ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Αναστασιάδης: "Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες"

Αναστασιάδης: "Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες"
αναστασιαδης

Για τον Παναιτωλικό αλλά και την… Μπαρτσελόνα μίλησε ο αμυντικός της ομάδας του Αγρινίου Ανέστης Αναστασιάδης

Ο έμπειρος αμυντικός σε συνέντευξη του στο επίσημο περιοδικό του Παναιτωλικού, αναφέρθηκε στην πορεία κα τους στόχους της ομάδας του, για την απόφασή του να έρθει στο Αγρίνιο, αλλά και στις δοκιμές που έκανε σε μικρή ηλικία με την ομάδα της Μπαρτσελόνα.
Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Ανέστη Αναστασιάδη:

Πριν τις γιορτές ο Παναιτωλικός έβλεπε άνοδο και τώρα ρίχνει ματιές προς τα πίσω στη βαθμολογία. Γιατί δεν μπόρεσε να σταθεροποιήσει την απόδοσή του;

" Η αλήθεια είναι ότι σε μια ομάδα όπως εμείς που έχει πολύ κόσμο και είναι λογικό να υπάρχουν απαιτήσεις, πρέπει να είσαι φτιαγμένος να παίρνεις αποτελέσματα. Είχαμε βρει ένα ρυθμό και οι διακοπές μας στοίχησαν. Περνάμε ένα δύσκολο στάδιο, αλλά έχει πολύ δρόμο για να πάρουμε παιχνίδια, να επανέλθουμε στο δρόμο της επιτυχίας και να πετύχουμε το στόχο μας".

Ποιος είναι τελικά ο στόχος;

" Ο Παναιτωλικός διαφέρει απ’ όλες τις ομάδες της Β’ και από πολλές της Α’. Πρέπει να φτιαχτεί ένα γερό σύνολο και δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Όταν υπάρχει τέτοια δυναμική και τόσος κόσμος πίσω της, οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Πρέπει να πρωταγωνιστεί και αυτό οφείλουμε να κάνουμε για να βρεθούμε στην εξάδα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Συνάμα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις τα επόμενα χρόνια η ομάδα να πατάει πολύ γερά στα πόδια της".

Στο Αγρίνιο πώς ήρθες;

" Εδώ και δύο χρόνια ήξερα από τον Τάσο Δέντσα, τον Μάκη Μπελεβώνη, τον Βαγγέλη Κουτσουρέ, με τους οποίους παίξαμε μαζί στον ΟΦΗ, την προσπάθεια που γίνεται. Μάλιστα πριν δύο χρόνια είχα κάνει πρωτοχρονιά στο Αγρίνιο με τον Τάσο. Μιλούσα συχνά με τα παιδιά και οι συγκυρίες το έφεραν να φοράω φέτος τη φανέλα του Παναιτωλικού".

Δεν είναι σκληρή η αμφισβήτηση και οι αποδοκιμασίες γι’ αυτόν που τις δέχεται;

" Δεν είναι ωραίο σαν εικόνα και σαν συναίσθημα ο δικός σου κόσμος να σε γιουχάρει. Η κριτική που είναι καλοπροαίρετη, πρέπει να τη δεχόμαστε όλοι μας. Είτε είναι από δημοσιογράφους, είτε από τους προπονητές και τους συμπαίκτες μας, είτε από τους φιλάθλους. Όταν η κριτική γίνεται με σκοπό να σε βοηθήσει, πρέπει να σκύβεις το κεφάλι και να δουλεύεις περισσότερο. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο".

Τις αποδοκιμασίες πάντως διαδέχτηκε το χειροκρότημα. Ποιες είναι οι σχέσεις σου με τον κόσμο σήμερα;


" Με αντιμετωπίζει πάρα πολύ καλά. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και τα καλά και τα κακά. Αυτό που έχω μάθει είναι, ότι όταν κάνεις κατάθεση ψυχής μέσα στο γήπεδο και δίνεις και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών σου, ο κόσμος το αναγνωρίζει και το χειροκροτεί".

Οι εντυπώσεις από την Μπαρτσελόνα

Ανέστη, πρέπει να είναι μεγάλο σοκ για ένα παιδί να επιλέγεται από μια τόσο μεγάλη ομάδα;

" Δεν ήμουν καν δεκαεπτά, όταν κλήθηκα να πάω στο τουρνουά να δοκιμαστώ για τη Μπαρτσελόνα και αρχικά ο πατέρας μου είχε πολλές επιφυλάξεις. Υπήρχε ανασφάλεια από πλευράς των γονιών μου και ήθελαν να τελειώσω πρώτα το σχολείο. Με το που πήγαμε και είδαμε τις εγκαταστάσεις, πόσο ανεπτυγμένα είναι τα πράγματα και ότι σου εξασφαλίζουν τα πάντα, τότε κατάλαβαν ότι θα είμαι σε καλά χέρια. Το πέταλο του Καμπ Νου το έχουν κάνει δωμάτια.

Υπάρχει χώρος να τρώνε τα παιδιά των τμημάτων υποδομής που είναι από 12 έως 19 χρονών. Διαθέτουν καθηγητές και γενικά προσφέρουν τα πάντα. Τους πρώτους τρεις – τέσσερις μήνες ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Ήμουν τελείως μόνος, δεν ήξερα τη γλώσσα και οι υπόλοιποι δεν μιλούσαν αγγλικά. Αν δεν είσαι δυνατός χαρακτήρας φτάνεις στο σημείο να θέλεις να γυρίσεις πίσω.

Στη συνέχεια έκανα παρέα με κάποια παιδιά όπως ο Μπαμπαγκίντα, που μαζί με τον Μότα ήταν οι μόνοι που μιλούσαν αγγλικά και με βοήθησε πολύ. Ήμουν, όμως, τόσο αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο και την καθημερινή εξέλιξη που έβλεπα και όλα τα υπόλοιπα περνούσαν σε δεύτερη μοίρα. Ζούσα και ανέπνεα γι’ αυτό".

Η συνύπαρξη στην ίδια ποδοσφαιρική στέγη με αστέρες παγκόσμιας εμβέλειας, πώς είναι;

" Έβλεπα στην προπόνηση τον Ριβάλντο, τον Όβερμαρς τον Ράιζινγκερ, τον Λουίς Ενρίκε και όλους αυτούς τους μεγάλους αστέρες που διέθετε η ομάδα. Τους έβλεπα και δεν το πίστευα. Όσο και να φαίνεται περίεργο είναι τόσο απλοί. Όταν έκανα προπόνηση με την πρώτη ομάδα το απομυθοποίησα. Από μακριά τους βλέπεις σαν Θεούς, αλλά όταν τους ζεις καθημερινά, διαπιστώνεις πόσο απλοί άνθρωποι είναι. Καμία σχέση με αυτό που συναντάς στην Ελλάδα, όπου παίζεις σε μια ομάδα Α’ Εθνικής και νομίζεις ότι είσαι δεν ξέρω και εγώ τι"..

Δεν προχωράει του Νορβηγού

Στο μεταξύ, δεν θα προχωρήσει τελικά ο Παναιτωλικός στην απόκτηση του Τζόρτζ Κρίστερ. Ο 30χρονος Νορβηγός μέσος, δοκιμάστηκε και την Δευτέρα από τον Γιάννη Νταλακούρα, ωστόσο δεν είναι αυτό που «ψάχνουν» στο Αγρίνιο και έτσι ο παίκτης αναμένεται να αποχωρήσει.





































TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ