STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων Σμύρνης - Άρης 0-0: Πολύτιμος βαθμός για τους γηπεδούχους, έχασαν έδαφος οι κίτρινοι

Ο Μπρούνο Άλβες στην αναμέτρηση του Άρη με τον Απόλλωνα
Ο Μπρούνο Άλβες στην αναμέτρηση του Άρη με τον Απόλλωνα EUROKINISSI

Ο Απόλλων Σμύρνης παρουσιάζοντας ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το ματς με τον ΟΦΗ, πριν λίγες μέρες, πήρε έναν πολύτιμο βαθμό κόντρα στον Άρη μετά το ισόπαλο 0-0 με τους "κίτρινους" να χάνουν βαθμός στη μάχη της εξάδας.

Ισόπαλο δίχως τέρματα έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Άρη το Σάββατο το βράδυ με τους γηπεδούχους να προσθέτουν ένα πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνουν για την παραμονή. Την ίδια ώρα οι κίτρινοι άφησαν δύο πολύτιμους βαθμούς στη Ριζούπολη και έμειναν πίσω στη μάχη για την εξάδα.

Ο Απόλλων Σμύρνης έδειξε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με την εικόνα του πριν λίγες μέρες και την ήττα του με 3-0 από τον ΟΦΗ και ήταν η ομάδα που θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ σε αντίθεση με τον Άρη που δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Βέρχουλστ.

Οι δύο ομάδες είχαν αρκετές επιστροφές στις συνθέσεις τους με ποδοσφαιριστές τόσο του Απόλλωνα Σμύρνης όσο και του Άρη να αφήνουν πίσω τους τον κορονοϊό και να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα.

Το παιχνίδι είχε ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και είναι χαρακτηριστικό πως ο Απόλλων ολοκλήρωσε το ματς με πέντε τελικές προσπάθειες, οι δύο στην εστία και xgoal 0,58 ενώ την ίδια ώρα ο Άρης είχε 13 τελικές, τις τέσσερις στην εστία με 0,72xgoal. Μάλιστα την καλύτερη στιγμή στην αναμέτρηση την είχαν οι γηπεδούχοι με τον Μπαξεβανίδη στο δεύτερο μέρος με τον Κουέστα να λέει όχι και να κρατάει το μηδέν.

Από την άλλη η καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα με κεφαλιά του Μπράμπετς και σωτήρια επέμβαση του Βέρχουλστ ο οποίος λίγο πριν το φινάλε με την επέμβαση του έδωσε και αυτός το βαθμό στην ομάδα του.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Χωρίς ευκαιρία το πρώτο μέρος

Για να δούμε καλή στιγμή στο πρώτο μέρος έπρεπε να φτάσουμε στο 37' της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα να απειλεί πρώτος. Ο Γιαννιώτας έφυγε τετ α τετ από τα αριστερά, έκανε το σουτ υπό πίεση με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας του Κουέστα. Αυτή ουσιαστικά ήταν και η μοναδική φάση άξια αναφοράς στο πρώτο 45λεπτο. Ενώ από πλευράς Άρη υπήρξε μια τριπλκή φάση η οποία όμως ξεκίνησε από οφσάιντ του Μαντσίνι και ήταν ως μη γενόμενη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή από πλευράς των γηπεδούχων καθώς ο Νίκο Μαρτίνες μπήκε στο ματς αντί του Γιαννιώτα. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν και άλλο την απόδοση τους, πήραν τη μπάλα στα πόδια τους και έπαιξαν στα ίσια τον Άρη.

Αρχικά οι παίκτες του Απόλλωνα σκόραραν με τον Ιωαννίδη σε μια φάση όπου σωστά ο επιθετικός των γηπεδούχων υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ στο 52'.

Τρία λεπτά αργότερα όμως οι παίκτες της ομάδας της Ριζούπολης θα μπορούσαν να πάρουν προβάδισμα όταν στο 55' ο Σλίβκα έκανε υπέροχη κάθετη πάσα προς τον Μπαξεβανίδη που έκανε το πλασέ αλλά ο Κουέστα με σωτήρια επέμβαση απομάκρυνε τη μπάλα.

Ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος με εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα στο 79' αλλά ο Βέρχουλστ απομάκρυνε με γροθιές χωρίς πρόβλημα.

Από μια φάση στις καθυστερήσεις

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Απόλλων Σμύρνης θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 90+1' όταν ο Νίκο Μαρτίνες έκανε την κάθετη πάσα προς τιν Σίγκνεβιτς ο οποίος έφυγε τετ α τετ, μπήκε στην περιοχή, απείλησε και έκανε το πλασέ υπό την πίεση του Μπράμπετς με τη μπάλα να φεύγει έξω σε μια φάση όπου οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι.

Στο 90+4' ο Άρης θα μπορούσε να "κλέψει" τη νίκη όταν σε κόρνερ από τα αριστερά ο Μπράμπες πήρε την σκαστή κεφαλιά με τον Βέρχουλστ να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ