SERIE A

Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 12 μήνες η πρόταση του εισαγγελέα για τον Ανιέλι

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι
Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι © 2016 MATTHIAS SCHRADER, FILE / AP IMAGES

Η δίκη για την παρουσίαση "πλασματικών" κεφαλαιακών κερδών ξεκίνησε, με τον εισαγγελέα να ζητάει μεταξύ άλλων να απαγορευθεί η δυνατότητα ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στους Αντρέα Ανιέλι της Γιουβέντους και Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, της Νάπολι.

Η δική για την παρουσίαση των πλασματικών κεφαλαιακών κερδών (ψευδή λογιστικά στοιχεία) στο ιταλικό ποδόσφαιρο ξεκίνησε σήμερα (12/04) στη Ρώμη και σε αυτήν την υπόθεση εμπλέκονται έντεκα σύλλογοι της Serie A, ανάμεσά τους η Γιουβέντους και η Νάπολι μαζί με τους παράγοντές τους, όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport. Για τη Γιουβέντους είχε ξεκινήσει η έρευνα από τις δικαστικές αρχές του Τορίνου.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 16 μήνες και 10 μέρες, καθώς κατηγορείται για 32 υποθέσεις συμβολαίων που εμφάνιζε παραφουσκωμένα ποσά. Για τον ισχυρό άνδρα της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, ο εισαγγελέας ζήτησε απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 12 μήνες.

Το ίδιο αίτημα κατατέθηκε και για τους Νέντβεντ και Αριβαμπένε για οκτώ μήνες, ενώ για τον Τσερουμπίνι το ίδιο αίτημα κατατέθηκε για έξι μήνες. Η ομάδα κινδυνεύει με πρόστιμο 800 χιλιάδων ευρώ.

Ως προς τους διοικούντες τη Νάπολι, για τον Ντε Λαουρέντις ο εισαγγελέας ζήτησε απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για έντεκα μήνες και δέκα για τη σύζυγό του, ενώ την ίδια ποινή ζήτησε και για τα παιδιά τους.

Στο συγκεκριμένο σκάνδαλο εμπλέκονται και οι Πάρμα, Έμπολι και Τζένοα (της Serie A). Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Πέμπτη και την Παρασκευή και η απόφαση θα βγει μετά το Πάσχα.

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΝΑΠΟΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ