Αγγλικό ραντεβού με τον τελικό

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Σάλκε στο "Ολντ Τράφορντ"(21:45-ΝΕΤ) και φιλοδοξεί να πανηγυρίσει την πρόκριση της σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια
Με το εισιτήριο στο…χέρι φέρεται να βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενόψει του δεύτερου επαναληπτικού ημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης στο “Ολντ Τράφορντ”.
Οι “κόκκινοι διάβολοι” με τον αέρα του 2-0 από τον πρώτο αγώνα στην Γερμανία, υποδέχονται τη Σάλκε(21:45-ΝΕΤ) και φιλοδοξούν να σφραγίσουν το εισιτήριο τους για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για τρίτη φορά τις τέσσερις τελευταίες σεζόν.
Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κατόρθωσε από το πρώτο παιχνίδι να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί που έφερε στο ζευγάρι και πλέον θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση με πανηγυρικό τρόπο, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη της στον δρόμο για τον τελικό που θα φιλοξενηθεί επί αγγλικού εδάφους και πιο συγκεκριμένα το “Γουέμπλεϊ” στις 28 Μαϊου.
Στην αντίπερα όχθη η Σάλκε έχει ήδη πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία, φτάνοντας έως τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον στοχεύει σε μία καλή εμφάνιση μετά την ήττα στην πρώτη αναμέτρηση, προκειμένου να αποδείξει ότι δίκαια βρέθηκε στους “4” του θεσμού.
Η γερμανική ομάδα θα κυνηγήσει ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε πρώτα απ΄όλα να πει αντίο με ψηλά το κεφάλι.
Αμφίβολος ο Ρούνεϊ-Οι πιθανές ενδεκάδες
Στο στρατόπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι πιθανό να παρατάξει ένα σχήμα με πολλές αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στην Γερμανία.
Όλα αυτά καθώς τους “κόκκινους διάβολους” περιμένει το ντέρμπι με την Τσέλσι στο “Ολντ Τράφορντ” για την Πρέμιερ Λιγκ την Κυριακή το οποίο προβάλει καθοριστικό στον δρόμο για τον τίτλο.
Ο Σκωτσέζος τεχνικός έτσι είναι πιθανό να δώσει φανέλα βασικού στον Σκόουλς στον χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά και τους Μπερμπάτοφ και Όουεν στην επίθεση.
Όλα αυτά τη στιγμή μάλιστα που όπως επιβεβαίωσε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο Γουέιν Ρούνεϊ τραυματίστηκε στην προπόνηση της Τρίτης και είναι αμφίβολος.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παραταχτεί με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Φαν Ντερ Σαρ, στην άμυνα οι Φάμπιο, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, στη μεσαία γραμμή οι Σκόουλς, Κάρικ, Παρκ, Βαλέντσια και στην επίθεση οι Μπερμπάτοφ και Όουεν.
Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός της Σάλκε, Ραλφ Ράνγκνικ αναμένεται να εμπιστευτεί ξανά μία θέση στην ενδεκάδα στον Κυριάκο Παπαδόπουλο που έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις σε ρόλο αμυντικού μέσου.
Σε σχέση με τον πρώτο αγώνα εξάλλου ο τεχνικός του γερμανικού συλλόγου, αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Χουράδο στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής αντί για αμυντικός μέσος που είχε αγωνιστεί.
Ο προπονητής της Σάλκε αναμένεται να παρατάξει σύστημα 4-4-2 με τον Νόιερ κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα θα είναι οι Ουτσίντα,Χογουέντες, Μέτσελντερ,Εσκουδέρο, στη μεσαία γραμμή οι Φαρφάν, Παπαδόπουλος, Κλουτζ, Χουράδο και στην επίθεση οι Ραούλ και Εντού.
Έτοιμη να σπάσει την παράδοση
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καλείται να δώσει τέλος και σε μία αρνητική παράδοση απέναντι σε γερμανικές ομάδες με την πρόκριση της για πέμπτη φορά σε τελικό του πρώην Κυπέλλου Πρωταθλητριών και Τσάμπιονς Λιγκ.
Συγκεκριμένα έχει αποκλειστεί από γερμανικές ομάδες σε τέσσερις περιπτώσεις στα ημιτελικά αλλά και τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η πρώτη ήταν την σεζόν 1996-1997 με συνολικό 0-2 από την Μπορούσια Ντόρτμουντ στα ημιτελικά, την περίοδο 2000-2001 από την Μπάγερν Μονάχου με 1-3 σκορ στα προημιτελικά, την σεζόν 2001-2002 από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν χάρη στο εκτός έδρας γκολ(3-3) στα ημιτελικά και τη σεζόν 2009-2010 με το εκτός έδρας γκολ(4-4) από τη Μπάγερν Μονάχου στα προημιτελικά.
Η Σάλκε είχε αποκλειστεί με σκορ 5-2 από την γειτόνισσα της Γιουνάιτεντ, την Μάντσεστερ Σίτι την περίοδο 1969-1970 στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συμμετέχει για 12η φορά σε ημιτελικά έχοντας 4 νίκες και 7 ήττες. Στο γήπεδο της απέναντι σε γερμανικές ομάδες μετράει 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες.
Η Σάλκε έχει συμμετάσχει σε τρεις ημιτελικούς στην Ευρώπη συνολικά χάνοντας απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι στο πλαίσιο του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1970 και την περίοδο 2005-2006 κόντρα στην Σεβίλλη αλλά απέναντι στην Τενερίφη την σεζόν 1996-1997 προκρίθηκε.
Στην Αγγλία δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης πάντως καθώς ο απολογισμός της είναι μία ισοπαλία και τρεις ήττες.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Πορτογάλος Πέδρο Προένσα Ολιβέιρα Άλβες Γκαρσία.