ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αποκάλυψη Νάγκελσμαν: "Ο πατέρας μου αυτοκτόνησε πριν από 16 χρόνια, εργαζόταν στις μυστικές υπηρεσίες"

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν
Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν © 2023 MARKUS SCHREIBER / AP IMAGES

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Γερμανίας αποκάλυψε ότι ο πατέρας του εργαζόταν στις μυστικές υπηρεσίες κι αυτοκτόνησε χωρίς να αφήσει σημείωμα, όταν εκείνος ήταν 20 χρόνων.

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν στη συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel αναφέρθηκε στον πατέρα του, ο οποίος δεν βρίσκεται εν ζωή.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας μίλησε συγκεκριμένα για τον θάνατο του πατέρα του, αποκαλύπτοντας εργαζόταν στις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας κι ότι αυτοκτόνησε πριν από 16 χρόνια χωρίς να αφήσει κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τι τον ώθησε σε αυτή την πράξη.

"Συχνά σκέφτομαι εκείνη την ημέρα. Ήταν δύσκολο. Ο μπαμπάς μου δεν άφησε αποχαιρετιστήριο γράμμα, δεν υπήρχε εξήγηση", είπε αρχικά ο Νάγκελσμαν, ο οποίος ήταν 20 ετών τότε και παρακολουθούσε ένα μάθημα προπονητικής τη μοιραία μέρα.

"Αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτοκτόνησε κατέστησε σαφές ότι η ήταν πολύ σίγουρος για την απόφασή του. Αισθάνομαι πολύ άσχημα, αλλά με βοήθησε να καταλάβω ότι ήθελε οπωσδήποτε να πεθάνει και ότι δεν ήταν μια κραυγή για βοήθεια ή ένα σημάδι.

Νομίζω ότι πρέπει να σεβαστώ μια τέτοια απόφαση. Θεωρώ πως ήταν ένας συνδυασμός του φόρτου εργασίας του και της γενικής του κατάστασης.

Είχε αλλάξει προς το τέλος της ζωής του. Μπορούσες να πεις ότι η πίεση της δουλειάς του τον επηρέασε. Δεν του επέτρεπαν να μιλήσει για τη δουλειά του. Αυτός ήταν και ο λόγος που συχνά έλεγε ότι ήταν πάρα πολύ για εκείνον.

Δεν μοιραζόταν τις ανησυχίες στη δουλειά του. Τελικά, αυτό τον πίεσε πολύ".

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ