ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Αντσελότι: "Η απόφαση για την European Super League είναι σημαντική για το ποδόσφαιρο"

Ο Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της Ρεάλ σε αγώνα Champions League απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι | 17 Μαΐου 2023
Ο Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της Ρεάλ σε αγώνα Champions League απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι | 17 Μαΐου 2023 @2023 JON SUPER/AP IMAGES

Ο Κάρλο Αντσελότι υποστήριξε πως η απόφαση του δικαστηρίου να επιτρέψει τη δημιουργία διοργάνωσης χωρίς έγκριση από την FIFA και την UEFA μπορεί να είναι ένα καλό βήμα για όλους όσους εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο.

Η ανακοίνωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τη δυνατότητα τρίτων να σχηματίσουν δικές τους διοργανώσεις ποδοσφαίρου χωρίς έγκριση από τη FIFA και την UEFA, αποτέλεσε νίκη των ομάδων που πρωτοστάτησαν πριν από δύο χρόνια για τη δημιουργία της European Super League, με τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ να υποστηρίζουν δημόσια την ανάγκη δημιουργίας νέας Λίγκας.

Το γεγονός αυτό οδήγησε σε άμεση τοποθέτηση από όλους τους φορείς του αθλήματος που στη συντριπτική πλειονότητά τους τάχθηκαν υπέρ των δύο καθιερωμένων ομοσπονδιών, την ώρα ωστόσο που τα δύο μεγαθήρια του ισπανικού ποδοσφαίρου έχουν αρχίσει τις κινήσεις τους ώστε να αποκτήσουν περισσότερους συμμάχους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Λίγες μάλιστα ώρες μετά από την δημόσια τοποθέτηση του Φλορεντίνο Πέρεθ που χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου, πήρε θέση και ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος στο φινάλε του νικηφόρου αγώνα της Ρεάλ με την Αλαβές, έκανε λόγο για απόφαση που θα κάνει καλό στον βασιλιά των σπορ.

"Η European Super League; Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σημαντική για το ποδόσφαιρο. Κάποιοι σύλλογοι δεν έχουν πειστεί αλλά νομίζω ότι αυτό μπορεί να είναι ένα θετικό πράγμα για όλους.

Ο χρόνος θα πει αν αυτό είναι ένα καλό πράγμα", τόνισε ο Ιταλός προπονητής, ο οποίος για την απόδραση της Ρεάλ με τη νίκη στο 90+2' με το γκολ του Λούκας Βάθκεθ, είπε:

"Το ματς ήταν δύσκολο, έχοντας μείνει και με 10 παίκτες στο δεύτερο μέρος. Όλος ο κόσμος πίστευε πως θα χάναμε βαθμούς".

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA EUROPEAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ