ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αποστολή του SPORT24 στην Ολλανδία: Φουλ επιθετική ανάπτυξη, πρόβλημα με "Βίγια" και Πούγγουρας στην Αθήνα

Ο Βιγιαφάνιες σε φιλικό του Παναθηναϊκού
Ο Βιγιαφάνιες σε φιλικό του Παναθηναϊκού PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Οι ενοχλήσεις του Βιγιαφάνιες στο γόνατο, η επιστροφή του Πούγγουρα στην Αθήνα για ιατρικούς λόγους και οι εξαντλητικές ασκήσεις του Γιοβάνοβιτς στην επιθετική ανάπτυξη

Εντατικά μαθήματα επιθετικής ανάπτυξης, αλλά και... απρόοπτα είχε το πρόγραμμα της πρωινής προπόνησης τα Παρασκευής (30/07) για τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο Χορστ.

Αποστολή στο Χορστ: Κώστας Γουλής

Πρώτα απ’ όλα η αποστολή των "πράσινων" στην Ολλανδία μετράει ένα πρόσωπο λιγότερο, καθώς ο Αχιλλέας Πούγγουρας επέστρεψε στην Αθήνα για ιατρικούς λόγους. Ο Μακεδόνας αμυντικός δεν έχει ξεπεράσει ακόμη σε απόλυτο βαθμό ένα ιατρικό ζήτημα που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες ημέρες και μολονότι αναμενόταν να "μπει" στις προπονήσεις, αυτό δεν έγινε κι ως εκ τούτου κρίθηκε πως θα ήταν προτιμότερο να γυρίσει στην Αθήνα για να αφήσει πίσω του σιγά-σιγά το ιατρικό "θέμα", χωρίς να είναι ακόμη ξεκάθαρο πότε θα επιστρέψει στο 100%.

Από εκεί και πέρα η πρωινή προπόνηση είχε κι ένα απρόοπτο, καθώς στο φινάλε της πρώτης άσκησης επιθετικής ανάπτυξης, ο Λούκας Βιγιαφάνιες ένιωσε μία ενόχληση στο γόνατο κι αποχώρησε προληπτικά από το πρόγραμμα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν θα προπονηθεί το απόγευμα και η παρουσία του στο αυριανό (Σάββατο 31/07, 17:00) φιλικό με τη Φένλο είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Μετά το αρχικό ζέσταμα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικέντρωσε όλο το πρόγραμμα πάνω στην τακτική και στις ασκήσεις επιθετικής ανάπτυξης. Ο Σέρβος τεχνικός χώρισε τους παίκτες του σε δύο ομάδες -"πορτοκαλί" και "πράσινους"- τοποθετώντας ενδιάμεσά τους 10 ανδρείκελα. Η άσκηση γινόταν στα 2/3 του γηπέδου κι ολοκληρωνόταν πάντα, όταν ο γκολκίπερ (Χατζηγιαννάκης) έκανε βολέ στο σημείο που βρισκόταν ο Κόντης.

Οι "πορτοκαλί" ήταν οι Σάντσες, Σερπέζης, Ρόμπι, Χατζηθεοδωρίδης, Πέρεθ, Αγιούμπ, Αϊτόρ, Σανκαρέ, Αθανασακόπουλος, Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος, Ιωαννίδης και οι "πράσινοι" οι Κώτσιρας, Βέλεθ, Σιδεράς, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Σαβιέρ, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Ενγκμπακοτό, Μακέντα, Καμπετσής.

Με τον αμυντικό μέσο να ανεβαίνει με την μπάλα, ο Γιοβάνοβιτς διέκοψε την άσκηση και τοποθέτησε τους παίκτες που ήταν πιο προωθημένοι στις θέσεις που ήθελε αυτός να είναι. Συγκεκριμένα, ζητούσε πέντε παίκτες μπροστά από τον αμυντικό μέσο, θέλοντας οι τρεις να είναι πιο κοντά του και οι δύο πιο προωθημένοι.

"Θέλω να παίρνετε αυτές τις θέσεις, για να έχει πιο πολλές επιλογές ο παίκτης που έχει τη μπάλα. Αν δεν έχουν σωστές θέσεις οι παίκτες μπροστά από αυτόν με τη μπάλα, να τη γυρίσετε στην άμυνα μέχρι να τοποθετηθούν σωστά".

"Πολύ αργή κυκλοφορία..."

Στη δεύτερη άσκηση που έγινε στο μισό γήπεδο, ο Σέρβος τεχνικός κράτησε τους μέσους και τους μεσοεπιθετικούς. Συγκεκριμένα τους Σανκαρέ, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδη, Καμπετσή, Καρλίτος, Αθανασακόπουλο, Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, Σαβιέρ, Μακέντα, τους οποίους χώρισε σε τρεις ομάδες.

Η πρώτη πάσα πήγαινε στον φορ που έπαιζε με πλάτη τη γύρισε στον χαφ κι από εκεί και πέρα έψαχναν την καλύτερη δυνατή επιλογή, είτε προς ακραίους για σέντρα και τελείωμα, είτε προς τον φορ για το τελείωμα. Όλα αυτά υπό την εποπτεία του Ιβάν, ο οποίος ήταν πολύ απαιτητικός.

Υπήρξαν στιγμές που, παρότι κυκλοφόρησε σωστά η μπάλα μέχρι το γκολ, ο Σέρβος τεχνικός φώναζε "πάμε πάλι, δεν μου άρεσε, πολύ αργή κυκλοφορία", είτε έδινε οφσάιντ, όταν έφευγε βιαστικά η κάθετη πάσα. "Μην κάνετε μηχανικά την πάσα, δείτε που είναι ο παίκτης που τη δίνετε" ήταν η οδηγία του, ενώ από τους τέσσερις της άσκησης, όταν οι δύο πάταγαν περιοχή, ζητούσε από τον τρίτο να κινηθεί στα άκρα για να ζητήσει πάσα και να "ανοίξει" την αντίπαλη άμυνα. Επίσης, στην ίδια άσκηση, αν η πάσα πήγαινε στον κεντρικό επιθετικού, του έλεγε να κάνει κίνηση διαγώνια, για να πάρει μαζί του τον αμυντικό και να αφήσει κενό για να έρθει εκεί άλλος συμπαίκτης του.

Στο τέλος της προπόνησης έμειναν ορισμένοι παίκτες για εκτελέσεις φάουλ στους Χριστογεώργο και Ξενόπουλο. Συγκεκριμένα, πάνω απ’ την μπάλα ήταν οι Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής, Ιωαννίδης, Καρλίτος, Μακέντα, Μπουζούκης, Ενγκμπακοτό, Αϊτόρ, Αγιούμπ, Χατζηθεοδωρίδης, με τον Γιοβάνοβιτς να έχει κοντά του τον Χατζηγιοβάνη και να του δείχνει πως πρέπει να βάζει το σώμα του, τι κλίση να έχει και σε ποιο σημείο να βρίσκεται η μπάλα.

Ειδικά ο Σέρβος τεχνικός, κάτι... ήξερε από εκτελέσεις φάουλ στην καριέρα του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ