ΕΛΛΑΔΑ

Άρης - ΑΕΛ 0-0: Οι κίτρινοι είχαν τις ευκαιρίες, όχι όμως και το γκολ

Στιγμιότυπο από το φιλικό του Άρη με την ΑΕΛ στο Κλεάνθης Βικελίδης | 10 Αυγούστου 2021
Στιγμιότυπο από το φιλικό του Άρη με την ΑΕΛ στο Κλεάνθης Βικελίδης | 10 Αυγούστου 2021 INTIME

Άρης και ΑΕΛ έμειναν χωρίς γκολ σε μεταξύ τους φιλική αναμέτρηση στο "Κλεάνθης Βικελίδης", με τους κίτρινους να γράφουν πολλές τελικές προσπάθειες στο δεύτερο ημίχρονο και να χαμογελούν με την εμφάνιση των νεοαποκτηθέντων Εντιαγέ και Ντουάρτε.

Ισόπαλοι δίχως τέρματα έμειναν Άρης και ΑΕΛ το βράδυ της Τρίτης (10/8) σε μεταξύ τους φιλικό στο "Βικελίδης", σε ένας ματς που είχε δύο εντελώς διαφορετικές εικόνες. Στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Μάντζιου πήρε κακό βαθμό μεσοεπιθετικό και εγκλωβίστηκε από το σύνολο του Φραντζέσκου, με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια χωρίς ούτε μία τελική εντός στόχου.

Ωστόσο το δεύτερο ημίχρονο εξελίχτηκε όσο περνούσε η ώρα σε επιθετικό μονόλογο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τους νεαποκτηθέντες Εντιαγέ (κυρίως) και Ντουάρτε πίεσε και έκλεισε στα καρέ τους την ΑΕΛ, για να μη βρει όμως το γκολ (παρά τις 17 τελικές σε αυτό το διάστημα) και το 0-0 να μείνει αναπόφευκτα ως το φινάλε.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ήταν πολύ φτωχό σε θέαμα και είναι δεδομένο πως θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα από τους περίπου 3.000 θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ελάχιστα πράγματα όσον αφορά στην ανάπτυξη και στη δημιουργία και να μην έχουν αμφότερες ρυθμό.

Οι γηπεδούχοι είχαν μεν την κατοχή της μπάλας (κοντά στο 60%) όμως σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, με τους φιλοξενούμενους από την πλευρά τους να κερδίζουν τις περισσότερες μονομαχίες και να φλερτάρουν δύο φορές με το γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Στο 41' ο Ακούνια μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά αλλά το δυνατό σουτ του έφυγε εκτός εστίας ενώ στο 45' με το γύρισμά του από θέση αριστερά (μετά από ωραία οργανωμένη προσπάθεια για την ομάδα του Κώστα Φραντζέσκου) έδωσε γκολ πάρε-βάλε στον Γιάκο, που δεν μπόρεσε όμως να την σπρώξει στα δίχτυα αν και αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής με ανυπεράσπιστη εστία μπροστά του!

Το γεγονός πως ο Άρης έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με μόλις 3 τελικές και ουδεμία εντός στόχου τα έλεγε για την -προβληματική- εικόνα του, με την ΑΕΛ από την πλευρά της να βγάζει παραπάνω ενέργεια και να έχει τις 2 καλύτερες φάσεις σε αυτό το διάστημα.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τους δύο προπονητές να προχωρούν σε αρκετές αλλαγές και αυτό "βοήθησε" τον Άρη, με το νέο αίμα αλλά και τους νεαποκτηθέντες Εντιαγέ και Ντουάρτε να συμβάλλουν στο να ανεβάσουν στροφές οι κίτρινοι.

Ο Μπερτόγλιο ήταν ο πιο κινητικός όλων αλλά και εκείνος που έχασε τις περισσότερες ευκαιρίες, με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου στο δεύτερο ημίχρονο να βρίσκει τους γηπεδούχους να έχουν 8 τελικές εκ των οποίων 1 εντός στόχου και την ΑΕΛ να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο χωρίς ούτε μία τελική σε αυτό το διάστημα.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τους Ντουάρτε, Γκάμα και Εντιαγέ να ψάχνουν με σουτ το γκολ που θα έδινε τη φιλική νίκη στην ομάδα τους αλλά τον γκολκίπερ Σουλούκο να κρατάει όρθια την ΑΕΛ έχοντας εξαιρετικές επεμβάσεις.

Ακόμα και στις καθυστερήσεις, οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και έκλεισαν τους Θεσσαλούς στα καρέ τους, όμως παρά το γεγονός πως έκλεισαν το ματς με 20 τελικές προσπάθειες (έναντι 3 των αντιπάλων τους) δεν βρήκαν το πολυπόθητο γκολ, με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Άρης (Μάντζιος): Σιαμπάνης (61' Ντένις), Γκάνεα (89' Μαρμαρίδης), Σάκιτς (46' Σούντγκρεν), Μπεναλουάν (46' Δεληζήσης), Ασλανίδης (61' Φαμπιάνο), Ματίγια (46' Εντιαγέ), Τζέγκο (46' Σάσα), Μπρούνο (46' Μπερτόγλιο), Ματέο Γκαρσία (69' Ντουάρτε), Χαΐροβιτς (57' Μπρούνο), Μαντσίνι (46' Μάνος)

ΑΕΛ (Φραντζέσκος): Θεοδωρόπουλος (46' Σουλούκος), Παπαγεωργίου (90+4' Δάχτυλας), Μαϊδανός (46' Θεολόγου), Ηλιάδης, Μπέρτος (61' Κοτζαμανίδης), Πατράλης (80' Χαλάτσης) , Κοτσιανούλης (34' Παπαγεωργίου), Γιάκος (61' Κούστα), Γλυνός (46' Κολομπίνο), Συμελίδης (61' Μαυριάς), Ακούνια (80' Ζησούλης)

TAGS ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΛ ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ