STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων Σμύρνης - Λαμία 0-1: Γλυκό φινάλε με Ρόμανιτς

Οι παίκτες της Λαμίας πανηγυρίζουν γκολ του Ρόμαριτς κόντρα στον Απόλλωνα
Οι παίκτες της Λαμίας πανηγυρίζουν γκολ του Ρόμαριτς κόντρα στον Απόλλωνα EUROKINISSI SPORTS

Η Λαμία ολοκλήρωσε την εξαιρετικη παρουσία της στα φετινά play outs επικρατώντας 1-0 του Απόλλωνα στην Ριζούπολη, έχοντας για σκόρερ και καλύτερο παίκτη τον Λάζαρ Ρόμανιτς (VIDEO).

Η Λαμία παρατάχτηκε στο "Γεώργιος Καμάρας" ούσα αήττητη στα εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε προηγουμένως στα play outs της φετινής Super League Interwetten και φρόντισε να δείξει πως εκείνα τα αποτελέσματα μόνο τυχαία δεν ήταν.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου επιβλήθηκε 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης χάρη σε όμορφο γκολ του Ρόμαριτς στο 10ο λεπτό και κεφαλαιοποίησε έτσι την υπεροχή της στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τον Απόλλωνα να είναι καλύτερος στο δεύτερο μέρος αλλά να μη βρίσκει το γκολ στις δικές του καλές στιγμές.

Αυτή ήταν η τρίτη φετινή νίκη της ομάδας της Φθιώτιδας απέναντι στον Απόλλωνα και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-0), με την "ελαφρά ταξιαρχία" από την πλευρά της να ψάχνει ακόμα την πρώτη επιτυχία της σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα (έχει μόνο ένα γκολ στο ενεργητικό της σε σύνολο έξι αγώνων), που θα την αναζητήσει στο εξ αναβολής ματς που έχει να δώσει με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο ΡΟΜΑΝΙΤΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΑΜΥΝΑ

Απόλλων και Λαμία πήραν μέρος σε ένα ματς χωρίς βαθμολογική σκοπιμότητα από τη στιγμή που και οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλίσει ήδη την παρουσία τους στην Super League Interwetten και τη νέα σεζόν και αυτό βοήθησε ώστε να προσφέρουν ένα αρκετά καλό θέαμα στο φίλαθλο κοινό που το παρακολούθησε, με αρκετές καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και γρήγορο ρυθμό.

Μεγάλος πρωταγωνιστής από πλευράς Λαμίας ήταν ο Λάζαρ Ρόμανιτς καθώς από τα πόδια του 23χρονου Σέρβου εξτρέμ πέρασαν όλες σχεδόν οι μεγάλες φάσεις που έφτιαξε η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου. Στην πρώτη που πήρε μέρος, βρήκε μάλιστα το δρόμο προς τα δίχτυα στο 10ο λεπτο, όταν από βολέ του Επασί και κεφαλιά του Καραμάνου, εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Κάλισιρ για να μπει στην περιοχή και να νικήσει με ψύχραιμο πλασέ τον Βέρχουλστ (0-1).

Το 1-0 σήμανε το 4ο φετινό γκολ του Ρόμανιτς που είχε τρεις ακόμα καλές στιγμές (23', 31', 45' ) για να κάνει δύο τα προσωπικά του τέρματα και της ομάδας του ενώ στο 13' έβγαλε τον Προβυδάκη σε θέση για γκολ, με το δυνατό σουτ εντός περιοχής του δεύτερου να φεύγει κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν η πιο επικίνδυνη ομάδα στο γήπεδο και αυτή που έφτανε με μεγαλύτερες αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ, ωστόσο και ο Απόλλωνας είχε τις δικές του καλές στιγμές για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, με τον Επασί να λέει "όχι" στο σουτ του Φερνάντεθ (14) και στο ανάποδο ψαλίδι του Φατιόν (31') και τον Χουχούμη να στέλνει τη μπάλα άουτ με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής. Κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 15 τελικές προσπάθειες και από τις δύο ομάδες, με τον Απόλλωνα να έχει 7 και την Λαμία μία περισσότερη, με τα expected goals του πρώτου 45λεπτου (κοντά στο "1") να δικαιολογούν το προβάδισμά της.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας μπήκε με μεγαλύτερη επιθετική διάθεση ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης και όχι μόνο κράτησε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια (51%-49% η κατοχή στο πρώτο μέρος) αλλά κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, αναγκάζοντας την Λαμία να μην έχει τη δημιουργία του πρώτου μέρους αλλά να εστιάσει πρωτίστως στο πώς θα αναχαιτίσει τους παίκτες της "ελαφράς ταξιαρχίας".

Η ΕΝΤΟΝΗ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΔΕΝ ΚΑΡΠΟΦΟΡΗΣΕ

Η πίεση των παικτών του Χάβου θα μπορούσε κάλλιστα να είχε μετουσιωθεί σε κάποιο γκολ αλλά στις δύο μεγάλες φάσεις που δημιούργησαν μέχρι το 65' δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 52' ο Ιωαννίδης βγήκε σε ένα εξαιρετικό τετ α τετ με τον Επασί και τον νίκησε με το πλασέ του αλλά η μπάλα αποκρούστηκε σωτήρια από τον Αντέτζο στο ύψος της μικρής περιοχής ενώ στο 65' ο Τομάς εφόρμησε κατά μέτωπο στην αντίπαλη περιοχή αλλά ο Επασί απέκρουσε το ευθύβολο σουτ του.

Από την πλευρά της η Λαμία είχε να επιδείξει μόνο ένα αξιόλογο σουτ του Τιρόνε στο 47', με την ομάδα της Φθιώτιδας να χάνει τη φρεσκάδα της στην επανάληψη καθώς και το ωραίο passing game που της επέτρεψε να βγάλει καλές φάσεις στο πρώτο 45λεπτο. Όσο περνούσε η ώρα ο Απόλλωνας ανέβαζε πίεση και η Λαμία προσπαθούσε απλά να διαχειριστεί το ματς παίζοντας με το χρόνο, με τον Μάκη Χάβο να κάνει τριπλή αλλαγή στο 79' (πέρασαν Ρώσση, Βάρκας και Λαγός) για να φρεσκάρει την ομάδα του αλλά τη μεγάλη φάση να μην έρχεται.

Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν και απορρόφησαν την πίεση, για να κρατήσουν το 1-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και να κλείσουν ονειρεμένα μία σεζόν, όπου άρχισε πολύ άσχημα και τους μετέτρεψε σε φαβορί για τον υποβιβασμό αλλά που κατάφεραν να τα φέρουν όλα τούμπα στη συνέχεια και να ανανεώσουν το εισιτήριο της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΛΑΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ