ΠΑΟΚ

Άντριγια Ζίβκοβιτς, ο Z Factor

Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς
Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς EUROKINISSI

Ο φουριόζος στα play off, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, δεν σπάει απλώς το ένα προσωπικό ρεκόρ μετά το άλλο, αλλά σκοράροντας και σερβίροντας προσωποποιεί πλέον την έκφραση της επιθετικής λειτουργίας του ΠΑΟΚ.

Οι Αμερικάνοι το λένε career season. Σεζόν καριέρας η μετάφραση. Όχι και ιδιαίτερα σωστή εννοιολογικά, αλλά η απόδοση προφανής, αφού χρησιμοποιείται για να αναδείξει, συνοπτικά, με δύο λέξεις, την καλύτερη σεζόν της καριέρας ενός αθλητή. Τέτοια διανύει αδιαμφισβήτητα ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Σε επίπεδο σκοραρίσματος, το γκολ του κόντρα στον Αρη τον έφερε με διψήφιο αριθμό σε επίπεδο πρωταθλήματος (ο δεύτερος μετά τον Σβιντέρσκι, ο οποίος τον προσπερνάει μόλις για ένα γκολ) για πρώτη φορά στην επαγγελματική του σταδιοδρομία. Τα 14 συνολικά που έχει σημειώσει σε όλες τις διοργανώσεις αποτελούν έτσι κι αλλιώς προσωπικό του ρεκόρ.

Εξειδικεύοντας το ακόμη περισσότερο, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός κάνει… play off καριέρας, με τη συμβολή του σε αυτά να είναι καταλυτικότατη. Ετσι κι αλλιώς, τα 9 πιο πρόσφατα γκολ του τα έχει πετύχει το τελευταίο τρίμηνο, στα πλέι οφ όμως έχει βάλει κερασάκια – πολλά, όχι ένα - στην τούρτα τόσο της προσωπικής του απόδοσης όσο και της συνολικής του ΠΑΟΚ, αποτελώντας τον μεσοεπιθετικό εκφραστή και πυλώνα του «δικεφάλου» για την κατάκτηση της 2ης θέσης, αλλά και της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου.

Σε αυτό, λοιπόν, το διάστημα, τα ενδεικτικά πεπραγμένα του 25χρονου: στην 27η αγωνιστική, πετυχαίνει 2 γκολ στο 3-1 επί της ΑΕΚ. Στην 29η, δεν δίνει την τελική πάσα, αλλά την… προτελευταία, την pass to assist όπως την ονοματίζουν οι Αγγλοσάξονες, στον Αουγκούστο πριν αυτός την προσφέρει στον Σβιντέρσκι στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Στην 30η, πετυχαίνει και τα 2 γκολ της νίκης επί του Ολυμπιακού, στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου με την ΑΕΚ το νικητήριο με εκείνη τη φοβερή λόμπα στο φινάλε, στην 33η αγωνιστική, στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Ενωση, από τα δικά του πόδια γίνονται δύο καταπληκτικές «τρύπες» στον Ουάρντα, ο οποίος μετά έχοντας όσο χώρο και χρόνο ήθελε από τις πάσες του Σέρβου, απλώς σέρβιρε γκολ και πέναλτι στον Κρμέντσικ.

Το αποδοτικό ρεσιτάλ του «Ζίβκο» στα play off συνεχίστηκε και στην χτεσινή φιλοξενία του Αρη, με το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 2-0, αλλά και την πάσα που βρήκε τον Τσέχο φορ στην περιοχή των «κιτρίνων» και οδήγησε στο πέναλτι που άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Και ακόμη μένουν τρία παιχνίδια για να ολοκληρωθεί η χρονιά…

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ