία και στο +5 από τον 7ο ΟΦΗ. Εκ των πρωταγωνιστών αυτής της μεγάλης νίκης ήταν ο Λορέν Μορόν.

O 29χρονος Ισπανός στράικερ ήταν εκείνος που έβαλε μπροστά την ομάδα του, αφού εκμεταλλεύτηκε την γκάφα του Μπρινιόλι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 43ο λεπτό. Κάπως έτσι, ο Μορόν πέτυχε γκολ για δεύτερο συνεχόμενο ματς και είναι ο πρώτος σκόρερ της Stoiximan Super League με επτά τέρματα, μπροστά από Ζίβκοβιτς (6) και Ελ Κααμπί (6).

Στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τις τελικές και τα γκολ του Μορόν τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα.

Οι τελικές και τα xGoals του Μορόν τη φετινή σεζόν
Οι τελικές και τα xGoals του Μορόν τη φετινή σεζόν

Ο έμπειρος επιθετικός έχει φέτος 42 τελικές και μάλιστα με μεγάλη ποικιλία, αφού δεν διστάζει να σουτάρει εκτός περιοχής. Υπολογίζοντας το ένα πέναλτι που έχει εκτελέσει, ο Ισπανός έχει συνολικά 5.36xG.

Μάλιστα, είναι ο τρίτος πιο απειλητικός παίκτης του πρωταθλήματος, με 0.39xG ανά 90λεπτο (χωρίς να υπολογίζονται τα πέναλτι), πίσω από Ελ Κααμπί (0.6) και Ντίκο (0.49). Επιπλέον, έχει 1.71 τελικές στον στόχο ανά 90λεπτο, δεύτερη καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα και 4.53 ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή ανά παιχνίδι.

Καταλυτικός στην σπουδαία νίκη

Ο Μορόν δεν πέτυχε απλώς το γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά βοήθησε καταλυτικά στην επίτευξη της νίκης. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειές του κόντρα στους πρασίνους.

Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Μορόν στο Άρης - Παναθηναϊκός
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Μορόν στο Άρης - Παναθηναϊκός

Ο Μορόν είχε συνολικά 45 ενέργειες και όπως μπορείτε να δείτε εκτείνονται σε όλο του μήκος και το πλάτος του αγωνιστικού χώρου. Οι κίτρινοι αμύνθηκαν κατά κύριο λόγο, με τον Ισπανό να αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας.

Πάντως, είχε οκτώ ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή, τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη. Για την ακρίβεια είναι από τις κορυφαίες επιδόσεις φέτος στη Stoiximan Super League.

Ο Μορόν είχε συνολικά τέσσερις τελικές, καθώς εκτός του γκολ και το δεύτερο τέρμα του Άρη ξεκινάει μετά από δικό του σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο απέκρουσε ο Μπρινιόλι με τη μπάλα να φτάνει στον Μενέντεζ. Ο Ισπανός είχε τις περισσότερες τελικές μαζί με τον Ιωαννίδη, ενώ ήταν ακριβείς στις λίγες μεταβιβάσεις του στην επίθεση (8/9). Τέλος, είχε και πέντε ανακτήσεις κατοχής.

Ο Ισπανός επιθετικός είναι από τους πιο κομβικούς παίκτες του Άρη φέτος, είναι ο πρώτος σκόρερ και πολύτιμος για την καθιέρωση των κίτρινων στην πεντάδα.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ