ΠΑΟΚ

Αναρμόδιο το CAS, οριστικά στο Europa ο ΠΑΟΚ

Αναρμόδιο το CAS, οριστικά στο Europa ο ΠΑΟΚ
Κατσουράνης Ζέκα INTIME SPORTS

Το CAS έβγαλε ανακοίνωση με την οποία δήλωσε αναρμόδιο να δικάσει την προσφυγή του ΠΑΟΚ και έτσι η βαθμολογία των πλέι οφ παραμένει ως έχει με τον ΠΑΟΚ δεύτερο στα πλέι οφ και τον Παναθηναϊκό στο Champions League.

Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης απέφυγε να καλύψει το κενό της νομοθεσίας της ΕΠΟ και να γίνει το τριτοβάθμιο όργανο στη διαμάχη με το "Δικέφαλο" που καυτηριάζει την άρνηση του Γιώργου Σαρρή να διατάξει μία υποτυπώδη έρευνα για τις συνταρακτικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών.

Διαψεύστηκαν οι-λίγες ευθύς εξαρχής-ελπίδες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για δικαίωση της ομάδας στο CAS για την υπόθεση αφαίρεσης τριών βαθμών από τα πλέι οφ.

Με ανακοίνωσή της η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ ενημέρωσε πώς το CAS αποφάσισε να δηλώσει αναρμόδιο να δικάσει επί της ουσίας την προσφυγή της, με αποτέλεσμα να "κλειδώσει" η συμμετοχή της ομάδας στο Europa League και παράλληλα να παίξει ο Παναθηναϊκός στο Champions League.

.Από 'κει και πέρα, η είδηση μέσα από την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ, αφορά στη θέση που παίρνει για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην επίθεση που εξαπολύει στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, γιατί πέρα από το γεγονός ότι δεν είχε την ευθιξία να παραιτήθεί, αρνείται να διατάξει μία υποτυπώδη έρευνα. Μάλιστα, προαναγγέλλει πώς θα επανέλθει για το θέμα.

Αναλυτικά, το κείμενο της ανακοίνωσης:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πληροφορήθηκε μόλις την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να δηλώσει αναρμόδιο να δικάσει επί της ουσίας την προσφυγή μας για την απόφαση των Πειθαρχικών Επιτροπών της ΕΠΟ που αφορούσετην ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από τα πλέι οφ του Πρωταθλήματος 2013-14.

Συγκεκριμένα, το CAS απέφυγε να καλύψει το κενό της νομοθεσίας της ΕΠΟ και να αποτελέσει το τριτοβάθμιο όργανο στη μεταξύ μας διαμάχη.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποδέχεται την απόφαση του CAS να μην μπει στην ουσία του ζητήματος, ωστόσο οφείλει να επισημάνει πως η δήθεν αξιοπιστία της ΕΠΟ και των επιτροπών της δεν πείθει ούτε τον πλέον αφελή. Η “ακεραιότητα” και η “ανεξάρτητη κρίση” των ανθρώπων που αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον ΠΑΟΚ αποδεικνύονται περίτρανα μέσα τις… τυχαίες συνομιλίες “αλλοδαπών” που ερευνά η δικαιοσύνη.

Η ΕΠΟ και οι Πειθαρχικές Επιτροπέςτης εκτίθενται μόνες τους, δέσμιες ενός συστήματος που τις "θρέφει” και ανήμπορες για πραγματικά έργα που θα προασπίσουν το συμφέρον του αθλήματος.

Ο κ. Σαρρής, βέβαια, όχι μόνο δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί, όχι μόνο δεν έχει αρθρώσει μια συλλαβή, έστω για τους τύπους, για όσα του καταλογίζονται από έντιμους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, αλλά αρνείται να διατάξει μια υποτυπώδη έρευνα για τις συνταρακτικές αποκαλύψεις! Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, άλλωστε, έχει δείξει πως αντιδρά μόνο σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ…

Το ελληνικό ποδόσφαιρο χάνει και τους λίγους φιλάθλους που απέμειναν να αντιστέκονται στην εικόνα απόλυτης παρακμής που παρουσιάζει και οι “άρχοντές του” ορθώνουν το ανάστημά τους μόνο για να εκδικηθούν όποια ΠΑΕ φωνάξει για την κατάντια τους. Θα επανέρθουμε σύντομα…

ΥΓ: Παράλληλα με την κατάρρευση του παραποδοσφαίρου, ευελπιστούμε ότι θα καταρρεύσει το διαβρωμένο σύστημα σε μεγάλο μέρος των ΜΜΕ που προσπαθούν πίσω από νομικίστικες δικαιολογίες να κάνουν τον συνήγορο του Διαβόλου και να υποβιβάσουν ή να αποκρύψουν τις αποκαλύψεις που προκύπτουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ