ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αποκαλύψεις Πογέτ: "Αυτά είπα στο τηλέφωνο με τον Φορτούνη, ο Μπακασέτας είναι untouchable"

Αποκαλύψεις Πογέτ: "Αυτά είπα στο τηλέφωνο με τον Φορτούνη, ο Μπακασέτας είναι untouchable"
INTIME SPORTS

Ο Γκουστάβο Πογέτ ξεκαθάρισε για ποιο λόγο δεν κάλεσε στην Εθνική τον Κώστα Φορτούνη και απάντησε γιατί δεν... αγγίζεται από την ενδεκάδα ο Μπακασέτας. Τι είπε για τη μη κλήση του Ντόη, αναφέρθηκε και σε άλλους παίκτες που δεν είναι στις επιλογές του, ενώ απάντησε αν θα θεωρήσει πως απέτυχε σε περίπτωση που η Εθνική δεν προκριθεί στα τελικά του EURO. Το SPORT24 ήταν εκεί.

Η απόφαση του Γκουστάβο Πογέτ να μην συμπεριλάβει τον Κώστα Φορτούνη στις κλήσεις του για τις δύο κομβικές μάχες με την Ιρλανδία (16/6) και την Γαλλία (19/6) για τα προκριματικά του EURO 2024 έκανε "κρότο". Μόλις λίγους μήνες πριν επέστρεψε μετά βαΐων και κλάδων στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και άπαντες πίστευαν ότι πλέον θα ήταν ένα βασικό γρανάζι στη γαλανόλευκη μηχανή.

Ο Ουρουγουανός κόουτς είχε όμως διαφορετική άποψη και άπαντες ήθελαν να ακούσουν από το στόμα του το πώς και το γιατί έφτασε σε μια τέτοια απόφαση. Ποιο ακριβώς ήταν το σκεπτικό του και ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού είναι ξανά εκτός κάδρου και ενώ προέρχεται από πολύ καλές εμφανίσεις,

Το SPORT24 βρέθηκε στην ανοικτή συζήτηση των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Εθνικής με τον Γκουστάβο Πογέτ, προκειμένου να αποσαφηνιστούν ορισμένα πράγματα. Ο προπονητής ήταν ξεκάθαρος για το θέμα του Φορτούνη, αποκάλυψε για ποιο λόγο δεν τον κάλεσε, ενώ απάντησε και για άλλες περιπτώσεις παικτών που βρέθηκαν στο επίκεντρο.

Γιατί δεν κάλεσε τον Φορτούνη και ο untouchable Μπακασέτας

"Έπρεπε να αλλάξω το σύστημα για να χωρέσει ο Φορτούνης. Από 4-3-3 να παίξω ένα 4-2-3-1 και αυτή τη στιγμή ο Μπακασέτας δεν αγγίζεται (untouchable είναι η λέξη που χρησιμοποίησε στα αγγλικά). Απ' αυτόν ξεκινάει η ενδεκάδα, είναι ένας παίκτης που μου προσφέρει γκολ.

Ήταν το πιο δύσκολο τηλεφώνημα που έπρεπε να κάνω. Απογοητεύτηκε που έμεινε εκτός, αλλά του εξήγησα. Δεν καθίσαμε δύο ώρες στο τηλέφωνο, διότι έτσι και αλλιώς δεν θα άλλαζε η απόφαση μου. Μπορεί στο τέλος να κάνω λάθος", αποκάλυψε ο Γκουστάβο Πογέτ.

Ο προπονητής της Εθνικής μας διευκρίνισε όμως ότι αφορά αυτά τα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια και δεν είναι μια απόφαση που θα ισχύει εσαεί, θυμίζοντας πως ήταν στις προηγούμενες κλήσεις και βοήθησε από τη μεριά του να έρθει η νίκη με το Γιβραλτάρ. "Τίποτα δεν άλλαξε σε σχέση με τον Κώστα".

Πρόσθεσε πως το πλεονέκτημα του ομοσπονδιακού εκλέκτορα είναι ότι μπορεί να καλεί τους καλύτερους παίκτες για να υπηρετήσουν το πλάνο του και το σχέδιό του, αυτούς που μπορούν να παίξουν με τον συγκεκριμένο τρόπο που ο ίδιος θέλει. "Δεν επιλέγω απαραίτητα τους καλύτερους ποδοσφαιριστές, αλλά εκείνους που ταιριάζουν περισσότερο και αγωνίζονται καλύτερα στη θέση τους", τόνισε ο κόουτς.

Ο Ντόη που έμεινε εκτός, ο Κωνσταντέλιας που τον έχει εντυπωσιάσει και οι τερματοφύλακες

Δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για το θέμα του Ντόη, ο οποίος δεν κλήθηκε αν και έγιναν όλες οι απαραίτητες κινήσεις από μεριάς της ΕΠΟ, ώστε να μπορεί να παίξει στην Εθνική Ανδρών. "Ήταν στους 33-34 της προεπιλογής, μίλησα μαζί του, του εξήγησα κάποια πράγματα επίσης, το σημαντικό είναι ότι είναι εδώ και διαθέσιμος για μας". είπε και συνέχισε:

"Να είμαστε ήρεμοι. Είδα δέκα φορές τον Ολυμπιακό και κάθε φορά είχε διαφορετικό κεντρικό δίδυμο. Τη μια έπαιζε στο πλάι του Σισέ, την άλλη με τον Μπα, την άλλη με τον Παπασταθόπουλο". Ουσιαστικά ήθελε να πει πως δεν έπαιξε συνεχόμενες φορές με τον ίδιο συμπαίκτη, ώστε να καταλάβει το πώς λειτουργεί, διότι κάθε φορά ο παρτενέρ του Ντόι είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Ο κόουτς έκανε μνεία και στον Σάλιακα, ο οποίος επίσης βρίσκεται στα ραντάρ του και τον υπολογίζει για μελλοντικές κλήσεις της Εθνικής μας. "Όταν ήρθα, η κατάσταση ήταν δράμα στη θέση του δεξιού μπακ. Τώρα έχουμε 3-4 δεξιά μπακ", σχολίασε, ενώ εγκωμίασε τον Κωνσταντέλια και είπε πως είναι η μεγάλη ευχάριστη έκπληξη η πρόοδος του νεαρού παίκτη του ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν στις επιλογές του με Γιβραλτάρ και Λιθουανία, παίρνοντας μάλιστα το βάπτισμα του πυρός.

Αποκαλύψεις Πογέτ: "Αυτά είπα στο τηλέφωνο με τον Φορτούνη, ο Μπακασέτας είναι untouchable"
INTIME SPORTS


Επίσης, ανέφερε πως "για την άμυνα ξέρω πως θα μπορούσα να στηριχθώ στον Κολοβέτσιο. Δεν έχει κληθεί αλλά δεν έχει τελειώσει από την Εθνική". Ο Πογέτ αποκάλυψε ακόμα ότι έχει στις προπονήσεις τον Αλεξανδρόπουλο, αν και δεν είναι στις κλήσεις. "Πήραμε άδεια από τη Σπόρτινγκ για να έρθει για προπονήσεις μαζί μας την άλλη εβδομάδα. Θέλουμε να τον δούμε και να τον γνωρίσουμε σε αυτό το επίπεδο".

Ο Ουρουγουανός έχει εντυπωσιαστεί από ορισμένους τερματοφύλακες: "Είμαι εντυπωσιασμένος με μερικούς γκολκίπερ. Θα θυμάμαι για πάντα τον περασμένο Ιούνιο και τον Διούδη. Και 20 χρόνια να περάσουν, θα τον θυμάμαι. Ήθελα να δω και να γνωρίσω τον Τζολάκη. Μπορεί να είμαι σωστός ή λάθος, αλλά τον είχα παρακολουθήσει".

Δεν θα θεωρήσει πως θα ναι αποτυχημένος αν δεν πάει η Εθνική στο EURO

Για το εάν είναι αποτυχία αν δεν προκριθεί στο EURO της Γερμανίας η Εθνική, απάντησε: "Όχι δεν θα είναι αποτυχία. Όταν πηγαίνεις για μία συνέντευξη, κοιτάς πάντα το ρεαλιστικό. Αν όταν περνούσα από συνέντευξη για τη θέση του προπονητή, μου έλεγαν 'ξέρετε, θέλουμε να πάρουμε το Μουντιάλ', θα τους απαντούσα 'ευχαριστώ, αλλά δεν ενδιαφέρομαι'. Ζω από τα αποτελέσματα και το ξέρω αυτό. Δεν μου αρέσει να έχω μια δουλειά απλά για να την έχω. Φυσικά και θέλουμε την πρόκριση".

Για το συμβόλαιό του είπε πως έχει ισχύ μέχρι τον Δεκέμβριο και υπάρχει ρήτρα ανανέωσης για τρεις μήνες ακόμη. Φυσικά αν βρεθούμε στα τελικά, αντιλαμβάνεται κάποιος πως η συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχιστεί.

Ο κόουτς μίλησε και για την έλλειψη προπονητικού κέντρου, λέγοντας: "Προσπαθούμε να έχουμε το σπίτι μας. Η Ουρουγουάη όταν απέκτησε το δικό της συγκρότημα, άλλαξε επίπεδο. Πρέπει να το κάνουμε αυτό όλοι μαζί. Να είμαστε όλοι μαζί με τον κόσμο. Και εάν μείνω για λίγα ακόμα χρόνια, να έχω βάλει και εγώ ένα λιθαράκι. Εάν έχω μείνει εδώ τρία χρόνια και δεν έχουμε προπονητικό, τότε η ευθύνη θα είναι σε μένα. Δεν είναι εύκολο αλλά το προσπαθούμε. Είμαι κάπως πιο αισιόδοξος αυτή τη στιγμή".

Το όνειρό του για μια γεμάτη OPAP Arena και ο Εμπαπέ

Ο κόουτς θέλει να δει γεμάτη την OPAP Arena και η γαλανόλευκη να έχει πλέον μια καυτή έδρα που να την αισθάνεται ο αντίπαλος: "Ας βγάλουμε τις φανέλες των συλλόγων αυτές τις ημέρες και ας φορέσουμε αυτήν της Εθνικής. Θέλουμε ένα γεμάτο γήπεδο με την Ιρλανδία και φυσικά να πάρουμε τη νίκη. Είναι πολύ σημαντική η σύνδεση του κόσμου με την ομάδα. Θέλουμε παραπάνω κόσμο, ένα γεμάτο γήπεδο. Θυμάμαι πως όταν είχα έρθει, το πρώτο ντέρμπι ήταν με τον Παναθηναϊκό. Ήταν σαν... πόλεμος. Welcome to Greece. Δεν θέλω όταν έρθει στην Ελλάδα ο Εμπαπέ να είναι απλά μία ηλιόλουστη ημέρα. Θέλω να νιώθει την πίεση της εξέδρας".

Για την προσέγγισή του για τα ματς δεν ήθελε να πει πολλά: "Δεν μπορώ να σας πω πώς θα παίξουμε. Θα είναι λίγο διαφορετική η προσέγγιση για τον αγώνα με τη Γαλλία. Το παιχνίδι - κλειδί για εμάς είναι η Ιρλανδία. Είναι πολύ σημαντικό να πάμε στη Γαλλία και να έχουμε έξι πόντους".

Ο Πογέτ είπε ακόμα πως η καλύτερη δουλειά που είχε ποτέ, ήταν με διαφορά αυτή στη Μπράιτον, ενώ χαρακτήρισε την Premier League ως το μακράν καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, τόνισε πως είναι μεγάλο πρόβλημα που δεν παίζουν πολλοί Έλληνες στις ομάδες, αλλά παραδέχθηκε πως "και εγώ αν ήμουν στη θέση των προπονητών, θα έκανα το ίδιο εάν οι ξένοι ήταν οι πιο καλοί μου παίκτες".

Τέλος, για τη φετινή σεζόν είπε πως το πρωτάθλημα ήταν εντυπωσιακό, ενώ για τις αντιπαραθέσεις των ομάδων πως υπάρχουν στην Ελλάδα και δεν θα τις αλλάξει εκείνος, αλλα΄αυτό δεν έχει περάσει στην Εθνική, καθώς το κλίμα μεταξύ των παικτών είναι πολύ καλό και βλέπει χαρούμενα και χαμογελαστά πρόσωπα. Τέλος, ένας από τους στόχους του είναι να μάθει κάποια ελληνικά και έχει ήδη ξεκινήσει την προσπάθειά του.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΠΟΓΕΤ ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ