ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Από την Λατινική Αμερική απευθείας στον Παναθηναϊκό

Από την Λατινική Αμερική απευθείας στον Παναθηναϊκό

Ο Λεωνίδας Βόκολος ετοιμάζει βαλίτσες για την Λατινική Αμερική προκειμένου να τσεκάρει στόχους που έχουν προταθεί στον Παναθηναϊκό και το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλους τους παίκτες που πέρασαν από το τριφύλλι τα τελευταία 15 χρόνια προερχόμενοι απευθείας από ομάδες της Λατινικής Αμερικής.

Τις επόμενες μέρες ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Βόκολος, θα ταξιδέψει στην Λατινική Αμερική με σίγουρο σταθμό στην Βραζιλία προκειμένου να παρακολουθήσει κάποιους παίκτες που έχουν προταθεί στο τριφύλλι και το πλέον πιθανό είναι πως θα συναντηθεί και με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Ο Βόκολος θα μιλήσει μαζί του και δεν αποκλείεται να ζητήσει και την άποψη του σχετικά με κάποιες περιπτώσεις που απασχολούν τους πράσινους.

Από τη στιγμή που ο τεχνικός διευθυντής των πράσινων θα βρεθεί στην Λατινική Αμερική δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε να βρεθεί και στην Αργεντινή ή και σε άλλες χώρες αναλόγως με τους ποδοσφαιριστές που έχουν προταθεί στους πράσινους.

Με αφορμή το ταξίδι του Λεωνίδα Βόκολου στην Λατινική Αμερική και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ενδεχομένως στην μεταγραφική περίοδο να πάρει παίκτη που αγωνίζεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού σας παρουσιάζει τους παίκτες που έχει πάρει το τριφύλλι απευθείας από την Λατινική Αμερική.

Από την Λατινική Αμερική απευθείας στον Παναθηναϊκό


Γκάμπριελ και Μάτος οι Βραζιλιάνοι που πρόσφεραν στο τριφύλλι. Σε αντίθεση με τους Ροντρίγκο Σόουζα και Ντέιβιντ που πέρασαν και δεν ακούμπησαν

Ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος και η προηγούμενη ομάδας τους αγωνιζόταν στα πρωταθλήματα της Λατινικής Αμερικής και δεν έπαιζαν στην Ευρώπη όπως για παράδειγμα ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Στο σύνολο τους έντεκα είναι οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι ήρθαν από ομάδες της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Ουρουγουάης, του Ισημερινού και της Βενεζουέλας ενώ ποτέ αυτά τα 15 χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν απέκτησε δυο ποδοσφαιριστές από την ίδια ομάδα.

Φυσικά καλύτερος όλων όσων έχουν έρθει αυτά τα 15 χρόνια και με την μεγαλύτερη προσφορά είναι ο Έκι Γκονζάλες. Ο Αργεντινός μέσος ήρθε την σεζόν 2003-04 και κατέκτησε το νταμπλ με τον Παναθηναϊκό ενώ είχε μεγάλη συνεισφορά και στις Ευρωπαϊκές επιτυχίες των πράσινων τα επόμενα χρόνια. Ο Γκονζάλες αγαπήθηκε πολύ από τους φίλους των πράσινων ενώ δίχως αμφιβολία ήταν το τελευταίο μεγάλο δεκάρι που είχε ο Παναθηναϊκός.

Από την Λατινική Αμερική απευθείας στον Παναθηναϊκό


Γκονζάλες, Γκαλέτο και Ρομέρο από τη χώρα του τάνγκο ήρθαν απευθείας στον Παναθηναϊκό

Αξιοπρόσεκτη ήταν και η παρουσία των Φερνάντο Γκαλέτο, Μαρσέλο Μάτος και Γκάμπριελ οι οποίοι αποκτήθηκαν από την Αργεντινή ο πρώτος και από την Βραζιλία ο δεύτερος και ο τρίτος. Καλή αλλά σύντομη και η παρουσία του Φιγκερόα ο οποίος ήταν και ο ποδοσφαιριστής που έφερε στα ταμεία της πράσινης ΠΑΕ περισσότερα από 700.000 ευρώ όταν πουλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014.

Φυσικά υπήρχαν και παίκτες που ήρθαν και δεν ακούμπησαν όπως οι Ροντρίγκο Σόουσα, Ντέιβιντ Μπρας, Μπρούνο Φορναρόλι, Αριέλ Ρομέρο, Χοσέ Βελάσκες αλλά και ο πιτσιρικάς Μάρτιν Μπαλμπόα που ήρθε ως δανεικός.

Από την Λατινική Αμερική απευθείας στον Παναθηναϊκό


Η παρουσία του Φιγκερόα ήταν αξιοπρόσεκτη σε αντίθεση με αυτή των Φορναρόλι, Βελάσκες, Μπαλμπόα.

ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΟΝΟ/ΜΟ ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΑ ΣΕΖΟΝ ΣΥΜ/ΕΣ ΓΚΟΛ
Φερνάντο Γκαλέτο Σαν Λορέντζο Αργεντινή 1999-00 90 2
Εζέκιελ Γκονζάλες Ροσάριο Σεντράλ Αργεντινή 2003-04 97 18
Αριέλ Σεμπαστιάν Ρομέρο Ρασίνγκ Κλουμπ Αργεντινή 2006-07 59 5
Μαρσέλο Μάτος Κορίνθιανς Βραζιλία 2007-08 63 3
Ροντρίγκο Σόουσα Φλαμένγκο Βραζιλία 2008-09 8 2
Ντέιβιντ Μπρας Παλμέιρας Βραζιλία 2008-09(β) 3 -
Ροντρίγκες Γκάμπριελ Φλουμινένσε Βραζιλία 2008-09 52 7
Μπρούνο Φορναρόλι Νασιονάλ Ουρουγουάη 2012-13 26 2
Λουτσιάνο Φιγκερόα Έμελεκ Ισημερινός 2012-13 (β) 16 6
Χοσέ Βελάσκες Μινέιρο Βενεζουέλα 2012-13 17 1
Μάρτιν Μπαλμπόα Σερίτο Ουρουγουάη 2013-14 1 -
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ