ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ανυπόμονος ο Ριέρα

Ανυπόμονος ο Ριέρα
INTIME SPORTS

Την δίψα του να αγωνιστεί με την "ερυθρόλευκη" φανέλα του Ολυμπιακού εξέφρασε ο Άλμπερτ Ριέρα, υπογραμμίζοντας πως ακόμη και σήμερα κόντρα στην Μακάμπι, ήλπιζε να παίξει κανονικά!

Ο σούπερ σταρ του Ολυμπιακού, σε δηλώσεις του πριν την έναρξη του πρώτου ματς με την Μακάμπι, μίλησε για την υποδοχή στο "Ελ. Βενιζέλος", την ζωή του στην Ελλάδα, τους λόγους που τον οδήγησαν στον Πειραιά, αλλά και τους στόχους του.

Φυσικά, ο 28χρονος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αδερφό του τονίζοντας πως περιμένει να τον αντιμετωπίσει, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν κάνει διαχωρισμούς, αφού θέλει και πρωτάθλημα και πορεία στο Europa League.

"Είμαι πολύ καλά και ευχαριστημένος. Έχω όρεξη και φιλοδοξίες και απ' ότι έχω δει πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα. Πολλά πράγματα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου όταν πρόκειται να πάρεις μεταγραφή σε μια άλλη ομάδα. Εγώ όμως σκέφτομαι την ποδοσφαιρική μου καριέρα και όχι τον τρόπο ζωής. Σίγουρα παίζει ρόλο ο τρόπος ζωής όμως εγώ ήθελα να παίρνω τίτλου. Αυτά που σκέφτηκα και αποφάσισα ήταν η δίψα για τίτλους", τόνισε αρχικά ο Ισπανός.

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στον Πειραιά: "Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη, διεκδικεί τίτλους, όμως έπαιξε ρόλο και ο Λίνεν που με ήθελε πολύ, αλλά και οι συμπαίκτες μου. Όλα αυτά με οδήγησαν για να φύγω από την Λίβερπουλ που δεν κέρδισα κανέναν τίτλο".

Για την υποδοχή στο "Ελευθέριος Βενιζέλος": "Το είδα στο ίντερνετ και στην τηλεόραση. Είμαι πολύ χαρούμενος, ο κόσμος ήταν περισσότερος απ' ότι περίμενα και ο μόνος τρόπος να ανταποδώσω είναι μέσα στο γήπεδο. Είναι μια όμορφη ευθύνη, όχι πίεση και άγχος. Πάντα βγαίνω στον αγωνιστικό χώρο για το καλύτερο, όμως άλλες φορές βγαίνει, άλλες όχι. Στον Ολυμπιακό όμως μου έδειξαν πως είμαι πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα".

Για το λόγο που διάλεξε το "77": "Σ' όλη την καριέρα μου φορούσα το "11" αλλά από σεβασμό στον συμπαίκτη μου δεν το ζήτησα. Το "7" ξέρω πως είναι το σημαντικό για τον Ολυμπιακό. Και στην Λίβερπουλ είχαν μια τραγωδία".

Για το ματς με την Μακάμπι: "Δεν είναι εύκολο παιχνίδι γιατί οι ομάδες από το Ισραήλ μπλοκάρουν και έχουν φυσική κατάσταση, όμως ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος τεχνικά και πιστεύω θα τα καταφέρουμε".

Για τον αδερφό του Σίτο, που παίζει στον Πανιώνιο: "Μ' έχει πληροφορήσει και μ' έχει ακολουθήσει σε παιχνίδια. Ξέρω τις σημαντικές ομάδες της Ελλάδας και το γεγονός πως θα παίξω αντίπαλος με τον αδερφό μου, μου δίνει ένα κίνητρο".

Για τους προσωπικούς του στόχους και το πότε θα είναι έτοιμος: "Ο αριθμός των γκολ είναι σημαντικός στόχος. Συνήθως πετυχαίνω 8, όμως θέλω να ξεπεράσω τα 10, κάτι που δεν έχω καταφέρει ακόμη. Αυτό όμως που θέλω είναι να παίζω καλά. Υπόσχομαι να παίξω καλά και να επιστρέψουμε στους τίτλους και στο Champions League. Ανυπομονώ για την στιγμή που θα μου πει ο προπονητής να μπω στον αγωνιστικό χώρο. Ήλπιζα πως θα ήταν σήμερα όμως ο προπονητής μου είπε όχι ακόμα. Έκανα μικρή προετοιμασία με την Λίβερπουλ 10-12 μέρες, όμως πιστεύω σε 2-3 μέρες θα είμαι έτοιμος να προσφέρω".

Για την συνομιλία που είχε με τους συμπαίκτες του: "Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τους συμπαίκτες μου στα αποδυτήρια. Θεωρώ πως και όσοι μένουν εκτός αποστολής και όσοι είναι εκτός ενδεκάδας πρέπει να είναι ένα γκρουπ, σαν μια ομάδα. Εύχομαι στους συμπαίκτες μου καλή τύχη και είμαι μαζί τους".

Για τις δυσκολίες που έχει συναντήσει στην Ελλάδα: "Τίποτα δύσκολο. Προέρχομαι από την Μαγιόρκα που είναι ζεστό μέρος. Είναι μικρό αλλά μοιάζει με την Αθήνα και πιστεύω θα προσαρμοστώ πολύ εύκολα".

Για την πρόβλεψή του για σήμερα:
"Θέλω ένα άνετο αποτέλεσμα, να εξασφαλίσουμε την πρόκριση. Το κυριότερο είναι να μην δεχτούμε γκολ. Είναι νωρίς για συμπεράσματα, όμως θέλω μια καλή εικόνα".

Για το αν προτιμά πρωτάθλημα ή πορεία στο Europa League: "Και τα δύο θέλω. Δεν χρειάζεται να διαλέξω".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ