ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Δεν παίξαμε καλά το ξέρουμε, σημασία έχει η νίκη"

Αναστασίου: "Δεν παίξαμε καλά το ξέρουμε, σημασία έχει η νίκη"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου γνωρίζει ότι ο Παναθηναϊκός δεν έπιασε τα στάνταρ της απόδοσης του, αλλά στάθηκε στην σημασία της νίκης και της κατάκτησης των τριών βαθμών, ενώ μίλησε για τρομερό άγχος και πίεση που έχουν οι πράσινοι.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 τον Πλατανιά και όπως είπε και ο Γιάννης Αναστασίου, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου βαθμολογικά η μέρα ήταν πολύ καλή με την κατάκτηση των τριών βαθμών. Όχι όμως και ποδοσφαιρικά, καθώς οι πράσινοι δεν απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο, παρά το γεγονός ότι είχαν ευκαιρίες και για άλλα γκολ.

Ο 42χρονος τεχνικός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αναγνώρισε το γεγονός ότι η ομάδα του δεν έπαιξε καλά και μίλησε για πίεση και άγχος που υπάρχει στους παίκτες του και φαίνεται σε κάθε κίνηση τους, είτε στο επιθετικό κομμάτι, είτε στο αμυντικό.

Ο κόουτς των πράσινων σημείωσε πως το σημαντικότερο είναι να νικάς και στην κακή σου μέρα και αυτό τουλάχιστον ήταν κάτι που έκανε ο Παναθηναϊκός, κόντρα στην ομάδα των Χανίων.

Χαρακτηριστικά είπε:

"Ήταν το δεύτερο παιχνίδι εντός έδρας σε μικρό χρονικό διάστημα, κόντρα σε μια ομάδα που χρειαζόταν τους βαθμούς και ήρθε εδώ, για να μας δημιουργήσει προβλήματα με το αμυντικό της παιχνίδι. Ήταν ένα παιχνίδι υπομονής, επιμονής και από εμάς υπήρχε διάθεση, καθώς και τα δυο εντός έδρας ματς τα είχαμε καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο. Ξέραμε όμως ότι δεν θα είναι τόσο εύκολα και έπρεπε να έχουμε υπομονή.

Διατηρήσαμε τον έλεγχο, προηγηθήκαμε και δεν απειληθήκαμε, ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα, καθώς ο αντίπαλος δεν έκανε καμία φάση. Πήραμε τους τρεις πόντους, κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα και αυτά τα κρατάμε. Δεν παίξαμε καλά, είναι κάτι που το γνωρίζουμε. Υπάρχει τρομερή πίεση και άγχος στα παιδιά. Κρατάμε το μηδέν για τρίτο σερί παιχνίδι εντός έδρας και συνεχίζουμε".

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να μην έχει λύσεις να σπάσει την αμυντική διάταξη της ομάδας του Πλατανιά ακόμα και μετά το γκολ που πέτυχε που οφείλετε αυτό;

"Υπήρχε άγχος, φαινόταν από τις κινήσεις των παιδιών. Είχαμε δυο φάσεις με τον Μπεργκ, τον Καλτσά, στο τέλος τον Αμπέντ. Η επιμονή και η επιμονή θα ήταν τα στοιχεία του αγώνα. Φαινόταν ότι είχαν άγχος τα παιδιά σε κάθε κίνηση, είτε αμυντικά, είτε επιθετικά, φαινόταν αυτή η πίεση που υπήρχε. Το σημαντικό είναι στις κακές ημέρες, να μπορείς να κερδίσεις. Δεν ήταν καλή μέρα ποδοσφαιρικά, καθώς δεν παίξαμε καλά, αλλά βαθμολογικά ήταν. Θα είναι και παιχνίδια που δεν θα είμαστε καλοί, αλλά και εκεί πρέπει να παίρνουμε τους βαθμούς και όχι μόνο να τυχαίνει να μην είμαστε καλοί και να μην παίρνουμε τους τρεις πόντους”.

Μιλάτε για άγχος και πίεση που έχει έρθει από τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό, έχουμε ακόμα Σεπτέμβρη όμως και η σεζόν τελειώνει τον Μάιο τι θα γίνει μέχρι τότε. Θεωρείτε ότι είναι κομβικό το ματς με την Ξάνθη;

"Κάθε ματς είναι κομβικό για εμάς. Κάθε ματς είναι κρίσιμο. Αν θυμηθείτε και πέρσι, την 5η αγωνιστική είχαμε προκριθεί στην Ευρώπη και παίξαμε με τη Νίκη Βόλου, μια ομάδα που μετά από εμάς διαλύθηκε και κερδίσαμε πάλι με 1-0 με κακή απόδοση.

Σίγουρα είναι κάποια πράγματα που δεν μας αρέσουν και θέλουμε να τα κάνουμε καλύτερα. Δεν είναι ότι δεν θέλουν τα παιδιά ή δεν προσπαθούν, με την ψυχολογική πίεση που υπάρχει είναι δύσκολο. Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή τους παίκτες ηγέτες, με την προσωπικότητα που θα μπορούν να καθαρίζουν τα παιχνίδια και να επαναφέρουν την ηρεμία και τα πράγματα που πρέπει να έχει η ομάδα.

Θέλει κόπο, επιμονή, οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται χρόνο, το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε χωρίς να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και θετικό ότι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε".

Η αλλαγή του Τριανταφυλλόπουλου έγινε για λόγους τακτικής;

"Ναι ήταν καθαρά λόγους τακτικής. Είχαμε πολλούς επιθετικούς στον πάγκο, οπότε ή θα έπρεπε να κάνουμε μια αλλαγή επιθετικού, αλλά εκείνη τη στιγμή προείχε να διασφαλίσουμε το μηδέν πίσω".

*Στο παιχνίδι με τον Πλατανιά κόπηκαν 8.612 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 55.228 ευρώ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ