ΑΡΗΣ

Άρης: Ανακοίνωσε Μπαντού Εντιαγέ για το κέντρο

Ο Μπαντού Εντιαγέ της Γαλατάσαραϊ σε στιγμιότυπο του αγώνα με τη Σάλκε για τη φάση των ομίλων του Champions League 2018-2019 στην "Τουρκ Τέλεκομ Αρένα", Κωνσταντινούπολη | Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018
Ο Μπαντού Εντιαγέ της Γαλατάσαραϊ σε στιγμιότυπο του αγώνα με τη Σάλκε για τη φάση των ομίλων του Champions League 2018-2019 στην "Τουρκ Τέλεκομ Αρένα", Κωνσταντινούπολη | Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 © 2018 /ASSOCIATED PRESS/STR

Ο Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Μπαντού Εντιαγέ, του διεθνή Σενεγαλέζου μέσου, ο οποίος ανήκε στη Στόουκ, αλλά αγωνιζόταν σε Τουρκία και Σαουδική Αραβία.

Παίκτης του Άρη είναι και τυπικά ο Μπαντού Εντιαγέ, ο οποίος ανακοινώθηκε αμέσως μετά την ήττα από την Αστάνα για το 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Ο 30χρονος μέσος είναι διεθνής με τη Σενεγάλη και σε 27 αγώνες από το 2014 έχει ένα γκολ. Ο Εντιαγέ ανήκε στη Στόουκ από τον Ιανουάριο του 2018, όταν τον απέκτησε για 16.000.000 ευρώ από τη Γαλατάσαραϊ, η οποία με τη σειρά της τον είχε αποκτήσει για 7.500.000 από την Οσμάνλισπορ ένα εξάμηνο νωρίτερα. Στη Στόουκ έμεινε για μισή σεζόν και στη συνέχεια παραχωρήθηκε δανεικός κατά σειρά σε Γαλατάσαραϊ, Τράμπζονσπορ, Φατίχ Καραγκιουμρούκ και Αλ Αΐν.

Τις τελευταίες 3 σεζόν έχει 9 γκολ και 17 ασίστ σε 96 παιχνίδια, αγωνιζόμενος κυρίως ως κεντρικός μέσος και λιγότερο λίγο πιο μπροστά.

"Μια ξεχωριστή πρόκληση στην καριέρα μου"

Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: "Έρχομαι στον Άρη με μεγάλη όρεξη και ανυπομονησία για να ζήσω μια ξεχωριστή πρόκληση στην καριέρα μου. Ο στόχος μου είναι ένας: να βοηθήσω τον Άρη να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, γιατί τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου. Έχω παίξει σε σπουδαία πρωταθλήματα στην καριέρα μου και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι -μεταξύ άλλων- θα ενισχύσω τη νέα μου ομάδα με την εμπειρία μου. Δεν μου αρέσουν οι μεγάλες υποσχέσεις, όμως οι φίλαθλοι του Άρη να είναι βέβαιοι για ένα πράγμα. Θα είναι ευτυχισμένοι και περήφανοι για εμένα. Θα δώσω τα πάντα στο γήπεδο, σε κάθε αγώνα.

Πριν έρθω, πήρα τις πληροφορίες μου για τον Άρη. Έχω αγωνιστεί σε αρκετά 'καυτά' γήπεδα με θερμούς φιλάθλους, αλλά πιστεύω ότι αυτό που θα ζήσω εδώ θα είναι κάτι διαφορετικό και μοναδικό. Παρακολούθησα στο ίντερνετ παιχνίδια του Άρη στην έδρα του και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Είναι 'τρελοί' και ζουν με πάθος τους αγώνες οι οπαδοί του. Περιμένω πως και πως να ζήσω αυτήν την εμπειρία. Μαζί με τους συμπαίκτες μου πιστεύω ότι θα πετύχουμε σπουδαία πράγματα τη νέα σεζόν και όλοι μαζί θα υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Θέλω, τέλος, να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας, κ. Καρυπίδη, αλλά και τους φιλάθλους για το ζεστό τους καλωσόρισμα. Τα λέμε στο γήπεδο".

Η ανακοίνωση του Άρη για τον Εντιαγέ

"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή Σενεγαλέζου μέσου Papa Alioune Ndiaye.

Γεννημένος στις 27 Οκτωβρίου 1990 στο Ντακάρ της Σενεγάλης, ο Papa Alioune Ndiaye ή αλλιώς «Badou», υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα του Patrick Vieira, Diambars FC.

Το 2012 έβγαλε… διαβατήριο για την Ευρώπη, με τη νορβηγική Μπόντο Γκλιμτ να του δίνει την ευκαιρία και τον Ndiaye να την 'αρπάζει από τα μαλλιά'.

Καλύτερος παίκτης στη β’ κατηγορία της Νορβηγίας το 2013, άνοδος στην Eliteserien, 28 γκολ και 18 ασίστ σε 100 συμμετοχές, ήταν τα επιτεύγματά του «Badou» στη Νορβηγία, με την – τότε – Οσμανλισπόρ (νυν Ανκαρασπόρ) να του «χτυπάει την πόρτα» τον Αύγουστο του 2015.

Ο Ndiaye συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στην Τουρκία, σκοράροντας 18 γκολ σε 75 εμφανίσεις με τους πρωτευουσιάνους και πραγματοποιώντας μια αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη (μέχρι τους «32» του UEFA Europa League). Όλα αυτά ανάγκασαν την πρωταθλήτρια Γαλατασαράι να δαπανήσει 7.5 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της το 2017.

Μισή σεζόν πρόλαβε να αγωνιστεί στη Γαλατασαράι, ώσπου η Στόουκ του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Premier League, με μια μεταγραφή που άγγιξε τα 16 εκατομμύρια ευρώ. Η Στόουκ υποβιβάστηκε και ο «Badou», αφού έζησε την εμπειρία της Premier League (13 γκολ, 2 ασίστ) ξεκίνησε ένα νέο ταξίδι στην Τουρκία.

Τρεις δανεισμοί, σε Γαλατασαράι, Τραμπζονσπόρ και Φατίχ Καραγκουμρουκ γέμισαν το βιογραφικό και την τροπαιοθήκη του, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021, όταν και μετακόμισε για τη Σαουδική Αραβία και την Αλ-Αίν.

Αγωνιζόμενος στην Τουρκία, κατέγραψε συνολικά 162 συμμετοχές (26 γκολ, 25 ασίστ) σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Κατέκτησε επίσης δύο πρωταθλήματα Τουρκίας με τη Γαλατασαράι (ένα νταμπλ) και ένα Κύπελλο με την Τραμπζονσπόρ, όντας ένας από τους αναντικατάστατους ποδοσφαιριστές σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε.

Από το 2015 αποτελεί μέλος της εθνικής Σενεγάλης, ενώ συμμετείχε και στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018, καταγράφοντας μια συμμετοχή. Συνολικά έχει αγωνιστεί 32 φορές (2 γκολ)".

TAGS ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ