ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Κρατάμε τη διαχείριση και τη συγκέντρωση μας"

Αναστασίου: "Κρατάμε τη διαχείριση και τη συγκέντρωση μας"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου αναγνώρισε ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε απόδοση ανάλογη με της Κυριακής, και επανέλαβε ότι η ομάδα δεν παίζει διαφορετικά εντός και εκτός έδρας.

Ικανοποιημένος από τη διαχείριση του 1-0 παρουσιάστηκε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου, αναγνωρίζοντας ότι η απόδοση δεν ήταν ανάλογη με της Κυριακής.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού επισήμανε ότι ο Λεβαδειακός ήθελε να καταστρέψει το παιχνίδι και συμπλήρωσε ότι υπήρχε πρόβλημα στην τελική επιλογή των παικτών του.

Τέλος, υπογράμμισε σε έντονους τόνους ότι η ομάδα του δεν παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο εντός και εκτός έδρας…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Δεύτερο σερί ματς στη Λεωφόρο και τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Μετά από μία τόσο καλή εμφάνιση, όπως αυτή που κάναμε την Κυριακή, το επόμενο θα ήταν αρκετά δύσκολο. Όμως δείξαμε χαρακτήρα. Κάναμε τα απαραίτητα, δεν πιάσαμε τα επιθυμητά στάνταρ και απέναντι σε μία ομάδα που ήθελε να αμυνθεί και όχι να παίξει μπάλα, πήραμε τη νίκη. Δυσκόλεψε την τελική μας πάσα σε μεγάλο βαθμό. Φτάναμε στην περιοχή του αντιπάλου αλλά είχαμε πρόβλημα στην τελική επιλογή. Κρατάμε τη διαχείριση του ματς και το μηδέν στην άμυνα για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι και συνεχίζουμε.

Θεωρείτε ότι ο Ταυλαρίδης έχει δώσει αυτό που χρειαζόταν η ομάδα στην άμυνα και πλέον δεν δέχεται τόσο εύκολα γκολ;

Ο Στάθης έχει διαφορετική συμπεριφορά. Σκέφτεται αμυντικά και αυτό μας έλειπε. Όλα τα παιδιά προσπαθούν και αυτό φαίνεται. Χρειάζεται διαρκή προσπάθεια. Και το 1-0 δίνει τρεις πόντους. Πρέπει να μάθουμε να κρατάμε το αποτέλεσμα. Η ομάδα ωριμάζει και μαθαίνει να διαχειρίζεται το παιχνίδι της.

Φοβηθήκατε καθόλου το παιχνίδι, επειδή σε ορισμένα χρονικά σημεία η ομάδα έδειξε μία κόπωση.

Ήταν τελείως διαφορετικά τα δύο ματς, σε σχέση με την Κυριακή. Ο Εργοτέλης έπαιξε μπάλα, ενώ ο Λεβαδειακός ήρθε για να μην δεχτεί γκολ. Το ματς του Σαββάτου θα είναι διαφορετικό. Η ομάδα έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση, δυνάμεις, ενέργεια. Όμως, όταν δεν σου βγαίνουν οι φάσεις υπάρχει ένας εκνευρισμός, μία ανησυχία να το κάνουμε σωστά. Τα παιδιά ασυναίσθητα πιέζουν τον εαυτό τους. Δεν πιστεύω ότι έχουμε θέμα με την αντοχή μας. Τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση και η ομάδα έχει χτιστεί για να παίζει σερί ματς στο ίδιο τέμπο.

Εντός έδρας ο Παναθηναϊκός κάνει πορεία πρωταθλητισμού, έχοντας μόνο μία γκέλα με τον ΟΦΗ. Εκτός όμως δεν έχει την ίδια εικόνα. Έχετε καταλήξει τι ευθύνεται για αυτό;

Εάν ήταν εύκολο να πάμε εκτός έδρας και να νικάμε, θα το κάναμε. Όλοι ευχόμαστε να γινόταν αυτό. Όμως εκτός έδρας δεν παίζουμε μόνοι μας, παίζουν και οι αντίπαλοι μας και θέλουν τους βαθμούς. Εγώ προσωπικά δεν βλέπω πρόβλημα ή διαφορά στην απόδοση μας.

Βλέπουμε ότι ο Παναθηναϊκός αρχίζει να διορθώνει και την αδυναμία που παρουσίαζε στις στατικές φάσεις…

Όταν έχεις πολλά ύψη στην ομάδα και έχεις καλά χτυπήματα, μπορείς να πάρει γκολ. Πέρυσι είχαμε το ίδιο πρόβλημα στην αρχή της σεζόν αλλά στην πορεία το διορθώσαμε και φτάσαμε να πάρουμε το Κύπελλο με γκολ από στημένες μπάλες. Είναι θέμα δουλειάς και αυτοσυγκέντρωσης. Με Ταυλαρίδη, Σίλντενφελντ, Μπεργκ και Πέτριτς, έχουμε πλεονέκτημα στις στατικές φάσεις.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ