FOOTBALL ANALYSIS

Ματίγια: Ο ταυρομάχος τα κάνει όλα για τον Άρη

Ο Ματίγια οδηγεί τον Άρη
Ο Ματίγια οδηγεί τον Άρη EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης πέρασε από το Ηράκλειο με καθοριστικά γκολ του Μπαρτόγλιο, αλλά ηγέτης ήταν και πάλι ο Ματίγια. Ο Θέμης Καίσαρης αναλύει το παιχνίδι του Ισπανού ταυρομάχου που τα έκανε όλα για τους Κίτρινους.

Ο Άρης νίκησε τον ΟΦΗ, πέρασε με το εμφατικό 3-0 από το Ηράκλειο και πάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου περιμένει το αποτέλεσμα του Ολυμπιακός - ΑΕΛ.

Ο,τι κι αν συμβεί στο "Καραϊσκάκης", ο Άρης θα κλείσει τον πρώτο γύρο στην πρώτη δυάδα της Super League Interwetten, με μια πορεία που ξεπέρασε τις προσδοκίες ακόμα και των πιο αισιόδοξων φίλων του.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Μπερτόγλιο, αφού τα δύο δικά του γκολ έδωσαν στον Άρη ένα προβάδισμα που η σκληρή ομάδα του Μάντζιου δεν πρόκειται να άφηνε να πάει χαμένο.

Όμως, απόλυτος ηγέτης του Άρη ήταν για έναν ακόμα αγώνα ο Ματίγια. Ο Ισπανός ήταν και πάλι ο μέσος που έκανε τα πάντα για τους Κίτρινους, ο ταυρομάχος στον χώρο του κέντρου.

ΠΑΤΗΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ο Ματίγια τελείωσε τον αγώνα με τις περισσότερες ενέργειες με την μπάλα για τον Άρη. Με 65, ο Ισπανός πάτησε όλο το γήπεδο, όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό widget της Opta.

Όπως συμβαίνει στα περισσότερα παιχνίδια του Άρη, ο Ματίγια ήταν ο μαέστρος, αυτός που με τις πάσες του βάζει σε κίνηση όλη την ομάδα.

Ο Ματίγια τελείωσε το παιχνίδι με 41/46 μεταβιβάσεις, 21/24 πάνω από τη σέντρα και 10/12 στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, στην επίθεση.

ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΡΕΣΙΤΑΛ

Όμως, ο Άρης βασίζεται φέτος στη σκληράδα του, στη μεγάλη αμυντική βελτίωση που έχει σε σχέση με πέρυσι. Ο Ματίγια έδωσε ρεσιτάλ και σε αυτόν τον τομέα.

Ο Ισπανός είχε 2/2 τάκλιν (τα πράσινα τρίγωνα), έκανε τρία κλεψίματα και προσέθεσε και 11(!) ανακτήσεις κατοχής, στα σημεία που δείχνουν τα γαλάζια τρίγωνα.

Δεν υπήρχε κάτι που να μην έκανε ο Ματίγια, δίνοντας και το δικαίωμα στον Μπερτόγλιο να ανεβαίνει πιο ψηλά, να πατάει περιοχή και να σκοράρει, όπως έκανε στο 1-0, που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του Άρη.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Όχι βέβαια πως ο Ματίγια είναι μόνος του. Σάσα και Τζέγκο είναι εξίσου σημαντικοί και μάλιστα είναι κορυφαίοι σε διάφορες κατηγορίες του πρωταθλήματους.

Τη δουλειά τους που είναι το κλειδί για τον Άρη θα τη δούμε σύντομα σε σχετικό κείμενο όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος για όλες τις ομάδες.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΡΗΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ