ΜΙΛΑΝ

Αντσελότι: "Θέλουμε πάλι το τρόπαιο"

Αντσελότι: "Θέλουμε πάλι το τρόπαιο"
New Image

Το ιστορικό ριπίτ, κάτι που έχει ξανακάνει η ίδια τη διετία 1989-90, θέλει να πετύχει στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Κάρλο Αντσελότι με τη Μίλαν. Στήριξη σε Ντίντα, αμφίβολος ο Πίρλο

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε παραμονή του ματς, ο Κάρλο Αντσελότι έδωσε το στίγμα για τις φετινές ευρωπαϊκές προοπτικές της ομάδας του, τονίζοντας ότι η διατήρηση στην κορυφή είναι ο μεγάλος στόχος.
"Το Τσάμπιονς Λιγκ αντιπροσωπεύει τον πιο σημαντικό στόχο μας μαζί με το Μουντιάλ συλλόγων. Όταν ξεκινά η διοργάνωση αυτή είναι κάτι το ξεχωριστό για εμάς. Από τη στιγμή μάλιστα που είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης", τόνισε στις δηλώσεις του ο Ιταλός τεχνικός και συνέχισε:

"Ο στόχος μας είναι να πάμε στον τελικό, αν και είναι πολύ δύσκολο να επαναλάβουμε παρόμοια επιτυχία, ειδικά σε μία διοργάνωση όπως αυτή, όπου απάο το Μάρτη και μετά δεν επιτρέπεται το παραμικρό λάθος.

Στο Καμπιονάτο δεν ξεκινήσαμε καλά, όμως δεν μας επιτρέπεται να επιλέγουμε παιχνίδια. Θα πρέπει να τα πάμε καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ και να ανακάμψουμε στο Καμπιονάτο. Έχουμε ρόστερ που είναι ικανό να συνδιάσει αυτούς τους στόχους".




"Ομάδα με επιθετικές αρετές η Μπενφίκα"
Για την πρώτη αντίπαλο της Μίλαν στη διοργάνωση, την Μπενφίκα του "παλιόφιλου" Ρουί Κόστα, είπε: "Η Μπενφίκα είναι μία ομάδα παραδοσιακά δυνατή. Το είδαμε τόσο στους αγώνες για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ότι έχει εξαιρετικές επιθετικές αρετές.

Αναφορικά με τον Ρουί Κόστα, ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής για εμάς αυτά τα χρόνια και οι αναμνήσεις που έχουμε από αυτόν είναι υπέροχος.

Είναι μεγάλος γιατί καταφέρνει στην ηλικία που βρίσκεται να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο. Είναι ένας αληθινός επαγγελματίας".






Όσο για την άσχημη απόδοση της Μίλαν κόντρα στη Σιένα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι κόντρα στη Μπενφίκα η ομάδα του θα παρουσιαστεί μεταμορφωμένη προς το καλύτερο:

"Στην Ευρώπη έχουμε πλεονέκτημα καθώς είμαστε συνηθισμένοι από το Καμπιονάτο, όπου οι ομάδες είναι σε εξαιρετικό επίπεδο, δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα, ενώ έχουν και καλή οργάνωση τεχνική.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι στο γήπεδο θα δούμε μία άλλη Μίλαν από αυτήν που είδαμε με τη Σιένα".




Στήριξη στον -αρνητικό στη Σιένα- Ντίντα
Ο Αντσελότι στήριξε για μία ακόμη φορά δημόσια τον Ντίντα, ο οποίος δέχτηκε αυστηρή κριτικη για το αστείο γκολ που δέχθηκε στο ματς με τη Σιένα ("Αν και έχει κάνει κάποια λάθη, έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μου. Λάθη κάνουν όλοι οι τερματοφύλακες"), ενώ αποκάλυψε ότι δύσκολα θα αγωνιστεί ο Πίρλο, καθώς δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, που τον άφησε εκτός μάχης και από το ματς με Σιένα.

"Το μοναδικό πρόβλημα έχει να κάνει με τη φυσική του κατάσταση, καθώς δεν προπονήθηκε ούτε την Κυριακή. Εάν δεν προλάβει να τα καταφέρει, τότε υπάρχουν και άλλες λύσεις όπως είναι οι Έμερσον και Μπρόκι".


Από την πλευρά του, ο Κακά, που εκπροσώπησε τους παίκτες της Μίλαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από ματς Τσάμπιονς Λιγκ (ούτε αυτός αγωνίστηκε με Σιένα), υποστήριξε ότι ο στόχος του είναι να κάνει το ριπίτ, κατακτώντας ξανά τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Διψασμένος για τίτλους ο Κακά
"Είμαι πολύ συγκεντρωμένος για το ματς με τη Μπενφία, ο στόχος μου είναι να διπλασιάσω τους τίτλους του πρωταθλητή Ευρώπης.

Σίγουρα θα είναι κάτι το ιδανικό να βγω ξανά πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση, δεν θα ήταν άσχημα...",

τόνισε ο Κακά, υπογραμμίζοντας ότι ο Ρούι Κόστα ήταν ένας από τους ανθρώπους που τον βοήθησε σημαντικά στην καριέρα του, όταν ήταν συνυπήρχαν στο Μιλάνο.















TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ