EUROPEAN SUPER LEAGUE

European Super League: Ποιοι είναι υπέρ και ποιοι κατά

Ο Έρλινγκ Χάλαντ κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού για το Champions League 2022/23 ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Σίτι.
Ο Έρλινγκ Χάλαντ κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού για το Champions League 2022/23 ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Σίτι. © 2023 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Ποιοι σύλλογοι είναι ή φέρονται να είναι υπέρ της European Super League και ποιοι εναντιώνονται σε αυτό το σχέδιο; Το SPORT24 συλλέγει τις πρώτες αντιδράσεις.

Η ανακοίνωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τη δυνατότητα τρίτων να σχηματίσουν δικές τους διοργανώσεις ποδοσφαίρου χωρίς έγκριση από τη FIFA και την UEFA οδήγησε σε άμεση τοποθέτηση από όλους τους φορείς του αθλήματος.

Η συντριπτική πλειονότητά τους τάχθηκαν υπέρ των δύο καθιερωμένων ομοσπονδιών, η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα τάχθηκαν υπέρ της Α22 που βρίσκεται πίσω από τη European Super League.

Από εκεί και πέρα, πλειάδα εταίρων στο ποδοσφαιρικό στερέωμα εξέδωσαν ανακοινώσεις ή ενημέρωσαν ΜΜΕ για τη θέση τους στο ζήτημα, επιλέγοντας "στρατόπεδο".

Υπάρχουν δε και κάποιοι σύλλογοι που προτίμησαν να μην τοποθετηθούν με σαφήνεια, ώστε να μην διακινδυνεύσουν να κλείσουν κάποια πόρτα στο άμεσο μέλλον.

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ FIFA UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ