ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αργεντινή - Βραζιλία 0-0: Ισοπαλία πρόκρισης στο Κατάρ για την "αλμπισελέστε"

Ο Λιονέλ Μέσι της Αργεντινής μονομαχεί με τον Βινίσιους της Βραζιλίας για τη φάση των προκριματικών στη ζώνη της Νότιας Αμερικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο "Μπισεντενάριο", Σαν Χουάν | Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021
Ο Λιονέλ Μέσι της Αργεντινής μονομαχεί με τον Βινίσιους της Βραζιλίας για τη φάση των προκριματικών στη ζώνη της Νότιας Αμερικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο "Μπισεντενάριο", Σαν Χουάν | Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 © 2021 NATACHA PISARENKO/ASSOCIATED PRESS

Η Αργεντινή αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Βραζιλία στο Σαν Χουάν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και πλέον δεν ανησυχεί για το αν θα ταξιδέψει στο Κατάρ.

Η Βραζιλία ήταν καλύτερη, είχε περισσότερες ευκαιρίες, όμως η Αργεντινή ήταν η πραγματικά κερδισμένη από το 0-0 στη 14η αγωνιστική του προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στη ζώνη της Νότιας Αμερικής.

Με το βαθμό της ισοπαλίας στο Σαν Χουάν, η πρωταθλήτρια της ηπείρου δεν φοβάται πλέον για το αν θα ταξιδέψει στο Κατάρ για την τελική φάση, ύστερα από τις απώλειες της Κολομβίας, της Χιλής και της Ουρουγουάης που της έδωσαν και τυπικά το "εισιτήριο" της πρόκρισης.

Ο αγώνας άρχισε με τον Λιονέλ Μέσι στο αρχικό σχήμα των γηπεδούχων, αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Στον αντίποδα, ο συμπαίκτης του στην Παρί, Νεϊμάρ, αποχώρησε από την αποστολή λόγω δικού του τραυματισμού και ο Τίτε έστειλε τον Ματέους Κούνια στην κορυφή της επίθεσης του 4-3-3.

Η "αλμπισελέστε" επιχείρησε και κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά, κάτι που βρήκε... σύμφωνους και τους Βραζιλιάνους, που πόνταραν στην ταχύτητα των Βινίσιους και Ραφίνια από τα άκρα. Αρχικά, πάντως, δεν έπαιξαν καθόλου με τον δεύτερο, ενώ ούτε ο Κούνια φάνηκε ιδιαίτερα.

Ο Βινίσιους είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, έπειτα από λάθος της άμυνας της Αργεντινής, όμως την ύστατη στιγμή έπιασε ένα κακό σουτ που πέρασε άουτ. Στην επόμενη φάση ο Κούνια δοκίμασε να κρεμάσει τον Άλισον πίσω από τη σέντρα και η επόμενη δράση στον αγωνιστικό χώρο ήταν οι αψιμαχίες των παικτών των δύο ομάδων.

Σε μία φάση που περιελάμβανε μεγάλη ένταση, ο Νικολάς Οταμέντι χτύπησε με αγκωνιά τον Ραφίνια, σε μία φάση που θεωρήθηκε ότι ο Αργεντινός δεν είχε πρόθεση. Η φάση αυτή άναψε τα αίματα στη συνέχεια και οι αψιμαχίες συνεχίστηκαν, με τους Λεάντρο Παρέδες και Λούκας Πακετά να γίνονται οι πρώτοι παίκτες που δέχθηκαν κίτρινη κάρτα από τον Ουρουγουανό διαιτητή Αντρές Κούνια.

Ο Λεονέλ Σκαλόνι έκανε δύο αλλαγές στο ημίχρονο, αποσύροντας τον Παρέδες και τον Λαουτάρο Μαρτίνες που δεν βοήθησε ιδιαίτερα τον Μέσι να απελευθερωθεί από τα πολλαπλά μαρκαρίσματα. Η Αργεντινή δεν κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα της, αντιθέτως η "σελεσάο" ήταν αυτή που έγινε ακόμα πιο απειλητική και ανά διαστήματα εγκαταστάθηκε στο γήπεδο της "αλμπισελέστε".

Ο Βινίσιους απάντησε σε μία μαγική ντρίμπλα του Άνχελ ντι Μαρία στο 1ο ημίχρονο με ένα "σομπρέρο", ο Φρεντ είχε δοκάρι και ο Εμιλιάνο Μαρτίνες άρχισε να αποσοβεί κινδύνους. Η είσοδος του Άντονι αύξησε τον εκνευρισμό των Αργεντινών λόγω των ντριμπλών του εξτρέμ του Άγιαξ, ωστόσο αγωνιστικά δεν είχαν να επιδείξουν κάτι μέχρι το τέλος, όταν ο Μέσι είχε ένα σουτ από την περιοχή που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Άλισον.

Το κακό ντέρμπι έλαβε τέλος με τις δύο ομάδες να μένουν στο μηδέν, αλλά να δίνουν ραντεβού στο Κατάρ πλέον, αφού η Αργεντινή θα ακολουθήσει τη Βραζιλία στην τελική φάση της διοργάνωσης.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο (53' Πεζέλα), Οταμέντι, Ακούνια, Ντι Μαρία (75' Άλβαρες), Ντε Πολ, Παρέδες (46' Λι. Μαρτίνες), Λο Σέλσο (86' Ντομίνγκες), Μέσι, Λα. Μαρτίνες (46' Χ. Κορέα)

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Μιλιτάο, Σάντρο, Φρεντ, Φαμπίνιο, Πακετά (79' Ζέρσον), Ραφίνια (69' Άντονι), Κούνια (86' Ζεζούς), Βινίσιους

Η 14η αγωνιστική των προκριματικών της Νότιας Αμερικής

Η βαθμολογία του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ